B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Η Σπαρτακιάδα κλείνει φέτος τα 30 και ποτέ δεν ήταν πιο νέα και δυναμική

Ημέρα γιορτής για το ποδήλατο η εκκίνηση της επετειακής Σπαρτακιάδας! Πριν από 30 ολόκληρα χρόνια γεννήθηκε η ιδέα της Σπαρτακιάδας. Μιας διαδρομής ηρωικού χαρακτήρα, μήκους 257 χιλιομέτρων.

Η Σπαρτακιάδα κλείνει φέτος τα 30 και ποτέ δεν ήταν πιο νέα και δυναμική

Η πατρότητα της ιδέας για την Σπαρτακιάδα ανήκε στον Σταύρο Καλκάνη και μιας μικρής τότε παρέας φανατικών του ποδηλάτου, κάπου στα μέσα της δεακετίας του ’80 αλλά φαντάζομαι κανείς από κείνους ίσως δεν είχε καν ονειρευτεί πως, 30 χρόνια αργότερα, θα αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες αθλητικές, ποδηλατικές διοργανώσεις στην Ελλάδα.

Το ότι η ΠΕΠΑ αποτελεί σήμερα τον φορέα που ουσιαστικά στηρίζει την αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα σήμερα, το έχουμε ξαναγράψει. Με τις άψογες διοργανώσεις της, σε διαφορετικά σημεία της χώρας και τους πολυάριθμους αγώνες της, δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες αθλούμενους να απολαύσουν τη χαρά ενός αγώνα, σε ένα ανταγωνιστικό μεν αλλά εξαιρετικά φιλικό πλαίσιο και ταυτόχρονα να διατηρείται ζωντανό το πνεύμα της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Η Σπαρτακιάδα κλείνει φέτος τα 30 και ποτέ δεν ήταν πιο νέα και δυναμική

Η Σπαρτακιάδα αποτελεί μια βαριά κληρονομιά και η ΠΕΠΑ έχει καταφέρει να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το σημερινό της προεδρείο, ο ίδιος ο Πρόεδρος Γιώργος Καλαπόδης αλλά και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα της δουλειάς.

Η φετινή Σπαρτακιάδα είναι επετειακή. Η εκδήλωση συμπληρώνει τα 30 χρόνια της και όμως, είναι πιο φρέσκια και ανανεωμένη από ποτέ! Η λίστα συμμετοχών μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και το ίδιο βελτιώνεται και το επίπεδο των συμμετεχόντων. Οι αθλητές προπονούνται συχνά όλο το χρόνο για τη διοργάνωση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απολαμβάνουν στο έπακρο τον “ηρωικό” χαρακτήρα της.

Η διαδρομή ξεκινά παραδοσιακά από το Καλλιμάρμαρο, με πρώτη στάση ανεφοδιασμού στην Κόρινθο, στο 76ο χιλιόμετρο. Στο ύψος του Άργους, οι ποδηλάτες θα διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης, ακολουθώντας κατεύθυνση προς Ναύπλιο.

Η Σπαρτακιάδα κλείνει φέτος τα 30 και ποτέ δεν ήταν πιο νέα και δυναμική

Επόμενο σημείο τροφοδίας και ελέγχου στους Μύλους με τους ποδηλάτες να πρέπει να έχουν περάσει το κοντρόλ της Τρίπολης το αργότερο ως τις 17:00 το απόγευμα. Όσοι δεν τα καταφέρουν, θεωρούνται εκτός αγώνα, τους αφαιρούνται οι αριθμοί και συνεχίζουν – αν το επιθυμούν – με δική τους ευθύνη ή επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο-σκούπα προκειμένου να φτάσουν στη Σπάρτη.

Η διαδρομή προς τη Σπάρτη ακολουθεί φυσικά τον παλιό δρόμο, προς τους Βουτιάνους και ο τερματισμός γίνεται πανηγυρικά στο άγαλμα του Λεωνία, στην Σπάρτη.

Στις 21:00 γίνονται οι απονομές και οι βραβεύσεις, στην πλατεία του Δημαρχείου της πόλης.

Η Σπαρτακιάδα κλείνει φέτος τα 30 και ποτέ δεν ήταν πιο νέα και δυναμική

H 30η Σπαρτακιάδα

H Σπαρτακιάδα του 2018, όπως είπαμε ήδη, έχει ιδιαίτερη σημασία. Αποτελεί ένα ορόσημο για τη διοργάνωση ενός θεσμού που εξελίσσεται, μεγαλώνει και αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς φίλους αλλά και αναγνώριση στο εξωτερικό. Οι συμμετοχές για το 2018 φτάνουν πλέον τις 384 και ανάμεσά τους συναντάμε αρκετούς επισκέπτες από το εξωτερικό που έρχονται για να ζήσουν το μοναδικό αυτό για την Ελλάδα ποδηλατικό γεγονός.

Από τη μεριά μας, όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουμε φωτογραφικά τη διοργάνωση καθώς ο Πέτρος Γκότσης θα βρίσκεται εκεί και θα καταγράφει κάθε στιγμή του αγώνα.

Κυρίες και κύριοι συμμετέχοντες, καλή σας απόλαυση!

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

Η Σπαρτακιάδα κλείνει φέτος τα 30 και ποτέ δεν ήταν πιο νέα και δυναμική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.