B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Alejandro Valverde αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ‘Ινσμπρουκ

Επιτέλους «χρυσός» ο Alejandro Valverde!

Ο Alejandro Valverde αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ‘Ινσμπρουκ

Από ένα επιλεγμένο γκρουπ τεσσάρων αναβατών, ο Alejandro Valverde ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες δυνάμεις να σπριντάρει για τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο στο ‘Ινσμπρουκ.

Ο 38χρονος Ισπανός είχε αποσπαστεί στην τελική ανάβαση του Holl μαζί με τους Romain Bardet και Michael Woods, με τον Tom Dumoulin να τους πιάνει 1,5χλμ. πριν το φινάλε.

Στην τελική ευθεία, ο Valverde ήταν αυτός που σαν φαβορί αναγκάστηκε να μπει μπροστά και να ανοίξει νωρίς το σπριντ. Το πάθος του για τη νίκη και οι εξαιρετικές του ικανότητες να σπριντάρει δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους του με τον Romain Bardet (Γαλλία) να τερματίζει στη δεύτερη θέση και τον Michael Woods (Καναδάς) στην τρίτη.

Αμέσως μετά τον τερματισμό, ο Valverde ξέσπασε σε κραυγές και πανηγύρισε στην αγκαλιά του φροντιστή της εθνικής ομάδας της Ισπανίας ενώ λίγο μετά δέχτηκε τα συγχαρητήρια του συναθλητή του στην Movistar, του Κολομβιανού Nairo Quintana.

Λίγο μετά, με δάκρυα στα μάτια ο Valverde δήλωσε συγκινημένος: «Είναι απίστευτο! Απολογούμαι για τα δάκρυα, η συγκίνηση είναι μεγάλη. Αφιερώνω τη νίκη στην ομάδα μου που με βοήθησε τόσο πολύ ώστε να μπορέσω να είμαι παρόν στο τελικό σπριντ. Το σπριντ ήταν πολύ μεγάλο, έπεσε όλη η ευθύνη σε εμένα στα τελευταία 300 μέτρα του αγώνα, όμως δεν μπορούσα να αποτύχω… Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου. Είχα έξι μετάλλια μέχρι τώρα και ήθελα τόσο πολύ το χρυσό. Επιτέλους, το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε!».

 Ο Alejandro Valverde αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ‘Ινσμπρουκ

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου έγινε από τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Peter Sagan, ο οποίος εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα αφού δεν άντεξε το ρυθμό και έχασε την επαφή με το κυρίως γκρουπ και τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του – 93χλμ. πριν το φινάλε στην ανάβαση του Igls.

Ενδεικτικό του ρυθμού που επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι το γεγονός πως από τους 188 αναβάτες που βρέθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης δεν τερμάτισαν οι 112, ανάμεσά τους και ο δικός μας Στέλιος Φαραντάκης.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου UCI 2018 – Αντοχή Ανδρών: Η πρώτη δεκάδα 

1. Alejandro Valverde (ESP), σε 6:46:41’’

2. Roman Bardet (FRA)

3. Michael Woods (CAN)

4. Tom Dumoulin (NED)

5. Gianni Moscon (ITAL), -13’’

6. Roman Kreuziger (CZE), -43’’

7. Michael Valgren (DEN)

8. Julian Alaphilippe (FRA)

9. Thibaut Pinot (FRA)

10. Rui Costa (POR)

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

Ο Alejandro Valverde αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ‘Ινσμπρουκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.