B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Εθελοντισμός, με όλη τη σημασία της λέξης!

Πριν από δύο σαββατοκύριακα πραγματοποιήθηκε ο αγώνα ορεινής ποδηλασία “Κάτω Τιθορέα MTB  Race 2018” στην πανέμορφη Κάτω Τιθορέα στις 22 – 23 Σεπτεμβρίου 2018!

Εθελοντισμός, με όλη τη σημασία της λέξης!

Ο αγώνας στέφθηκε με επιτυχία και αυτό οφείλεται στη βοήθεια των εθελοντών. Εθελοντισμός είναι η ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Ακόμα, ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός, δηλαδή στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη.

Με αυτούς ακριβώς τους εθελοντές η διοργανωτική αρχή του αγώνα είχε την τιμή να συνεργαστεί μαζί. Πρόσφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους, από την πρώτη στιγμή που έμαθαν πως θα διοργανωθεί αυτός ο αγώνας και ήταν παρόντες μέχρι το τέλος αυτού έτοιμοι να προσφέρουν. Επιπλέον, παρατηρήθηκε πλήθος εθελοντών τις ημέρες των αγώνων, οι οποίοι έπαιρναν θέση από τις πρώτες πρωινές ώρες στις τροφοδοσίες, στη γραμματεία, στις απονομές  και όπου αλλού χρειαζόντουσαν με μοναδικό τους στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών!

Εθελοντισμός, με όλη τη σημασία της λέξης!

Αυτήν η ανιδιοτέλεια των εθελοντών υπήρξε όχι μόνο στην Κάτω Τιθορέα όπου έλαβε χώρα ο αγώνα αλλά και στα γύρω χωριά από όπου πέρασε ο αγώνας, δηλαδή, το Παρόρι, την Αγία Μαρίνα και την Τιθορέα. Όλες οι γύρω περιοχές, λοιπόν, συνέβαλαν στον αγώνα “Κάτω Τιθορέα MTB Race 2018” χωρίς κανένα όφελος μόνο από αγάπη για τον τόπο τους!

Σπανίζουν τέτοιοι εθελοντές, οι οποίοι είναι με όλη την έννοια της λέξης εθελοντής, έχουν έναν κοινό σκοπό και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν. Επίσης, μεγάλη εντύπωση έκανε η παρουσία εθελοντών από όλες τις ηλικίες, από νέους μέχρι ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούσαν να προσφέρουν όπως μπορούσε ο καθένας με μόνο αντάλλαγμα την ικανοποίηση στα βλέμματα των αθλητών. Αυτή η εθελοντική προσφορά, η φιλοξενία της Κάτω Τιθορέας και των γύρων χωριών και η ανιδιοτέλεια αυτών των ανθρώπων είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση!

Εθελοντισμός, με όλη τη σημασία της λέξης!

 

 

 

 

 

 

Εθελοντισμός, με όλη τη σημασία της λέξης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.