B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Βασίλης Αναστόπουλος: Ο έλληνας του World Tour

Ο Βασίλης Αναστόπουλος θα έχει το 2019 αθλητές του σε 4 World Tour ομάδες το 2019 φτάνοντας τους 10 από το 2015 που ανέλαβε ως προπονητής στην Ολλανδική SEG Racing Academy.

Βασίλης Αναστόπουλος: Ο έλληνας του World Tour

Τέσσερις από τους αθλητές του Βασίλη Αναστόπουλου θα τρέχουν από το 2019 σε ομάδες World Tour, με συμβόλαια που κλείστηκαν ύστερα από την απόδοσή τους το 2018.

Όλοι τους πέρασαν από τα προπονητικά camp της SEG Racing Academy στο Λουτράκι και προπονήθηκαν σε ελληνικούς δρόμους καθώς, φαίνεται πως αυτό αποτελεί ένα μικρό… τελετουργικό του Βασίλη Αναστόπουλου, δηλαδή, να τους περνάει λίγο από την Ελλάδα και να τους προπονεί στη χώρα μας πριν είναι έτοιμοι να τρέξουν στην Ευρώπη.

Oι επιτυχίες αυτές του Βασίλη Αναστόπουλου, που αποτελούν προϊόν πολύχρονης προσπάθειας και μιας διαδικασίας με συνέχεια και συνέπεια – θυμίζουμε πως μεταξύ άλλων έχει υπάρξει προπονητής αθλητών εξαιρετικά υψηλού επιπέδου όπως οι Thomas Dekker και Johan Vansummeren – έχει προφανώς κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων World Tour για τον έλληνα προπονητή και ήδη γίνονται συζητήσεις με μεγάλες ομάδες της επαγγελματικής σκηνής για τα επόμενα βήματα.

Ήδη, για το 2019, παράλληλα με τη θέση του επικεφαλής προπονητή στην SEG Racing Academy ο Βασίλης Αναστόπουλος θα έχει μια στενή συνεργασία με ομάδα World Tour (ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο το όνομα της ομάδας αλλά σας υποσχόμαστε πως είναι εντυπωσιακό)  αναλαμβάνοντας προσωπικά κάποιους από τους αθλητές της.

Για όσους γνωρίζουν, είναι προφανές το μέγεθος της επιτυχίας αυτής. Για τους υπόλοιπους, αρκεί να αναλογιστούν πως μιλάμε για ομάδες με budget αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που εμπιστεύονται στον έλληνα προπονητή αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν σε μερικούς από τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς.

Η αναγνώριση του Βασίλη Αναστόπουλου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Διότι εκτός από γνώσεις και ταλέντο, είναι κυρίως η σκληρή δουλειά και ο επαγγελματισμός τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τη διαφορά σε ένα χώρο εκατομμυρίων όπως το World Tour.

Και ο Βασίλης Αναστόπουλος φαίνεται πως έχει ήδη κατακτήσει εκτός από το σεβασμό και την αναγνώριση των επαγγελματικών ομάδων που πλέον τον βάζουν ανάμεσα στις επιλογές τους για μεταγραφές.

Η εξέλιξη αυτή του Βασίλη – εντάξει, εκτός από κορυφαίος προπονητής είναι και αγαπημένος φίλος και συνεργάτης από τα πρώτα κιόλας τεύχη του MBike – όχι μόνο μας κάνει χαρούμενους και υπερήφανους αλλά μας δίνει και αισιοδοξία για το μέλλον καθώς, σε ένα χώρο όπου παραδοσιακά η Ελλάδα ήταν εκτός, έχει πλέον έναν ισχυρό πρεσβευτή και έναν εξαιρετικό επαγγελματία.

 

Οι αθλητές του Βασίλη Αναστόπουλου και οι μεταγραφές τους για 2019

 

Edoardo Affini – Mitchelton Scott

Ο 22χρονος Ιταλός, Edoardo Alfini, ενσωματώθηκε στην SEG Racing Academy το 2017. Από την αρχή, το προσωπικό και η επιστημονική ομάδα της ακαδημίας δούλεψαν μαζί του ώστε να βελτιώσουν το δυνατό του στοιχείο που δεν είναι άλλο από την ατομική χρονομέτρηση.

Cees Bol – Team Sunweb

Η μεταγραφή του Cees Bol στην Team Sunweb αποτελεί μεγάλη επιτυχία τόσο για τον ίδιο όσο και για την SEG Racing Academy.

Stevie Williams – Bahrain Merida

Από την πρώτη χρονιά της ενσωμάτωσης του με την ακαδημία το 2017, ο Stevie Williams έδειξε αμέσως την αξία του τερματίζοντας δεύτερος στον αγώνα Fleche Ardennaise.

Julius van den Berg – EF Education First Cannondale

Ο Julius van den Berg αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα την πρόοδο και την ανάπτυξη της SEG Racing Academy όλα αυτά τα χρόνια αφού ενσωματώθηκε στην ακαδημία το πρώτο έτος ιδρύσεώς της – το 2015.

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

Βασίλης Αναστόπουλος: Ο έλληνας του World Tour

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.