B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: Ο Pinot κερδίζει το 19ο στάδιο στην κορυφή Coll de la Rabassa

Ο Simon Yates επεκτείνει το συνολικό προβάδισμά του με μόνο δύο μέρες να απομένουν.

Vuelta a Espana: Ο Pinot κερδίζει το 19ο στάδιο στην κορυφή Coll de la Rabassa

Ο Simon Yates (Mitchelton-Scott) έκανε ένα τεράστιο βήμα προς την επίτευξη της συνολικής νίκης στο Vuelta a Espana στο πρώτο από τα δύο τελικά ορεινά στάδια στην Andorra, απομακρύνοντας τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Alejandro Valverde (Movistar) στην ανάβαση 2.025 μέτρων στο Coll de la Rabassa επεκτείνοντας το συνολικό του προβάδισμα στο 1:38 από τον Ισπανό.

Ο Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) κέρδισε το στάδιο αφού ήταν σε θέση να παραμείνει με τον Yates, με τον Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) τρίτο με 13 δευτερόλεπτα, αφού βρέθηκε απομακρυσμένος στα δύο τελευταία χιλιόμετρα.

Ο Valverde υπέφερε στην ανάβαση και παρά τη βοήθεια του συναθλητή του Nairo Quintana τερμάτισε όγδοος και έχασε 1:12. Χάρη στο ότι πήρε και έξι δευτερολέπτων μπόνους χρόνο, ο Yates προηγείται τώρα του Valverde με 1:38, με μόνο τη σύντομη ανάβαση του ορεινού σταδίου του Coll de la Gallina του Σαββάτου να απομένει, που χωρίζει τον Βρετανό από τη συνολική νίκη στη Μαδρίτη. Ο Kruijswijk ανέβηκε στην τρίτη συνολικά μπροστά από τον Enric Mas (Quick-Step Floors), 1:50 κάτω από τον Yates.

Η ομάδα Movistar του Valverde προσπάθησε να ελέγξει το στάδιο, κυνηγώντας όλες τις προσπάθειες απόσχισης στους ίσιους δρόμους και σε αυτούς της κοιλάδας, με την ελπίδα ότι ο βετεράνος Ισπανός θα μπορούσε να κερδίσει το στάδιο και να πάρει ένα σημαντικό μπόνους χρόνου. Ωστόσο, ο Yates ανέτρψε με θάρρος τα σχέδια της Movistar. Πήρε την πρωτοβουλία με 10χιλιόμετρα να απομένουν στην τελική ανάβαση, επιτέθηκε σκληρά, τροφοδοτημένος από τους Quintana, Pinot και Kruijswijk και στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το τέλος.

Απέκλεισε οποιεσδήποτε υποδείξεις ότι ήταν υπό πίεση και ότι ήταν έτοιμος να σπάσει όπως έκανε στο Giro d’Italia.

“Ένιωσα καλά. Αισθάνθηκα καλά όταν προσπάθησα. Η ομάδα έκανε μια φανταστική δουλειά και πάλι. Ο Jack [Haig] έκανε μια πολύ καλή δουλειά πριν φύγω και ο Adam [Yates] ήταν πάντα πίσω, σε περίπτωση που επέστρεψα, έτσι κάναμε μια φανταστική δουλειά”, δήλωσε ο Yates χαρούμενος αλλά και προσεκτικός για το τελικό ορεινό στάδιο του Σαββάτου .

“Είμαι πολύ επιφυλακτικός για αύριο. Θα προσπαθήσω να μείνω συγκεντρωμένος τώρα και φυσικά να απολαύσω την ημέρα, αλλά δεν έχει τελειώσει μέχρι να τελειώσει.”

Ο Pinot ήταν ευτυχισμένος με τη δεύτερη νίκη του στα βουνά του Vuelta a Espana αφού ήταν σε θέση να κρατήσει τον Yates και ακόμη και να βοηθήσει με το ρυθμό.

“Είναι το κερασάκι στην τούρτα”, δήλωσε ο Pinot ο οποίος κέρδισε στο Lagos de Covadonga την περασμένη Κυριακή.

“Δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Δεν αισθανόμουν καλά την Τετάρτη, αλλά βρήκα πάλι τα πόδια μου. Απλώς ήθελα να διασκεδάσω και να το δοκιμάσω. Ήταν ένα ωραίο στάδιο σήμερα. Ήθελα πραγματικά να επιτεθώ νωρίς.”

Ο Γάλλος παραδέχθηκε ότι φοβόταν ότι ο Yates ήταν τόσο δυνατός που θα τον έριχνε πριν τον τερματισμό.

“Τον φοβόμουν. Νομίζω ότι γνωρίζει καλά την ανάβαση, έτσι ήξερε ακριβώς πού να πάει και ήξερε τι έκανε. Ήξερε ότι ο Alejandro Valverde δεν ήταν τόσο καλός, έτσι ήταν μια καλή ευκαιρία.”

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

Vuelta a Espana: Ο Pinot κερδίζει το 19ο στάδιο στην κορυφή Coll de la Rabassa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.