B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Περικλής Ηλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon

O αγώνας που θα κρίνει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή 2018. Εννέα πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές – ανάμεσά τους και ο Περικλής Ηλίας – θα βρίσκονται στη γραμμή της εκκίνησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Marathon 2018.

Ο Περικλής Ηλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon

Ο Περικλής Ηλίας θα βρεθεί αύριο στη γραμμή εκκίνησης του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Marathon 2018. Μια εβδομάδα μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΤΒ στην Ελβετία, είναι η σειρά της Ιταλίας να φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Marathon 2018, στο Auronzo, στους Δολομίτες.

Ο αγώνας πραγματοποιείται στις 15 Σεπτεμβρίου, σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές στον πλανήτη, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, στο Tre Cime di Lavaredo στους Δολομίτες.

Η διαδρομή των γυναικών θα είναι 89 χιλιόμετρα με 3400 μέτρα υψομετρικής ενώ εκείνη των ανδρών 102 χιλιόμετρα με 4200 μέτρα υψομετρικής.

Η Ελβετία είναι η χώρα με τις περισσότερες νίκες σε αγώνες marathon- εννέα συνολικά – με έξι άνδρες και τρεις γυναίκες να έχουν κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Όμως τα τελευταία χρόνια η Νορβηγία, η Δανία και η Αυστρία αρχίζουν να πλησιάζουν τις επιτυχίες των ελβετών.

Εννέα πρώην παγκόσμιοι στη γραμμή εκκίνησης
Συνολικά 184 συμμετοχές θα λάβουν εκκίνηση, ανάμεσά τους και 5 πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές: Πρώτος ανάμεσά τους ο αυστριακός Alban Lakata (τρεις νίκες, το 2010, 2015, 2017) και μαζί του οι Tiago Ferreira από την Πορτογαλία (2016), ο Jaroslav Kulhavy από την Τσεχία (2014), ο Περικλής Ηλίας (2012) και ο βέλγος Roel Paulissen (2008, 2009).

Άλλες 4 παγκόσμιες πρωταθλήτριες θα βρεθούν στην εκκίνηση των 76 γυναικών: η μοναδική Gunn-Rita Dahle Flesjaa (με 6 παγκόσμιους τίτλους), η Annika Langvad από τη Δανία, η Maja Wloszczowska από την Πολωνία και η Sabine Spitz από τη Γερμανία.

Ο αγώνας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο αγωνιστικό όσο και εθνικό για την Ελλάδα, καθώς ο Περικλής Ηλίας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marathon, είναι και φέτος ένας από τους διεκδικητές του τίτλου και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στην πρώτη θέση του τερματισμού.

Φυσικά ένας αγώνας ΜΤΒ και ιδιαίτερα Marathon, έχει πολλές αστάθμητες παραμέτρους αλλά ο Περικλής Ηλίας έχει αποδείξει στη μέχρι τώρα πορεία του πως διαθέτει τη δύναμη, την τακτική, τη λογική, την γνώση και το πάθος για μεγάλες διακρίσεις.

Του ευχόμαστε λοιπόν, το καλύτερο!

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

Ο Περικλής Ηλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.