B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a España: O Woods νίκησε στο Balcón de Bizkaia

O Quintana χάνει έδαφος, o Valverde κερδίζει χρόνο στην αναρρίχηση των Βάσκων

Vuelta a España: O Woods νίκησε στο Balcón de Bizkaia

Ο Michael Woods (EF Education First-Drapac) κέρδισε το 17o στάδιο  της Vuelta a España στην κορυφή του Alto del Balcón de Bizkaia, ενώ ο Nairo Quintana (Movistar) υπέστη ένα φαινομενικά κρίσιμο πλήγμα στις πιθανότητές του για νίκη του αγώνα στη Χώρα των Βάσκων. Ο Simon Yates (Mitchelton-Scott) διατηρεί την κόκκινη φανέλα, αλλά ο Alejandro Valverde (Movistar) έδειξε τις προθέσεις του μειώνοντας το προβάδισμα από το Βρετανό στα 25 δευτερόλεπτα.

Ο Γούντς ήταν μέρος του μεγάλου ολοήμερου break που πάλεψε για τη νίκη του σταδίου στην τελική ανάβαση και ο Καναδός μπήκε στο ομιχλώδες τελευταίο χιλιόμετρο σε ένα group με τον Dylan Teuns (BMC Racing), τον David de la Cruz (Team Sky) και τον Rafal Majka (Bora-Hansgrohe).

Ο Woods ξεκίνησε την πρώτη του επίθεση με λίγο λιγότερο από 800 μέτρα για το τέλος και στη συνέχεια επιτέθηκε για ακόμα μια φορά αφού ο Teuns είχε ανταποκριθεί σε αυτή την κίνηση με μια δική του επιτάχυνση. Καθώς η κλίση αυξήθηκε κατά 18%, ο Woods κατάφερε να ξεκαθαρίσει το δρόμο του και παρόλο που ο Teuns θα τον ακολουθούσε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, ο αναβάτης της EF-Drapac άντεξε και πήρε τη νίκη με πέντε δευτερόλεπτα διαφορά. Ο De la Cruz βγήκε τρίτος 10 δευτερόλεπτα πίσω, με τον Majka άλλα τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω στην τέταρτη θέση.

“Είναι δύσκολο να το περιγράψω, κέρδισα, υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στο πλάι του δρόμου που ούρλιαζαν. Ο διευθυντής μου Juanma ήταν στο ραδιόφωνο και είπε: «Κάντο για την οικογένειά σου», είπε ο Γούντς αργότερα. «Η σύζυγός μου και εγώ, η σύζυγός μου είχε μία άτυχη γέννα πριν από δύο μήνες. Χάσαμε το μικρό, το όνομά του ήταν Hunter. Ανεβαίνοντας την ανάβαση τον σκεφτόμουν, ήθελα να κερδίσω τόσο πολύ γι ‘αυτόν και το έκανα ».

Το break των 26 ατόμων – το οποίο περιλάμβανε και το Vincenzo Nibali (Μπαχρέιν-Μερίδα) και τον Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) – έφτασε στη βάση της απότομης τελικής ανάβασης με ένα προβάδισμα τεσσάρων λεπτών από τους υπόλοιπους, δημιουργώντας δύο ξεχωριστούς αγώνες μέσα στην ίδια κούρσα. Πιο μπροστά, ο Woods κέρδισε ένα δυνατό αγώνα με τιμητικές διακρίσεις. Πίσω, η μάχη για τη γενική κατάταξη δεν ήταν λιγότερο έντονη.

Η Astana έθεσε έναν σκληρό ρυθμό στη βάση της 7χμ. ανάβασης για να στηρίξει τον Miguel Angel Lopez και ακόμη και πριν από την αναπόφευκτη επιτάχυνση του Κολομβιανού, ο ρυθμός του Stloot Bilboo είχε αφήσει σε απόσταση τους Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) και Rigoberto Uran (EF-Drapac). Στα μέσα της ανάβασης, ο Valverde ξεκίνησε μια δυνατή επίθεση, με τον Adam Yates να αναταποκρίνεται για λογαριασμό του αδελφού του Simon. Ο Βρετανός ανέλαβε στη συνέχεια το μπροστινό μέρος του break, και ο ρυθμός του βρήκε τον Quintana να χάνει επαφή.

Ο Quintana έδινε αρχικά μάχη για να παραμείνει στο οπτική πεδίο των αντιπάλων του, αλλά το πεντάλι του ολοένα και έπεφτε και το χάσμα μεγάλωνε καθώς ο δρόμος στένευε και η κλίση σκλήραινε στα τελευταία 3χλμ. Μια επίθεση από τον Lopez στα τελευταία 2km επέτεινε το χάσμα αυτό ακόμα περισσότερο.

Η επιτάχυνση του Lopez απέτυχε να αποθαρρύνει τον Yates, καθώς ο Βρετανός συνέχιζε με δύναμη στο τιμόνι του. Καθώς η ομάδα για την κόκκινη φανέλα έφτασε στις μεγάλες κλίσεις στο τελευταίο χιλιόμετρο, οι Enric Mas (Quick-Step Floors) και Valverde έδειξαν ότι είναι οι δυνατοί του group. Ξεπετάχτηκαν από την ομίχλη  για να περάσουν τη γραμμή 2:40 πίσω από το Woods, ενώ ο Yates τερμάτισε οκτώ δευτερόλεπτα πίσω τους με το Lopez στην ουρά του.

Μετά από τα προβλήματά του νωρίτερα στην αναρρίχηση, ο Quintana τελείωσε αφηνιασμένος, επιταχύνοντας για να πιάσει τον Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) στη γραμμή, αλλά ακόμα και έτσι τερμάτισε στα 3:44 για το στάδιο και περισσότερο από ένα λεπτό πίσω από τον συναθλητή του Valverde. Στη συνολική κατάταξη, ο Quintana είναι πλέον πίσω με 2:11, με τις ελπίδες του για νίκη στο Vuelta φαινομενικά να τελείωσαν.

“Δεν είχα καμία δύναμη”, παραδέχθηκε ο Quintana. «Έχασα χρόνο σήμερα, αλλά το σημαντικό είναι ότι ο Alejandro είναι ακόμα εκεί».

Ο Valverde βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 25 δευτερόλεπτα πίσω από τον Yates, ενώ ο Mas είναι τρίτος με 1:22 διαφορά. Ο Lopez είναι τέταρτος με 1:36, και ο Kruijswijk άλλα 12 δευτερόλεπτα πιο  πίσω στην πέμπτο θέση. Ήταν μια δοκιμαστική μέρα για τον Pinot, ο οποίος έπεσε στην ένατη θέση της συνολικής κατάταξης στα 5:31. Ο Yates έχασε λίγο έδαφος από το Valverde, αλλά τα κέρδη που εξασφάλισε αλλού τον αφήνουν ικανοποιημένο με το έργο της ημέρας.

“Φυσικά, θα ήθελα να μην είχα χάσει χρόνο, αλλά αυτοί οι δύο τύποι μπροστά μου ήταν πολύ ισχυροί εκεί στο τέλος”, είπε ο Yates. “Έκανα μια καλή κούρσα και είμαι ευχαριστημένος με αυτό που έκανα. Ο Adam ήταν μαζί μου για όλη την ανάβαση, έκανε μια πολύ καλή δουλειά. Σήμερα ήταν η μέρα που ανησυχούσα περισσότερο, γι ‘αυτό είμαι χαρούμενος που τελείωσα. “

Πηγή: cyclingnews.com

 

Vuelta a España: O Woods νίκησε στο Balcón de Bizkaia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.