B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: Ο Geniez κερδίζει το 12ο στάδιο

Ο Herrada «κληρονομεί» την κόκκινη φανέλα καθώς για άλλη μία φορά η απόσχιση μένει μακρυά.

Vuelta a Espana: Ο Geniez κερδίζει το 12ο στάδιο

Ήταν ακόμα μία εποικοδομητική μέρα για τους αποσχισμένους στ στάδιο 12 της Vuelta a España, καθώς ο Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) διεκδίκησε τις τιμητικές διακρίσεις του σταδίου και ο Jesus Herrada (Cofidis) ανέβηκε στο γενικό προβάδισμα του αγώνα.

Για πέμπτη φορά σε αυτή τη Vuelta, η βασική απόσχιση της ημέρας πήγε μέχρι τον τερματισμό: οι Geniez και Herrada ήταν μέρος μιας ομάδας 18-ποδηλατών που σχηματίστηκε στην αρχή του Alto de Cadeira, μία από τις δύο αναβάσεις τρίτης κατηγορίας σε ένα τυπικό κυματιστό στάδιο στη Galicia.

Έχοντας συγκρουστεί για τις ευθύνες την προηγούμενη ημέρα, οι ομάδες Movistar και Mitchelton-Scott του ηγέτη του αγώνα Simon Yates επέτρεψαν το κενό να μειώσει τα 11 λεπτά πριν πάρει το ρυθμό την τελευταία ώρα του αγώνα.

Ο Herrada ενημερώθηκε όταν το αποσχισμένο γκρουπ μείωσε στα 8 με 25 χιλιόμετρα να απομένουν και όρμησε επιθετικά στα τελευταία 10 χιλιόμετρα. Έβγαλε εκτός τον Dylan Van Baarle (Team Sky) με ένα αποπνικτικό σπριντ προς τον τερματισμό σε μια στενή τελική ευθεία, με τον Mark Padun να τερματίζει τρίτος αφού συνόδευε το συμπαίκτη του Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Ο Herrada έχασε χρόνο όταν οι αποσχισμένοι χωρίστηκαν με 25 χιλιόμετρα να απομένουν και τελικά τερμάτισε με 2:32 λιγότερο από το γκρουπ του Geniez, αλλά ακόμα με 9:05 μπροστά από το peloton, όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι της γενικής ταξινόμησης τερμάτισαν μαζί. Έχοντας ξεκινήσει την 22η ημέρα γενικά με 5:45, ο Ισπανός τώρα βρίσκεται στην κόκκινη φανέλα, περίπου με 3:22 μπροστά από τον Yates και ένα δευτερόλεπτο ακόμα μακρυά από τον Alejandro Valverde (Movistar).

“Δεν ήμουν ποτέ σίγουρος για τη νίκη”, δήλωσε ο Geniez, ο οποίος έπρεπε να αντεπιτεθεί αρκετές όταν οι επιθέσεις ξεκίνησαν στην απόσχιση.

Ο Γάλλος ήταν εκεί όταν ο Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) αναγκάστηκε να περάσει από το Alto de San Pedro με 50 χιλιόμετρα να απομένουν. Αρχικά χάθηκε, όταν ο Formolo εμφανίστηκε με τον Padun, τον Victor Campenaerts (Lotto Soudal) και τον Gianluca Brambilla Segafredo) μετά από το ενδιάμεσο σπριντ με 25 χιλιομέτρων από τον τερματισμό, τελικά όμως πέρασε μπροστά με τους Van Baarle, Dries Devenyns (Quick-Step Floors) και τον Dylan Teuns (BMC).

Αυτή η ομάδα των οκτώ κινήθηκε σταθερά με 1:30 πριν αρχίσει να επιτίθεται αδιάκοπα όπως τότε στην πινακίδα των 10 χιλιομέτρων και ο Geniez φαινόταν να είχε χάσει ένα κρίσιμο σχίσμα με 6 χιλιόμετρα να απομένουν, καθώς οι Padun, Teuns, Campenaerts και Formolo διασπάστηκαν. Ωστόσο, ο ίδιος και ο Van Baarle βρήκαν το δρόμο τους και επέστρεψαν.

Ο Teuns επιτάχυνε σε μια αργοπορημένη άνοδο, ντροπαλός της κόκκινης φανέλας και ο Geniez ήταν έτοιμος πριν ανοίξει το σπριντ. Ο Van Baarle ήταν ο πιο κοντινός που τον προκαλούσε, αλλά με πόδια κάπως ταλαιπωρημένα, κουράστηκαν σύντομα από την επιτάχυνση του Teuns δεν ήταν ποτέ ικανός να τον προσπεράσει.

“Είναι μια ανακούφιση”, δήλωσε ο Geniez, τώρα νικητής τριών σταδίων της Vuelta μετά από νίκες του 2013 και του 2016. “Αποφασίσαμε στο Giro d’Italia να πάω για την Γενική Κατάταξη, γι ‘αυτό ήταν δύσκολο να πάω προς τα στάδια, αλλά αυτό που μου αρέσει στην ποδηλασία είναι ο αγώνας για τη νίκη”.

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

 

 

Vuelta a Espana: Ο Geniez κερδίζει το 12ο στάδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.