B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: Ο King πρώτος στο La Covatilla

Ο Simon Yates παίρνει το συνολικό προβάδισμα κατά ένα δευτερόλεπτο μπροστά από το Valverde.

Vuelta a Espana: Ο King πρώτος στο La Covatilla

Ο Ben King (Diemnsion Data) εξασφάλισε επιτυχώς νίκη και σε δεύτερο στάδιο στο  Vuelta a España 2018, κερδίζοντας σόλο στο La Covatilla για τον πρώτο τερματισμό σε αυτή την κατηγορία του αγώνα.

Ο Αμερικανός, ο οποίος κέρδισε στην κορυφή του Puerto de Alfacar στο 4ο στάδιο, επιτέθηκε από ένα σπάσιμο 11 ποδηλατών  περίπου 10 χιλιόμετρα μπροστά από την τελική ανάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο στη δυτική Ισπανία και κράτησε το προβάδισμά του μέχρι την κορυφή παρά το πολύ δυνατό κυνήγι από τον Bauke Mollema (Trek-Segafredo).

Ξεκινώντας την αναρρίχηση 1:30 πίσω, ο ίδιος ο Μόλεμα ξεφορτώθηκε τα απομεινάρια του σπασίματος και σκαρφάλωσε σε μία απόσταση 15 δευτερολέπτων πίσω από έναν φαινομενικά εξασθενημένο King. Εντούτοις, σε μια δραματική εξέλιξη, οι κλίσεις υποχώρησαν στα τελευταία δυο χιλιόμετρα και ο αναβάτης της Data Dimension τα κατάφερε για ακόμα μια φορά και μια ματιά δυσπιστίας εξαπλώθηκε στο πρόσωπό του καθώς σήκωνε τα χέρια του για δεύτερη φορά σε μία πραγματικά εξαιρετική για τον ίδιο εβδομάδα.

“Το να κερδίσω μία νίκη ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, είπε ο King, “Έθεσα το να κερδίσω ένα στάδιο Grand Tour έναν σημαντικό στόχο της καριέρας μου, οπότε σήμερα ήταν πολύ ωραίο να δείξουμε ότι η πρώτη νίκη δεν ήταν απλά κάτι τυχαίο.

«Δεν έχω υποφέρει τόσο πολύ σε όλη μου τη ζωή, είμαι ακόμα λίγο μπερδεμένος, αλλά είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα συνειδητοποιήσω τι ακριβώς κατάφερα».

Ο Dylan Teuns (BMC Racing) τερμάτισε τρίτος σε απόσταση, ακριβώς μπροστά από τους διεκδικητές  της γενικής κατάταξςη, οι οποίοι πήραν το χρόνο τους για μεγάλο μέρος της τελικής ανόδου αλλά παρόλα αυτά έδωσαν δυνατό παρόν στην τελευταία τελική απόσταση δύο χιλιομέτρων.

Η κόκκινη φανέλα, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, άλλαξε χέρια, καθώς ο Rudy Molard (Groupama-FDJ) έπεσε νωρίς στην τελική άνοδο.
Ο Simon Yates (Mitchelton-Scott), ο οποίος είχε ξεκινήσει ως τέταρτος στη συνολική κατάταξη, είναι ο νέος πρωτοπόρος μετά την ολοκλήρωση του 9ου σταδίου, ωστόσο ο Βρετανός – παρότι ξεπέρασε τους Emmanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Alejandro Valverde (Movistar) και Molard έχασε ουσιαστικά χρόνο σε σχέση με τους άμεσους αντιπάλους του.

Ο Miguel Angel Lopez (Astana) τερμάτισε τέταρτος, ως καλύτερος από τους διεκδικητές της συνολικής κατάταξης, καθώς εκμεταλλεύτηκε μια καθυστερημένη επίθεση που ξεκίνησε από τον Wilco Kelderman (Team Sunweb) και τον Nairo Quintana (Movistar), οι οποίοι τερμάτισαν πέμπτοι και έκτοι αντίστοιχα, την ίδια στιγμή. Ο Rigoberto Urán (EF-Drapac) και ο Ion Izaguirre (Μπαχρέιν-Μέριδα) είχαν ενταχθεί σε αυτό το τρίο για να κάνουν ένα group των πέντε, αλλά έμειναν πίσω μερικά δευτερόλεπτα λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Yates έχασε την κίνηση αρχικά αλλά ξέσπασε από την υπόλοιπη ομάδα για να περιορίσει τη ζημιά στα εννέα δευτερόλεπτα και με αυτόν τον τρόπο πήρε  την κόκκινη φανέλα του πρωτοπόρου, μόλις ένα δευτερόλεπτο μπροστά από την Valverde, με τον Quintana τώρα τρίτο στα 14 δευτερόλεπτα.

Ο George Bennett (LottoNL-Jumbo) κατέληξε στο τοπ 10 του σταδίου, 13 δευτερόλεπτα κάτω από τον Yates, ενώ ο Valverde ακολούθησε μερικά δευτερόλεπτα αργότερα σε μια ομάδα με τον Thibaut Pinot (FDJ), τον Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), τον Tony Gallopin AG2R La Mondiale) και – μερικά δευτερόλεπτα πίσω – τον Buchmann.

Ο Fabio Aru (UAE Team Emirates) θα ήταν ο επόμενος, αλλά παραχώρησε 40 δευτερόλεπτα στους διεκδικητές της γενικής κατάταξης σε μια άλλη απογοητευτική ημέρα για τον Ιταλο. Το ίδιο συνέβη και με τον Louis Meintjes (Dimension Data), ο οποίος ήταν 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον Aru.

Κακή μέρα ήταν, επίσης, και για την Team Sky: Ο David de la Cruz τελείωσε με τον Meintjes, ενώ ο Kwiatkowski έχασε ακόμα ένα λεπτό και έπεσε κάτω από το top 10, δίνοντας στο ερώτημα για το αν πρέπει να θεωρείται ως υποψήφιος διεκδικητής της γενικής κατάταξης μια οριστική απάντηση.

Πηγή: cyclingnews.com

 

Vuelta a Espana: Ο King πρώτος στο La Covatilla

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.