B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΘΜΟΥ

Το Νεοχώρι είναι πια παρελθόν και τη θέση του παίρνουν τα Καλύβια Πεζούλας. Η διαδρομή για τον καινούργιο σταθμό δεν έχει μεγάλες αλλαγές παρόλο που η τοποθεσία του είναι πιο κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΘΜΟΥ

Τα Καλύβια είναι οικισμός της Τοπικής Κοινότητας Πεζούλας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο Νομό Καρδίτσας. Τα Καλύβια βρίσκονται δίπλα στη Λίμνη Πλαστήρα, σε αντίθεση με το Νεοχώρι το οποίο ήταν ψηλά στο βουνό, έτσι θα μπορέσετε να θαυμάσετε περισσότερο. Πρόκειται για έναν αναπτυσσόμενο οικισμό με πολλές εξοχικές κατοικίες. Βρίσκεται σε απόσταση 42 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Καρδίτσας και ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τα 300 άτομα. Πριν από τη δημιουργία της λίμνης οι κάτοικοι του οικισμού δούλευαν στα χωράφια της Νεβρόπολης και διατηρούσαν εδώ τα καλύβια τους· από την ύπαρξή τους πήρε και το ονομά της η περιοχή.

Αξιοθέατα της περιοχής είναι ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα, ο νερόμυλος, οι πέτρινες βρύσες της Καραγιάννης και της Αγίας Παρασκευής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.