B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Giro d’Italia: Ο Yates κερδίζει πάλι στο Osimo!

Ο Simon Yates (Μίτσελτον-Σκοτ) παρέτεινε το συνολικό του προβάδισμα του αγώνα και πήρε τη δεύτερη του νίκη σε στάδιο στο φετινό Giro d’Italia με μια δυνατή σόλο νίκη στο Osimo στο στάδιο 11.

Giro d'Italia: Ο Yates κερδίζει πάλι στο Osimo!

Υπερασπίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Tom Dumoulin (Ομάδα Sunweb) έκανε ένα κυνηγητό με συντονισμένες κινήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να φέρει πίσω το maglia rosa και έπρεπε να αποδεχτεί τη δεύτερη θέση, δύο δευτερόλεπτα πίσω, με τον Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) να παίρνει την τρίτη θέση.

Πριν ακόμη ξεκινήσει το Giro d’Italia, ο Yates είχε επισημάνει το 156 χιλιομετρικό στο 11ο στάδιο στο Osimo ως μία πιθανή τοποθεσία για νίκη, αλλά έπρεπε πρώτα να παραμείνει στο χρόνο του.

Ο Zdenek Stybar και ο Tim Wellens (Lotto Fix All) θα ήταν οι πρώτοι που θα τερμάτιζαν με μόλις κάτω από πέντε χιλιόμετρα, ενώ ο Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) ξεγλίστρησε από την πίσω μεριά. Ο Yates και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι παρέμειναν ψύχραιμοι σε αυτό το γεμάτο στροφές και ένταση φινάλε. Με τον Stybar και τον Wellens στο οπτικό πεδίο, στα δύο τελευταία χιλιόμετρα, ο Yates πήρε την πρωτοβουλία και ανέβασε ρυθμούς δημιουργώντας αμέσως ένα κενό.

Ο Dumoulin απάντησε γρήγορα, αλλά όχι αρκετά γρήγορα και το κενό αποδείχθηκε μοιραίο. Ο Ολλανδός έκλεισε το κενό στις πιο επίπεδες διαδρομές, αλλά όπως φάνηκε ότι θα μπορούσε να τραβήξει τον Yates πίσω, ο δρόμος θα ανηφόριζε ξανά και ο Yates εκμεταλεύτηκε το πλεονέκτημά του. Θα ήταν αρκετό για τον Yates στην πορεία προς τον τερματισμό, ο οποίος είχε αρκετό χρόνο και για να πανηγυρίσει αλλά και για να προσθέσει δύο δευτερόλεπτα στη διαδρομή του συν τα δευτερόλεπτα μπόνους στη γενική κατάταξη. Το πλεονέκτημά του έναντι του Dumoulin βρίσκεται στα μόλις 47 δευτερόλεπτα με την ατομική χρονομέτρηση να έρχεται τις επόμενες ημέρες.

“Αποφασίσαμε πριν από το στάδιο ότι δεν θα κυνηγήσουμε για το στάδιο, γιατί κανονικά σε έναν τερματισμό σαν κι αυτόν υπάρχουν κάποιοι ταχύτεροι που έχουν κερδίσει πριν από εμένα”, είπε ο Yates μετά το στάδιο.

“Αυτό αποδείχτηκε επίσης αληθινό – ότι αθλητές όπως ο Tim Wellens και ο Lotto-Jumbo έρχοντουσαν μπροστά για να κυνηγήσουν. Προφανώς, ηταν σίγουροι για τον τερματισμό. Αυτό δεν ήταν το σχέδιο, αλλά αν ξαναγύριζα πίσω, φυσικά θα το προσπαθούσα.

“Θα προτιμούσα να κέρδιζα περισσότερο χρόνο από τον Tom. Πραγματικά με κυνηγούσε σε όλον τον αγώνα μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Φαίνεται καλύτερα από την άλλη ημέρα στα απότομα τελειώματα. Πιστεύω πως γίνεται όλο και καλύτερος καθώς ο αγώνας συνεχίζεται, και αυτό δεν είναι καλά νέα για μένα. “

Μετά από καλές ενδείξεις για τον Chris Froome στο στάδιο 10, ο ποδηλάτης της Ομάδας Sky έδωσε περισσότερα δευτερόλεπτα στη συνολική κατάταξη. Τελείωσε πάνω από 40 δευτερόλεπτα πίσω από το συμπαίκτη του και γλίστρησε από την τελική δεκάδα για άλλη μια φορά.

Πηγή: cyclingnews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.