B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Βενιζέλεια Ποδηλασίας 2011- Ιστορία

Βενιζέλεια Ποδηλασίας 2011-  Ιστορία
Οι αγώνες ποδηλασίας στον θεσμό των << Βενιζελείων >> εντάχθηκαν από τα πρώτα χρόνια της καθιέρωσης του το 1938.

Μαζί με την κύρια διοργάνωση των αγώνων του στίβου , η εκδήλωση περιελάμβανε και λαϊκούς αγώνες ποδηλασίας ,σκοποβολής κτλ.

Μετά την απελευθέρωση τα ΒΕΝΙΖΈΛΕΙΑ που ξεκίνησαν σαν θεσμός ,για να τιμήσουν την μνήμη του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου ,πήραν και άλλο επετειακό χαρακτήρα ,δέθηκαν με τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης κατά των Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Από το 1974 που ο Α.Ο.ΚΥΔΩΝ ανέλαβε το κύριο βάρος της διοργάνωσης των ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΩΝ και οι αγώνες πήραν διεθνή χαρακτήρα ,η Νομαρχία και ο Δήμος Χανίων ένταξαν την διοργάνωση στο επίσημο πρόγραμμα του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης.

Ο Α.Ο.ΚΥΔΩΝ κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφερε τα 37 χρόνια που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης να αναπτύξει τον θεσμό ,να του δώσει διεθνή χαρακτήρα και να διαφυλάξει το κύρος του.

Τα δύο σημαντικά στοιχεία στα οποία αναφέρονταν ο θεσμός ,η ζωή, και η δράση του Ελευθέριου Βενιζέλου και η ανάμνηση της ηρωικής αντίστασης και θυσίας του Κρητικού λαού κατά των Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δέθηκαν με τον πόθο του Λάού μας για ειρήνη και φιλία .

Ο Α.Ο.ΚΥΔΩΝ συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης του απέναντι στο ιστορικό αυτό γεγονός με ξεχωριστή ευαισθησία συνεχίζει να διοργανώνει τα ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ προς όφελος της αθλούμενης νεολαίας του τόπου μας.

Το 2011 Ο Α.Ο.ΚΥΔΩΝ διοργανώνουν μαζί με τον ΤΑΛΩ τους αγώνες ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ Ποδηλασίας 2011-ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ 2011 με συνδιοργανωτές την Ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, την Περιφερειακή ενότητα Χανίων , τον Δήμο Χανίων ,τον Δήμο Κισσάμου και τον Δ.Α.Ο.Χ.

Μέσα από τους ποδηλατικούς αυτούς αγώνες θέλουν τα τιμήσουν τον Εθνάρχη και την Μάχη της Κρήτης και να αναδείξουν τις ομορφιές και την φιλοξενία της περιοχής τους.

 

Οι αγώνες είναι υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι, αφού θα υπάρχει συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό, οι επαγγελματικές ελληνικές ομάδες και φυσικά οι Έλληνες πρωταθλητές.

Στα Βενιζέλεια 2011 και στην Μάχη Κρήτης έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 3 ανεξάρτητοι αγώνες. Την Παρασκευή 13 Μαϊου στις κατηγορίες Ανδρών (Εφήβων) και Μάστερ, αγώνας αντοχής 120χλμ ώρα 15.00 στην διαδρομή (Καστέλι Κισάμου

-Εννιά Χωριά – Χρυσοσκαλίτισσα – Σφηνάρι – Καστέλι).

Το Σάββατο14 Μαϊου αγώνας αντοχής 110 χλμ., ώρα 15:00 στην διαδρομή(Καστέλι Κισάμου – Ασή Γωνιά).

Το πρωϊ στις 11:00 θα γίνει το γνωστό και πολύ γρήγορο σιρκουϊ μέσα στην πόλη τον Χανίων. Επίσης την ίδια ημέρα στις 09:00 θα πραγματοποιηθούν και διασυλλογικοί αγώνες στις κατηγορίες των : Παίδων-Νεανίδων- Κορασίδων – Παμπαίδων- Μίνι μεγάλα και Μίνι μικρά.

Οι αγώνες Βενιζέλεια διεξάγονται εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία από τον Α.Ο.ΚΥΔΩΝ ,έτσι και φέτος αναμένεται να έχουν αρκετό ενδιαφέρον και θέαμα, συμμετέχουν και κερδίζουν οι καλύτεροι αθλητές από την Ελλάδα και θεωρείται τιμή για ένα αθλητή στην καριέρα του να έχει στην κατοχή του ένα αγώνα των Βενιζελείων.

Περιμένουμε όλους τους αθλητές να συμμετάσχουν στην μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας , να διασχίσουν τις όμορφες διαδρομές της Κρήτης και να γνωρίσουν την Κρητική φιλοξενία.

 

Από τη διοργάνωση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.