B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Μοιραία η πτώση του Bjorg Lambrecht στον Γύρο Πολωνίας

Μια τραγική έκβαση πήρε ο φετινός Γύρος Πολωνίας όταν ο μόλις 22 ετών, βέλγος ποδηλάτη Bjorg Lambrecht σκοτώθηκε ύστερα από πτώση με μεγάλη ταχύτητα στο 3ο ετάπ.

Μοιραία η πτώση του Bjorg Lambrecht στον Γύρο Πολωνίας

Ο τραγικός χαμός του νεαρού ποδηλάτη, συνέβη κατά τη διάρκεια του 3ου ετάπ του Γύρου Πολωνίας, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Ο Bjorg Lambrecht αγωνιζόταν με την ομάδα Lotto Soudal και βρισκόταν στη διάρκεια του 3ου ετάπ των 150 χιλιομέτρων όταν, για άγνωστο ακόμη λόγο, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα – πάνω από 50 χιλιόμετρα – επάνω σε έναν τσιμεντένιο αγωγό. Το ατύχημα έγινε περίπου 95 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Αμέσως δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς του αγώνα αλλά ήταν φανερό από την αρχή πως η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου και πέθανε λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Το θάνατό του επιβεβαίωσε η ομάδα του: «Η μεγαλύτερη τραγωδία που θα μπορούσε να συμβεί στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναθλητές του Bjorg, μόλις συνέβη».

Ο Pascal Ackermann της Bora – Hansgrohe, που διατηρεί ακόμα την κίτρινη φανέλα (βρίσκεται μόλις 6″ μπροστά από τον Jakobsen που κέρδισε το 3ο ετάπ), δήλωσε λίγο αργότερα «Το σημερινό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία. Είμαι συντετριμμένος με τα τραγικά νέα και θα ήθελα μόνο να στείλω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα το Bjorg Lambrecht».

Οι διοργανωτές του αγώνα ακύρωσαν όλες τις εορταστικές δραστηριότητες μετά το ετάπ, καθώς όλη η ποδηλατική κοινότητα θρηνεί για το χαμό του νεαρού αθλητή. Στη μνήμη του, το σημερινό, 4ο ετάπ δεν μετρά στην κατάταξη και μειώνεται στα 133.7 χλμ. και ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Μόλις στα 22 του χρόνια, ο Bjorg Lambrecht ήταν ένα από τα ταλέντα της αγωνιστικής ποδηλασίας. Πρόσφατα τερμάτισε στην 12η θέση και κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου νεαρού αναβάτη στο Criterium du Dauphine. Είχε κερδίσει το Liege-Bastone-Liege στην κατηγορία Under 23 και είχε τερματίσει δεύτερος σε διοργανώσεις όπως Tour de l’ Avenir, Tour de Savoie Mont Blanc και Ronde de l’ Isard το 2017. Το 2018 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Under 23 στο Πακγόσμιο Πρωτάθλημα του Innsbruck.

Μοιραία η πτώση του Bjorg Lambrecht στον Γύρο Πολωνίας

Μόλις φέτος τον Ιούνιο, ο Bjorg Lambrecht είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Lotto Soudal για δύο χρόνια…

Ήταν η δεύτερη χρονιά του στην επαγγελματική ποδηλασία και είχε ήδη αναγνωριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του. Τις σκέψεις όλων εκφράζει η δήλωση του Alejandro Valverde: «Συχνά η ζωή απλώς δεν είναι δίκαιη. Τόσο νέος και με τόσα πράγματα ακόμη να προσφέρει… Είμαι βαθιά θλιμμένος για το θάνατο του Bjorg Lambrecht, ενός ποδηλάτη που είχε πετύχει πολλά μέσα σε λίγα χρόνια και όλοι γνωρίζαμε πως είχε τη δυνατότητα να πάει ψηλά. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του».

 

Πηγή: mbike.gr

Μοιραία η πτώση του Bjorg Lambrecht στον Γύρο Πολωνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.