B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Primoz Roglic: ο «βασιλιάς» του Γύρου της Ισπανίας 2019!

Στην πρώτη του εμφάνιση στο Γύρο της Ισπανίας, ο Primoz Roglic πέτυχε κάτι μοναδικό: έγινε ο πρώτος Σλοβένος – και ταυτόχρονα ο μοναδικός αναβάτης της Team Jumbo-Visma – που κερδίζει Grand Tour.

Primoz Roglic: ο «βασιλιάς» του Γύρου της Ισπανίας 2019!

Το 2019 είναι μία χρονία που θα θυμάται για πάντα ο 29χρονος Σλοβένος αναβάτης Primoz Roglic. Σε κάθε πολυήμερο αγώνα που συμμετείχε, τερμάτισε στο βάθρο με 8 νίκες στο σύνολο:

  •  Πρώτος γενικής στο UAE Tour 2019, (2 νίκες στο 1ο και 6ο ετάπ)
  •  Πρώτος γενικής στο TirennoAdriatico 2019
  •  Πρώτος γενικής στο Tour de Romandie 2019, (3 νίκες στο 10, 4ο και 5ο ετάπ και πράσινη φανέλα πόντων)
  •  Τρίτος γενικής στο Giro dItalia 2019, (2 νίκες στο 1ο και 9ο ετάπ και ροζ φανέλα για 6 ετάπ)
  •  Πρώτος γενικής στη Vuelta a Espana 2019, (νίκη στο 10o ετάπ και πράσινη φανέλα πόντων)

Primoz Roglic: ο «βασιλιάς» του Γύρου της Ισπανίας 2019!

Η εκπληκτική πορεία του Roglic επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, την κατάκτηση της γενικής στο Γύρο της Ισπανίας 2019. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Roglic επέδειξε σταθερότητα και αποφασιστικότητα παρά τα όποια απρόοπτα ταλαιπώρησαν την ομάδα του κατά διαστήματα. Ο Σλοβένος πήρε τη νίκη στη γενική με χρόνο 83:07:31”, αφήνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου τον Ισπανό Alejandro Valverde (+2.16”) της Movistar Team και στην τρίτη τον συμπατριώτη του Tajer Pogacar της UAE-Team Emirates (+2.38”).

Primoz Roglic: ο «βασιλιάς» του Γύρου της Ισπανίας 2019!

«Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν έχω λόγια γι’ αυτό», δήλωσε ο Roglic. «Η αίσθηση είναι απερίγραπτη. Αυτή η νίκη δεν είναι μόνο η πιο όμορφη για εμένα αλλά είναι και η μεγαλύτερη για την ποδηλασία στη Σλοβενία. Ήταν τρεις δύσκολες και πολύ… σκληρές εβδομάδες με πολλά σκαμπανεβάσματα. Οι πολλές πτώσεις έκαναν των αγώνα ιδιαίτερα δύσκολο σε επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης. Υπήρχαν αρκετές σημαντικές στιγμές, καθώς πολλά απρόοπτα συνέβαιναν καθημερινά. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι και πολύ προσεχτικοί. Ως ομάδα, δείξαμε ανθεκτικότητα. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και τον τρόπο που αγωνιστήκαμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ο καθένας έδωσε το 110% και αυτό ενίσχυσε σημαντικά το κίνητρό μου για την κατάκτηση της γενικής. Αισθάνομαι ανακούφιση που μπορέσαμε τελικά να πετύχουμε το στόχο μας. Τώρα θα το απολαύσουμε και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στους επόμενούς μας στόχους».

Πηγή: mbike.gr

Primoz Roglic: ο «βασιλιάς» του Γύρου της Ισπανίας 2019!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.