B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a España: Ο Roglic έχει οριστικά τη συνολική δόξα

Ο Jakobsen κερδίζει την τελική φάση μπροστά από τον Bennett

Ο Primoz Roglic (Jumbo-Visma) σφράγισε την πρώτη του Grand Tour νίκη μπροστά από τον Alejandro Valverde (Movistar), με τον Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) τρίτο, ολοκληρώνοντας την τελική φάση με ασφάλεια πίσω από τον αγώνα σπριντ που κέρδισε ο Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quickstep) .

Vuelta a España: Ο Roglic έχει οριστικά τη συνολική δόξα

Ήταν μια Vuelta με πρωτιές – η πρώτη νίκη  Grand Tour του Roglic, η πρώτη για τη Σλοβενία, ο Pogacar ξεχώρισε με τρεις νίκες σε στάδια και τρίτη συνολικά θέση στην πρώτη του Grand Tour, και ο Valverde ξεχώρισε ως ένας από τους μεγαλύτερους σε Grand Tour poy ανεβαίνει στο βάθρο στη δεύτερη θέση.

Ο συνήθως υποτιμημένος, ο Roglic αξιοποίησε το χρόνο του στο βάθρο για να παραδεχτεί ότι δεν είχε λόγια. “Ευχαριστώ για την υποστήριξη της οικογένειάς μου και όσων συμμετείχαν σε αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα” και “να σας δω στους επόμενους αγώνες” ήταν το μόνο που θα μπορούσε να πει για το μνημειώδες επίτευγμα του.

Ο Roglic έληξε τον αγώνα 2:16 μπροστά από την Valverde, με τον Pogacar στην τρίτη θέση στις 2:38.

Ο Jakobsen, εν τω μεταξύ, πρόσθεσε στην αποτίμηση του Deceuninck-Quickstep, κερδίζοντας τον αριθμό των σταδίων στα πέντε με τελική νίκη στη Μαδρίτη. Ο ολλανδός πρωταθλητής νίκησε τον Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) στη γραμμή με τον Szymon Sajnok της CCC στην τρίτη θέση.

“Για μένα, αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου, ειδικά στη φανέλα του ολλανδού πρωταθλητή – δεν έχω σχεδόν λόγια”, δήλωσε ο Jakobsen.

“Είναι η πρώτη μου Grand Tour. Είχα κάποιες κακές στιγμές ψυχικά και σωματικά – ήταν δύσκολο – αλλά τελικά κάνουμε όλοι το ίδιο, υποφέρουμε και συνεχίζουμε. Είμαι απλά χαρούμενος που θα μπορούσα να κερδίσω εδώ στη Μαδρίτη. “

Το Deceuninck-Quickstep έμεινε στον τύπο της νίκης για τον έλεγχο του σταδίου και έπειτα έμενε πίσω για να αφήσει άλλες ομάδες να πάρουν τον έλεγχο στα 3χλμ για να προχωρήσουν πριν τα τελικά 800μ από την τελική στροφή. Ήταν ένα επεισόδιο που τελείωσε με αργό ρυθμό από τον lead-out άνθρωπο Max Richeze που έφερε τον Jakobsen στη θέα της γραμμής.

“Ξεκίνησα να σκέφτομαι από τότε που μπήκαμε στους γύρους – η ομάδα ήταν μπροστά, έπρεπε να μείνω μαζί τους. Ήταν ισχυρή όλη η Vuelta και με έδωσαν τέλεια για το  bunch sprint”, δήλωσε ο Jakobsen.

“Απλά έπρεπε να ακολουθήσω τον τροχό του Richeze. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα, απλώς περίμενα να φτάσω στα 150 μέτρα και περίμενα να έχω ένα κενό. Ξεκίνησα το sprint μου – ήμουν τόσο χαρούμενος που κέρδισα. “

Vuelta a España: Ο Roglic έχει οριστικά τη συνολική δόξα

Οι νικητές του βάθρου της Vuelta a Espana: Alejandro Valverde, Primoz Roglic and Tadej Pogacar

 

Πηγή: cyclingnews.com

Vuelta a España: Ο Roglic έχει οριστικά τη συνολική δόξα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.