B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a España: Ο Higuita κερδίζει το 18ο στάδιο

Ο Quintana έχασε χρόνο στο βουνό ενώ ο López πήρε τη λευκή φανέλα

Vuelta a España: Ο Higuita κερδίζει το 18ο στάδιο

Ο Sergio Higuita (EF Education First) κέρδισε το 18ο στάδιο της Vuelta a España, όντας ο νικητής από το πρώιμο break στο Becerril de Sierra. Ο Κολομβιανός, που πήρε μέρος στο πρώτο του Grand Tour, ήταν ο μεγάλος νικητής αυτού του break καταφέρνοντας  να μείνει μπροστά από μία ελίτ ομάδα κυνηγών κατά την τελική ανάβαση και κατάβαση μέχρι το τέλος.

Ο Primož Roglič (Jumbo-Visma) πήρε τη δεύτερη θέση, 15 δευτερόλεπτα πιο πίσω, προπορευόμενος από μια ομάδα τεσσάρων ανταγωνιστών για τη Γενική Κατάταξη, για να ξεπεράσει τον Alejandro Valverde (Movistar) για άλλα έξι δευτερόλεπτα.

Τα μεγάλα νέα της ημέρας, ωστόσο, ήταν η κινητικότητα στην κατηγορία του καλύτερου νεαρού αναβάτη, όπου ο López πήρε τη λευκή φανέλα από τον Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) και ανέβηκε στην τέταρτη θέση συνολικά. Ο Σλοβένος έχασε 59 δευτερόλεπτα από τον López, ενώ ο Nairo Quintana (Movistar) έχασε επίσης μια θέση από το συναθλητή του Valverde.

Ο López είχε επιτεθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του σταδίου, αρχικά στην προτελευταία ανάβαση του σταδίου, έπειτα στη δεύτερη άνοδο του Puerto de la Morcuera και στη συνέχεια, αφού τον έφτασαν, στην τελική ανάβαση του Puerto de Cotos.

Ήταν εκεί, μετά από επανειλημμένες επιταχύνσεις, όπου κατάφερε να αφήσει πίσω τον Pogačar, για να συμπληρώσει τελικά την τετράδα που τερμάτισε πρώτη. Ο Higuita, στο μεταξύ, ήταν αρκετά μπροστά από την πρώτη ανάβαση της ημέρας. Ο 22χρονος είχε κολλήσει στο πρώτο break μέχρι την κορυφή της προτελευταίας ανόδου πριν επιτεθεί στην κατάβαση, σχεδόν 50χλμ από το τέλος.

Παρά τις επιθέσεις πιο πίσω και ξεκινώντας την προσπάθειά του με ένα μόλις λεπτό διαφορά, ο Higuita άντεξε και πήρε τη νίκη του για την EF, σώζοντας ένα απογοητευτικό, επηρεασμένο από συγκρούσεις  Vuelta για την ομάδα.

Μετά το 18ο στάδιο, ο Roglič παραμένει στα κόκκινα, με εκτεταμένο προβάδισμα 2:50 λεπτών έναντι του Valverde, ενώ ο Quintana βρίσκεται τρίτος με 3:31 διαφορά. Ο νέος καλύτερος νεαρός αναβάτης López βρίσκεται στα 4:17, ενώ ο Pogačar βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 4:49. Ο Roglič τώρα απολαμβάνει μια βαθμολογία 48 βαθμών σε αυτή την κατάταξη βαθμών, ενώ ο Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale) επέκτεινε την ορεινή ταξινόμησή του στους 32 βαθμούς.

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

Vuelta a España: Ο Higuita κερδίζει το 18ο στάδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.