B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: O Pogacar ευδοκιμεί σε άσχημο καιρό για μια σόλο νίκη σε στάδιο

Ο Σλοβένος παίρνει την πρώτη του νίκη σε ένα Grand Tour και φτάνει πέμπτος στη συνολική κατάταξη

Vuelta a Espana: O Pogacar ευδοκιμεί σε άσχημο καιρό για μια σόλο νίκη σε στάδιο

Η αξιοσημείωτη πρόοδος του Tadej Pogacar στην πρώτη του παγκόσμια σεζόν, και μόλις 20 ετών, συνεχίζεται στο Vuelta a España, με τον αναβάτη του UAE Team Emirates να κερδίζει ένα σόλο στάδιο στα Πυρηναία σε άθλιες καιρικές συνθήκες.

Αντί να απομακρυνθεί από το μαζικό χαλάζι και τη βροχή που έπληξε το Vuelta στην τελευταία ώρα του 9ου σταδίου, ο νεαρός Σλοβένος ευδοκιμούσε στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

“Ήμουν πολύ ευχαριστημένος όταν είδα την πρόγνωση του καιρού χθες το βράδυ”, δήλωσε ο Pogacar μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στο Cortals d’Encamp. “Ήταν τέλειο για μένα, και στο χωματόδρομο λίγο πριν την ανάβαση πήγα για αυτό, πλήρες αέριο. Ένιωσα καλά σε όλη αυτή τη βροχή, ακόμα κι αν ήταν δύσκολη.

«Ακολουθούσα το [Nairo] Quintana, και του επιτέθηκα με τρία χιλιόμετρα για να πάει», είπε. «Με περίπου 1,5 χιλιόμετρα μπροστά, ήξερα ότι είχα 20 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα στον Quintana και αυτό ήταν αρκετό για τη νίκη του σταδίου. Από τότε, απλώς το απολάμβανα.  Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα. “

Χάρη στην επίδειξη της δύναμης της ανάβασης, ο Pogacar ανέβηκε στην πέμπτη θέση στη συνολική κατάταξη,  1:42 πίσω και παρόλο που φαίνεται απίθανο να προχωρήσει μπροστά στους τέσσερις κορυφαίους του GC,  την Τρίτη θα μπορούσε τουλάχιστον να κλείσει το χάσμα.

Ο Σλοβένος είναι ο σημερινός πρωταθλητής  χρόνου της χώρας του, αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα κορυφαία του αποτελέσματα τα τελευταία δύο χρόνια. Ένας νικητής του Tour de L’Avenir το 2018, φέτος, ο Pogacar έχει ήδη κερδίσει το Tour of the Algarve και την περιοδεία της Καλιφόρνιας. Όλα αυτά, στα 20.

Ο Pogacar λέει ότι δεν είναι σίγουρος ποιες είναι οι πιθανότητές του στη μάχη GC, αλλά θα κάνει “ό,τι είναι δυνατό” για να τερματίσει στους κορυφαίες πέντε ή  10 στη Μαδρίτη

Όσον αφορά τον αγώνα της Τρίτης κατά του ρολογιού του Pau μετά την ημέρα ανάπαυσης της Δευτέρας, ο Pogacar δήλωσε ότι θα “πάει γι ‘αυτό – πλήρες αέριο”.

Και μετά τον εντυπωσιακό θρίαμβο της Κυριακής, τώρα φαίνεται ότι υπάρχουν λίγα όρια σε ό, τι είναι ικανός να επιτύχει o Pogacar.

 

Πηγή: cyclingnews.com

Vuelta a Espana: O Pogacar ευδοκιμεί σε άσχημο καιρό για μια σόλο νίκη σε στάδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.