B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες τις καριέρας του γιόρτασε ο Elia Viviani καθώς στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, στο Alkmaar της Ολλανδίας

Ο αγώνας που θα έκρινε τον Πρωταθλητή Ευρώπης 2019 στην ποδηλασία δρόμου, ξεκίνησε με την εθνική ομάδα της Ιταλίας να μπαίνει μπροστά, από το εικοστό κιόλας χιλιόμετρο.

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες τις καριέρας του γιόρτασε ο Elia Viviani καθώς στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, στο Alkmaar της ΟλλανδίαςΟ 30χρονος ιταλός είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολο τον αγώνα των 172.6 χιλιομέτρων και σύντομα, το γκρουπ χωρίστηκε σε 5 διαφορετικά, μικρότερα γκρουπ. 

Όμως η Squadra Azzurra ήταν πολύ δυνατή και περίπου 70 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό αύξησε και άλλο το ρυθμό με αποτέλεσμα μόνο 13 αναβάτες να μπορέσουν να ακολουθήσουν.

Ανάμεσά τους οι τέσσερις ήταν της Deceuninck – Quick Step: Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Florian Senechal και Elia Viviani. Oι τέσσερίς τους συνεργάστηκαν αρκετά καλά, με συχνές αλλαγές, που τους επέτρεψαν να παραμείνουν για αρκετό χρόνο στην κορυφή. Περίπου 25 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό οι Lampaert, Viviani και Ackermann έκαναν το ξεκόλημα από το γκρουπ των προπορευόμενων, που σύντομα το “έπιασε” το πελοτόν και κατάφεραν μια διαφορά της τάξης των 50 δευτερολέπτων ενώ πλέον έφταναν στα τελευταία 10 χιλιόμετρα.

Γνωρίζοντας πως οι ελπίδες του ήταν περιορισμένες, ο Yves Lampaert έκανε την επίθεσή του 4 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό αλλά ο Elia Viviani δεν άργησε να τον πιάσει, αφήνοντας πίσω του και τον Ackermann. 

Οι δυο αθλητές έκαναν σημαντική διαφορά και δεν απειλήθηκαν ούτε μια στιγμή από τους “κυνηγούς” τους ώσπου έφτασαν στον τερματισμό με τον Viviani να κερδίζει τον Lampaert στο σπριντ πετυχαίνοντας την 9η νίκη της σεζόν.

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες τις καριέρας του γιόρτασε ο Elia Viviani καθώς στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, στο Alkmaar της ΟλλανδίαςAlkmaar/Netherlands: Οι τρεις πρώτοι νικητές: Yves Lampaert – Bέλγιο, Ασημένιο Μετάλλιο, Elia Viviani – Ιταλία, Χρυσό Μετάλλιο, Pascal Ackermann – Γερμανία, Χάλκινο Μετάλλιο.
Photo credit: ©Bas Czerwinski/ Getty Images

Μια νίκη που τον έχρισε Πρωταθλητή Ευρώπης 2019.

“Παρακολουθώντας τους άλλους αγώνες εδώ στο Alkmaar ξέραμε πως έπρεπε να αλλάξουμε την τακτική μας εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Είχα τα πόδια για να κερδίσω, πήρα ρίσκα και ευτυχώς όλα μου βγήκαν σε καλό. Η εμπειρία του να βρίσκομαι μπροστά με τον Yves που είναι συναθλητής μου και καλός φίλος, ήταν μοναδική. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος γι’ αυτή τη νίκη, μια από τις σημαντικότερες στην καριέρα μου καθώς δεν προήλθε από ένα μαζικό σπριντ αλλά από τη διαφορά που είχαμε δημιουργήσει από τους υπόλοιπους”, δήλωσε ο Viviani αμέσως μετά τον τερματισμό.

Oι 6 πρώτοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της UCI:

  1. Viviani Elia, ITA, 3:30:52
  2. Lampaert Yves, BEL, 3:30:53
  3. Ackermann Pascal, GER, 3:31:01
  4. Kristoff Alexander, NOR, 3:31:25
  5. Morkov Michael, DEN, 3:31:25
  6. Bennett Sam, IR, 3:31:25

 

Πηγή: mbike.gr

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες τις καριέρας του γιόρτασε ο Elia Viviani καθώς στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, στο Alkmaar της Ολλανδίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.