B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

O Julian Alaphilippe κυρίαρχος της ατομικής χρονομέτρησης στο 13ο ετάπ

O Julian Alaphilippe γιόρτασε τα 100 χρόνια της κίτρινης φανέλας με τον καλύτερο τρόπο, διατηρώντας το προβάδισμά του στο φετινό Tour de France

O Julian Alaphilippe κυρίαρχος της ατομικής χρονομέτρησης στο 13ο ετάπ

O Julian Alaphilippe της Deceuninck Quick-Step, πραγματοποίησε μία εκπληκτική εμφάνιση και ήταν πιο γρήγορος από όλους τους άλλους αναβάτες, σε όλα τα ενδιάμεσα check points. Τη δεύτερη θέση την πήρε ο Geraint Thomas, Team Ineos, με διαφορά 14’’ και τρίτος ο Thomas de Gent, Lotto Soudal, με χρόνο 00:35:36’’.

166 ήταν οι αναβάτες που ξεκίνησαν το 13ο ετάπ του Tour de France. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Tony Martin, Jumbo- Visma, έδειξε σε αυτό το εταπ ότι δεν ήταν σε κατάσταση να κερδίσει. Πιάστηκε αμέσως από τον Chad Haga, Sunweb, και τον Kasper Asgreen, Deceuninck Quick-Step, οι οποίοι τον άφησαν πίσω τους με διαφορά ενός και δύο λεπτών αντίστοιχα. Ο αμερικανός αναβάτης έφτασε σχεδόν τον Yoann Offredo, Wanty-Groupe Gobert, ο οποίος ήταν πρώτος με διαφορά 4 λεπτών και κέρδισε με χρόνο 35’52’’ και μέση ωριαία 46,2 χλμ/ώρα. Το φαβορί Stefan Küng, Groupama – FDJ, έπεσε στην αρχή του αγώνα και έχασε τις πιθανότητες να κερδίσει.

Αν και ο Matej Mohoric, Bahrain-Merida και ο Nelson Oliveira, Movistar, σημείωσαν ταχύτερους ρυθμούς στο πρώτο check point ήταν ο Thomas De Gendt, Lotto-Soudal, ο οποίος βγήκε μπροστά από τον Asgreen, στο 46,5 χλμ. Δυστυχώς, ο μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Wout Van Aert, Jumbo-Visma, ο οποίος στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τη νίκη στο εταπ προσέκρουσε σε μπαριέρα, 2 χλμ. πριν το τέλος της διαδρομής, έπεσε και χτυπώντας άσχημα μεταφέρθηκε αμέσως στο χειρουργείο για ράμματα στο μηρό. Ο Wout Van Aert, Jumbo-Visma, αναγκάστηκε μετά από αυτό το ατύχημα να εγκαταλείψει το φετινό Tour de France. O Maximilian Schachman, Bora-Hansgrohe, ο οποίος είχε πολύ καλά ενδιάμεσα checks points έπεσε και εκείνος στο ίδιο σημείο με τον Wout Van Aert αλλά κατάφερε να φτάσει, με μεγάλη όμως δυσκολία, στη γραμμή τερματισμού.

O Julian Alaphilippe κυρίαρχος της ατομικής χρονομέτρησης στο 13ο ετάπ

Ο αγώνας των υποψηφίων της γενικής κατάταξης ήταν το άλλο ενδιαφέρον σκηνικό στο 13ο εταπ του φετινού Tour de France. O Rigoberto Uran, EF Education First, ήταν αυτός που πλησίασε τον De Gendt. Στον πρώτο check point στα 7,7 χλμ. ο Alaphilippe είχε τον καλύτερο χρόνο με πλεονέκτημα 6’’ σε σχέση με τον Thomas. O γάλλος αναβάτης συνέχισε να κυριαρχεί στον αγώνα και κατάφερε να νικήσει τον Thomas με 14’’ και να επεκτείνει το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη του Tour de France 2019.

 

Πηγή: mbike.gr

O Julian Alaphilippe κυρίαρχος της ατομικής χρονομέτρησης στο 13ο ετάπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.