B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

O Peter Sagan κέρδισε το 5ο ετάπ του Tour de France

O Peter Sagan κέρδισε τη 12η νίκη στο Γύρο Γαλλίας, σε ένα σπριντ από «καθαρόαιμους» σπρίντερ οι οποίοι έκαναν πολλές καλές προσπάθειες στην περιοχή της Αλσατίας, όπως τον Σλοβάκο Wout van Aert, Jumbo-Visma και Matteo Trentin, Mithchelton-Scott.

O Peter Sagan κέρδισε το 5ο ετάπ του Tour de France

O Peter Sagan εξασφάλισε την πρώτη του νίκη στο φετινό Γύρο Γαλλίας αφού κέρδισε το 5ο ετάπ. Ο Julian Alaphilippe, Deceuninck-Quick Step, διατήρησε την κίτρινη φανέλα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ισχυρές επιθέσεις από πολλές ομάδες για να καταφέρουν να ξεκολλήσουν από το πέλοτον αφού έβλεπαν ότι είχαν τις δυνατότητες. Ο Benoît Cosnefroy, AG2R-La Mondiale, ο Thomas De Gendt, Lotto-Soudal, και ο Jan Tratnik, Bahrain-Merida ξέφυγαν στο 15 χλμ. από το κυρίως γκρουπ που όμως πιάστηκαν μετά από 5 χλμ.

Στο 22χλμ. ο Tim Wellens, Lotto-Soudal, ο Mads Würtz Schmidt, Katusha-Alpecin, ο Simon Clarke, EF Education First και ο Toms Skujins, Trek-Segafredo ξέφυγαν από το πέλοτον και έφθασαν στη μέγιστη διαφορά των 2΄30΄΄στο 97ο χιλιόμετρο.

Στην περιοχή côte des Trois-Epis ο Würtz Schmidt έπεσε και ο Skujins οδήγησε μόνος του για 2 χλμ. Ο Rui Costa προσπάθησε να κάνει την προσπάθειά του στο 175,5 χλμ. αλλά επιτέθηκε ο Sagan,  Bora-Hansgore, όπου και κυριάρχησε και κέρδισε. Ο αναβάτης της Bora-Hansgore ακολουθήθηκε από τους Wout Van Aert και τον Matteo Trentin που πήραν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

H τελευταία νίκη του αγώνα «σκεπάστηκε» στο τέλος της ημέρας με τέσσερις αναβάτες του Γύρου να πέφτουν στην τελική ανάβαση, στο Cote des Cinq Chateaux, και τον Rui Costa να προσπαθεί χωρίς επιτυχία να ξεφύγει σε μία σύντομη και επίπεδη διαδρομή. Από την άλλη μεριά ο Sagan περίμενε υπομονετικά για την ευκαιρία του και κατάλληλα τοποθετημένος έκανε την επίθεσή του και κέρδισε.

O Peter Sagan κέρδισε το 5ο ετάπ του Tour de France«Έπρεπε να οδηγώ με πάθος για να καταφέρω τη νίκη» δήλωσε ο Sagan όταν τερμάτισε. «Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητές της ομάδας μου. Είχαμε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Ο Alaphilippe τερμάτισε στη 10η θέση και θα φορέσει την κίτρινη φανέλα για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

Αποτελέσματα 5ου εταπ

  1. Peter Sagan (Svk/Bora-Hansgrohe) +4hrs 2mins 33secs
  2. Wout van Aert (Bel/Jumbo-Visma) Same time
  3. Matteo Trentin (Ita/Mitchelton-Scott)
  4. Sonny Colbrelli (Ita/Bahrain Merida)
  5. Greg van Avermaet (Bel/CCC)
  6. Julien Simon (Fra/Cofidis)
  7. Michael Matthews (Aus/Sunweb)
  8. Nils Politt (Ger/Katusha-Alpecin)
  9. Jasper Stuyven (Bel/Trek-Segafredo)
  10. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-Quick Step)

Γενική κατάταξη μετά το 5ο ετάπ

  1. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-Quick Step) 18hrs 44mins 12secs
  2. Wout van Aert (Bel/Jumbo-Visma) +14secs
  3. Steven Kruijswijk (Ned/Jumbo-Visma) +25secs
  4. George Bennett (NZ/Jumbo-Visma) Same time
  5. Michael Matthews (Aus/Sunweb) +40secs
  6. Egan Bernal (Col/Ineos) Same time
  7. Geraint Thomas (GB/Ineos) +45secs
  8. Enric Mas (Spa/Deceuninck-Quick Step) +46secs
  9. Peter Sagan (Svk/Bora-Hansgrohe) +50secs
  10. Greg van Avermaet (Bel/CCC) +51secs

Πηγή: mbike.gr

O Peter Sagan κέρδισε το 5ο ετάπ του Tour de France

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.