B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

O Γύρος της Γαλλίας και τα ποδήλατα που ξεχώρισαν

O Γύρος της Γαλλίας είναι η κορυφαία ποδηλατική εκδήλωση στον κόσμο και ο αρχαιότερος (1903) από τους τρεις Grand Tours (το αντίστοιχο των Grand Slams στο τένις). Ο Giro d’ Italia (ο Γύρος της Ιταλίας) ξεκίνησε έξι χρόνια αργότερα, ενώ ακολούθησαν οι Ισπανοί (Vuelta a Espana) το 1935. Διαρκεί 23 ημέρες και αποτελείται από 21 διαφορετικά ετάπ συνολικού μήκους 3.360 χλμ. που «κυκλώνουν» περιμετρικά τη Γαλλία, αντίθετα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Η εκκίνηση του 102ου Tour de France (ο φετινός) δόθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας (συνηθισμένο φαινόμενο στους Grand Tours να εκκινούν εκτός της χώρας, από διαφορετική πόλη κάθε φορά – η εκκίνηση του Giro d’ Italia 1995 δόθηκε στην Αθήνα), οι ποδηλάτες διέτρεξαν το Βέλγιο και εισήλθαν ύστερα από 3,5 μέρες στη Γαλλία. Ο τερματισμός γίνεται στο Παρίσι, στο τέλος ενός ετάπ 109,5 χλμ., όπου οι αναβάτες και ο εξοπλισμός μεταφέρονται αεροπορικά στη Sevres από τα Βόσγια Όρη (η ανατολική ορεινή ραχοκοκαλία της Γαλλίας).

O Γύρος της Γαλλίας και τα ποδήλατα που ξεχώρισανΗ διαδρομή του Tour de France 2015.

Φέτος, στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας συμμετείχαν συνολικά 198 αναβάτες από 22 ομάδες. Ο εκάστοτε νικητής της διοργάνωσης αμείβεται αμείβεται με το ποσό των 450.000 ευρώ κι ένα κίτρινο μαγιό (ο νικητής κάθε ξεχωριστού ετάπ παίρνει 8.000 ευρώ). Νικητής για το 2015 είναι ο Βρετανός (γεννημένος στην Κένυα) Cris Froome.

Τα τελευταία χρόνια, στο μόνιμο άγχος των διοργανωτών γύρω από το ντόπινγκ, έχει προστεθεί κι άλλο ένα: η πιθανότητα κάποιο ποδήλατο να έχει εφοδιαστεί με αόρατο ηλεκτροκινητήρα, ενσωματωμένο στο πλαίσιο μαζί με την μπαταρία του. Έτσι κι αλλιώς, τα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται σε μια κορυφαία αθλητική εκδήλωση όπως ο Γύρος της Γαλλίας, χρησιμοποιούν όλες οι τεχνολογίες αιχμής και αποτελούν ευσεβή πόθο για κάθε ποδηλάτη (επαγγελματία ή ερασιτέχνη) που σέβεται το χόμπι ή το άθλημά του. Το ίδιο, φυσικά, ίσχυσε και στη φετινή διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Κάποια ποδήλατα ξεχώρισαν και κέρδισαν κούρσες και εντυπώσεις.

BMC SLR01

Ομάδα: BMC Racing Team

O Γύρος της Γαλλίας και τα ποδήλατα που ξεχώρισαν

Όλα τα λεφτά, η top bar.

Για να ανταπεξέλθει στα δύσκολα ετάπ του Γύρου της Γαλλίας, η αγωνιστική ομάδα της BMC επέλεξε το μοντέλο BMC SLR01 του γνωστού ελβετού κατασκευαστή και χορηγού της ομάδας. Η σύνθεση των μετάλλων της top bar, της έδωσε την ακαμψία που απαιτεί στην υπερπροσπάθεια στις ανηφόρες και τις κατηφόρες.

Cervelo P5

Ομάδα: MTNQhubeka

O Γύρος της Γαλλίας και τα ποδήλατα που ξεχώρισανΗ Cervelo έφτιαξε ένα μοναδικό ποδήλατο για τον Γύρο της Γαλλίας.

Για πρώτη φορά συμμετείχε στο Γύρο της Γαλλίας μια αφρικανική ομάδα (Νοτιοαφρικανική, για την ακρίβεια) και για πρώτη φορά ένας Αφρικανός αναβάτης κέρδισε ένα ετάπ. Αυτό, χάρη στο Cervelo P5, ένα από τα πιο ελαφριά και γρήγορα ποδήλατα στον κόσμο.

 

Πηγή: askmen.com

O Γύρος της Γαλλίας και τα ποδήλατα που ξεχώρισαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.