B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

UCI KOS GRAND FONDO 2019

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών Ποδηλασίας ολοκληρώθηκε, από τις 18 έως τις 21 Απριλίου, με τη διεξαγωγή του αγωνίσματος Grandfond 124,6 χλμ. και Mediafondo 92,4 χλμ. Και οι δύο κατηγορίες ξεκίνησαν από τη σύγχρονη Μαρίνα της Κω. Οι 260 ποδηλάτες διέσχισαν την παραλιακή οδό και κατευθύνθηκαν προς τη περιοχή Λάμπη. Μετά από την εναλλαγή πορείας του πελοτόν ο αθλητής από την Αυστραλία με το Νο 102 Grant Carruthers δοκίμασε τις δυνάμεις του με αποτέλεσμα να αποσπασθεί από το πελοτόν επιτυγχάνοντας διαφορά 1.45’’. Κατά την διάρκεια της τελευταίας στροφής του αγώνα τα ηνία στο πελοτόν είχαν πάρει οι Έλληνες Ποδηλάτες Πρωταθλητές, Καταπόδης, Κανελλόπουλος, Παπασταματάκης, Βουκελάτος, και μαζί με τους Steinbusch, Dashev, και D’ Andrea, άνοιξαν το τέμπο τους όπου κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά με τους προπορευόμενους αθλητές, μέχρι την στιγμή μιας άτυχης πτώσης που είχε ο ποδηλάτης της ομάδας του Ροδήλιου, Κυριάκος Παπασταματάκης, που είχε σαν αποτέλεσμα το σπάσιμο του τιμονιού του, γεγονός που τον έθεσε εκτός αγώνα.

UCI KOS GRAND FONDO 2019

15 χλμ. πριν το τέλος του αγώνα ο έλληνας ποδηλάτης Νίκος Βουκελάτος κυνήγησε μόνος του, τους προπορευόμενους αθλητές D’ Andrea, Nabialek και Dashev. Τα τελευταία 5 χλμ. ήταν αρκετά δύσκολα για τους αναβάτες που δοκιμάστηκαν μέχρι να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

Πρώτος τερμάτισε ο Αlessandro D Andrea, της Team studio Moda, με χρόνο 3.25.14’’. 2ος τερμάτισε ο Πολωνός ποδηλάτης Michal Nabialek με χρόνο 3.25.32’’. Και στην 3η θέση του αγώνα Granfondo 124.6km τερμάτισε ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Λουκάς Καταπόδης με χρόνο 3.29.33’’, ο οποίος τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα κατάφερε να βρει τις δυνάμεις να καλύψει την απόσταση από τους προπορευόμενους αθλητές. Ενώ στην κατηγορία των 65+ την πρώτη θέση κέρδισε ο John Phill Sixsmith από την ομάδα των Χιλίων Δέντρων, με χρόνο 2.49.10’’, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση καθώς κατάφερε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στα ανηφορικά κομμάτια της διαδρομής!

UCI KOS GRAND FONDO 2019

Στην κατηγορία γυναικών 19-34 νικήτρια ήταν η ποδηλάτης από τη Μεγάλη Βρετανία Elizabeth Sarra Jenkins, στις γυναίκες 35-39 πρώτη ήταν η Burcu Sonmez από την Τουρκία, ενώ στην κατηγορία 40-44 νικήτρια ήταν η Βρετανίδα Denise Burrows η οποία τερμάτισε με 12 λεπτά διαφορά από τη δεύτερη αθλήτρια. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελένη Τσαβαρή μετά από καταπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών μεταξύ 45-49, και να επιβεβαιώσει την ανοδική της πορεία εν όψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος Πίστας.

πηγή:mbike.gr

UCI KOS GRAND FONDO 2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.