B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Velo-City 2019: τo μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο στον κόσμο!

Το Velo-City αποτελεί το σημαντικότερο και με διαφορά μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο στον πλανήτη. Διοργανώνεται μία φορά το χρόνο και αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλης της ποδηλατικής κοινότητας.Velo-City 2019: τo μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο στον κόσμο!
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών – European Cyclists’ Federation – αποτελεί το επίσημο ευρωπαϊκό «όργανο» προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου σε φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, μέσω της παραγωγής, προβολής και προώθησης τεκμηριωμένων θέσεων για τα οφέλη (οικονομικά και περιβαλλοντικά) της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο καθημερινής αστικής μετακίνησης, αναψυχής, αστικών εμπορευματικών διανομών, κλπ.

European Cyclists Federation

Η ECF πλέον έχει αναπτύξει ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη λειτουργία επιστημονικού δικτύου (Scientists for Cycling), την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού μέσα από την υλοποίηση του φιλόδοξου δικτύου ευρωπαϊκών ποδηλατικών διαδρομών (EuroVelo), τη σύνταξη αναλύσεων, μελετών και θέσεων για την υποστήριξη (πολιτική και οικονομική) της χρήσης του ποδηλάτου, τη διοργάνωση ενημερωτικών και άλλων εκδηλώσεων, με κορωνίδα, το παγκόσμιο συνέδριο Velo-City, που από το 1980 που πρωτοδιοργανώθηκε, μετρά 26 επιτυχείς διοργανώσεις σε πόλεις της Ευρώπης (20 φορές), της Αυστραλίας (2 φορές), του Καναδά (2 φορές), της Νοτίου Αμερικής (1 φορά), της Ασίας (1 φορά) και προετοιμάζεται για μία ακόμη.

Ο ΜΚΟ «Πόλεις για Ποδήλατο», αποτελεί επίσημο μέλος της ECF για την Ελλάδα και προσφάτως τον Εθνικό Συντονιστή για το EuroVelo, τη σύνδεση των ευρωπαϊκών πόλεων μέσω ποδηλατικών διαδρομών. Και είναι επόμενο πως τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε πάντα παρόντες στο Velo-City και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις.

Velo-City 2019: τo μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο στον κόσμο!

Υπέροχες στιγμές, σε ένα υπέροχο συνέδριο! Από το Velo-City 2017 που διοργανώθηκε στις πόλεις Arnhem & Nijmegen (Κάτω χώρες).

Velo-City 2019

Το φετινό συνέδριο Velo-City 2019 θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο, το διάστημα 25-28 Ιουνίου. Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ συμμετεχόντων (οι σύνεδροι, όταν η διοργάνωση γίνεται στην Ευρώπη, ξεπερνούν πλέον τους 1.500) που θα σπεύσουν από όλον τον κόσμο να παρουσιάσουν, να ακούσουν και να συνομιλήσουν για καλές πρακτικές που αφορούν την κατασκευή και βελτίωση των ποδηλατικών υποδομών, την οδική ασφάλεια, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων, τον ποδηλατικό τουρισμό, τις αστικές εμπορευματικές διανομές με ποδήλατο, την πόλη του μέλλοντος, τη συμβολή της χρήσης του ποδηλάτου στην οικονομία των νοικοκυριών και των πόλεων, τα οφέλη της ποδηλασίας σε βάθος χρόνου, για όλες ηλικίες, όπως υπονοεί ο διττός τίτλος της φετινής διοργάνωσης «Cycling for the Ages».

Το συνέδριο, εκτός από θεματικά οργανωμένες παράλληλες διαλέξεις, περιλαμβάνει εισηγήσεις επιφανών ειδικών για όλη την ολομέλεια, εργαστήρια, περιήγηση στην ποδηλατική υποδομή της πόλης για επί τόπου συζήτηση τεχνικών (κύρια) θεμάτων, έκθεση ποδηλάτων, ποδηλατικού εξοπλισμού, συστημάτων πρόσδεσης / ασφάλισης, συστημάτων κοινόχρηστων ποδηλάτων, και μια πληθώρα κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως περιηγητικές ποδηλατικές εκδρομές, δεξίωση υποδοχής των συνέδρων, ημερήσια γεύματα, μεγάλη ποδηλατοβόλτα στην πόλη με συμμετοχή των κατοίκων, αποχαιρετιστήριο πάρτι, βραβεύσεις, κλπ..

Velo-City 2019: τo μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο στον κόσμο!

Aπό το Velo-city του 2016, στην Nantes

Μια γιορτή για το ποδήλατο, μια γιορτή για την πόλη που (ανα)σχεδιάζει τις υποδομές της για να αποδώσει στο ποδήλατο το χώρο που του αναλογεί, μια γιορτή για τους χρήστες του ποδηλάτου, μια γιορτή για όλους, αφού το ποδήλατο είναι ένα μέσο μετακίνησης για όλους. Αυτό είναι το Velo-City και μας περιμένει και φέτος.

Velo-City 2019: τo μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο στον κόσμο!

 

Πηγή: mbike.gr

 

Velo-City 2019: τo μεγαλύτερο συνέδριο για το ποδήλατο στον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.