B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Έναρξη της εβδομάδας Εθελοντικής Κατασκευής Ποδηλατικών Μονοπατιών 2019

Με εθελοντές από διάφορες χώρες της Ευρώπης άρχισε το πρωί της Κυριακής στο Σέιχ Σου η δράση για την ανάπτυξη του τουρισμού ορεινής ποδηλασίας.

Έναρξη της εβδομάδας Εθελοντικής Κατασκευής Ποδηλατικών Μονοπατιών 2019Πρόκειται για τη δράση “ Trail Building Week 2019”, που διοργανώνει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την εταιρία ποδηλατικού τουρισμού Outline Adventures, η οποία αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 6 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Νάνο, υπεύθυνος της Outline Adventures, συμμετέχουν από το εξωτερικό (κυρίως Γερμανία και Ιταλία) περισσότεροι από 20 εθελοντές ενώ η δράση προβάλλεται συνεχώς από γερμανικά δημοσιογραφικά μέσα.

“ Η συγκεκριμένη δράση έχει θεσπιστεί εδώ και τρία χρόνια και είναι μία πρωτοβουλία του διεθνούς -μη κερδοσκοπικού- Οργανισμού, Aegean Trails, που υποστηρίζει την ιδέα της κατασκευής, συντήρησης και σήμανσης δικτύων ποδηλατικών μονοπατιών στην Ελλάδα. Στόχος του Οργανισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου”, σημειώνει ο κ.Νάνος και αναφέρει: “ Μετά από δύο επιτυχημένα αντίστοιχα project στα Δωδεκάνησα το 2017 και το 2018 (Κως, Λέρος, Πάτμος, Νίσυρος) ήρθε ο καιρός να διαφοροποιηθεί η τοποθεσία, για να διαδοθεί η ιδέα του Aegean Trails και σε άλλες περιοχές. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης από την Aegean Trails για το Trail Building Week 2019, αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την πόλη και την ανάπτυξη της ως ποδηλατικός προορισμός”.

Όπως επισημαίνει ο κ.Νάνος, μέσω της επίσκεψης εθελοντών από Ευρωπαϊκές χώρες, ενδυναμώνει η τοπική συνείδηση για τις ποδηλατικές υποδομές και υπηρεσίες, αλλά κυρίως προβάλλεται ο προορισμός στο ποδηλατικό κοινό της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Τους ξένους επισκέπτες και τα μέλη της ποδηλατικής τοπικής κοινότητας, που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Κατασκευής Ποδηλατικών Μονοπατιών 2019» υποδέχεται ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η προβολή και η προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. “ Ο ποδηλατικός τουρισμός αποτελεί παγκοσμίως μία τάση με τεράστια δυναμική και οι προορισμοί ορεινής ποδηλασίας απολαμβάνουν ιδιαίτερης προτίμησης από το κοινό που ταξιδεύει για ποδηλατικό τουρισμό. Τα ποδηλατικά μονοπάτια είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη τέτοιων προορισμών και η αγορά, κυρίως από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, είναι ώριμη και τους αναζητά”, αναφέρει ο κ.Θάνος.

Παρόμοιες δράσεις με τη σημερινή, σύμφωνα με τον κ.Θάνο ήταν και η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ειδική έκθεση ποδηλατικού τουρισμού στην Ουτρέχτη, όπως και η φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από την Ολλανδία.

πηγή:analitis.gr

Έναρξη της εβδομάδας Εθελοντικής Κατασκευής Ποδηλατικών Μονοπατιών 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.