B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Τα αδέλφια Yates μονοπωλούν το World Tour

O Simon Yates (Mitchelton Scott) κερδίζει το χρονόμετρο του Paris Nice και την ίδια μέρα ο αδελφός του, Adam, ανεβαίνει στην πρώτη θέση της κατάταξης του Tirreno-AdriaticoΤα αδέλφια Yates μονοπωλούν το World Tour
O νικητής της Vuelta a Espana Simon Yates κέρδισε χθες το πρώτο του ατομικό χρονόμετρο στο Paris Nice, την ίδια στιγμή που ο δίδυμος αδελφός Adam έπαιρνε την μπλε φανέλα του πρωτοπόρου του Tirreno Adriatico.

Ο Βρετανός ολοκλήρωσε τα 25.5 χλμ. της διαδρομής σε 30:26, 7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γερμανό Nils Politt (Katusha-Alpecin). Eνώ στην αρχή ήταν ο Νεοζηλανδός αναβάτης της EF-Education First, ο Tom Scully, που είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο – με 31:52, ήρθε η σειρά του Yates ο οποίος και έθεσε νέα στάνταρ στη διαδρομή.

Μετά την επίτευξη του καλύτερου, ως τότε, χρόνου, ο Yates έμεινε να παρακολουθεί τους συναθλητές του να προσπαθούν – μάταια – να τον ξεπεράσουν. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας πέτυχε ο Nils Politt, ενώ ο τελευταίος αναβάτης της ημέρας, ο Michal Kwiatkowski (Team SKY), πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μου», δήλωσε ο Simon αμέσως μετά τον τερματισμό. «Έχω δουλέψει σκληρά το χρονόμετρο τα τελευταία χρόνια αλλά δεν περίμενα να είμαι σήμερα ο γρηγορότερος αναβάτης. Περίμενα πως ήταν ένα ετάπ για τους ειδικούς άρα η χαρά μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν κέρδισα».

Paris-Nice 5o ετάπ:
1. Simon Yates (Mitchelton-SCOTT) 30:26:70
2. Nils Politt (Team Katusha-Alpecin) +0:07
3. Michal Kwiatkowski (Team Sky) +0:11Γενική κατάταξη:
1. Michal Kwiatkowski (Team Sky)
2. Egan Bernal (Team Sky) +0:19
3. Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team) +0:28

Τα αδέλφια Yates μονοπωλούν το World Tour

Tirreno Adriatico

Λίγο πιο… ανατολικά, ο δίδυμος αδελφός του, ο Adam ανέβαινε στην κορυφή της κατάταξης του Tirreno Adriatico, αφού κατάφερε να απαντήσει σε αρκετές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του δεύτερου ετάπ του αγώνα.

Η Mitchelton Scott κατάφερε να ελέγχει το ρυθμό για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και η εξαιρετική δουλειά των Luke Durbridge και Damien Howson βοήθησε τον Yates να φτάσει στο τελευταίο σπριντ, όπου τερμάτισε πέμπτος.

Το φινάλε

Περίπου 30 χιλιόμετρα πριν το τέλος, το πελοτόν είχε αρχίσει να πλησιάζει δραματικά τους προπορευόμενους αθλητές φτάνοντάς τους τελικά λίγο πριν την τελική ανάβαση του τερματισμού. Ήταν τότε που οι τρεις αναβάτες της Mitchelton Scott μπήκαν μπροστά.

Οι επιθέσεις άρχισαν τρία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Πρώτος ξεκίνησε ο Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ο οποίος δημιούργησε αμέσως και τη μεγαλύτερη διαφορά με ένα μικρό γκρουπ διεκδικητών της γενικής κατάταξης να τον ακολουθούν.

Η επίθεσή του όμως δεν κράτησε πολύ καθώς μπαίνοντας στην flame rouge ο Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) άνοιξε το σπριντ τερματίζοντας τελικά πρώτος μπροστά από τον επίσης δυνατό Greg Van Avermaet (CCC Team) και τον Alberto Bettiol (EF Education First).

Όντας στο γκρουπ των νικητών, ο Adam Yates έχει πλέον τον καλύτερο χρόνο του αγώνα, με 5:10:34 και φοράει την μπλε φανέλα του πρωτοπόρου.

«Αυτά τα σπριντ δεν μου ταιριάζουν», δήλωσε ο Adam αμέσως μετά τον τερματισμό. «Είναι για πιο δυνατούς αναβάτες, σαν τον Alaphilippe και τον Van Avermaet, οπότε ναι, είμαι χαρούμενος με τη θέση μου. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα μπορέσω να κρατήσω τη φανέλα του πρωτοπόρου αλλά θα προσπαθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και θα δούμε πώς θα πάει…»

Tirreno-Adriatico 2ο ετάπ:

1. Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick Step) 4:48:09

2. Greg Van Avermaet (CCC Team) ST

3. Alberto Bettiol (EF Education First) ST

5. Adam Yates (Mitchelton-SCOTT) ST

Tirreno-Adriatico Γενική Κατάταξη (ύστερα από το 2ο ετάπ):

1. Adam Yates (Mitchelton-SCOTT) 5:10:34

2. Brent Bookwalter (Mitchelton-SCOTT) ST

3. Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) +0:07

 

Πηγή: mbike.gr

 

Τα αδέλφια Yates μονοπωλούν το World Tour

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.