B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Campenaerts θέλει να «σπάσει» το Ρεκόρ Ώρας του Wiggo

O Victor Campenaerts φιλοδοξεί να γράψει το όνομά του στην ποδηλατική ιστορία μέσα από την προσπάθεια του να καταρρίψει το Ρεκόρ Ώρας του Sir Bradley Wiggins.
Ο Campenaerts θέλει να «σπάσει» το Ρεκόρ Ώρας του Wiggo

Η UCI ανακοίνωσε επίσημα πως ο Victor Campenaerts θα κάνει την προσπάθεια του για το παγκόσμιο Ρεκόρ Ώρας στις 16 ή 17 Απριλίου του 2019, στο ποδηλατοδρόμιο Velodromo Bicentenario του Μεξικό.

Ο 27χρονος βέλγος αναβάτης, Victor Campenaerts, αγωνίζεται για την World Tour ομάδα Lotto-Soudal και είναι κάτοχος του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης στο αγώνισμα Ατομικής Χρονομέτρησης.

Ο Campenaerts θέλει να «σπάσει» το Ρεκόρ Ώρας του Wiggo

Γνωρίζοντας το μέγεθος της προσπάθειάς του, ο Campenaerts έχει αρχίσει την προετοιμασία εδώ και ένα χρόνο. Μέτα από ένα δοκιμαστικό που πραγματοποίησε στο ποδηλατοδρόμιο Velodrome Suisse στο Granges της Ελβετίας, έμεινε για δυο μήνες στην Namibia για να προπονηθεί σε υψόμετρο.

Η συνέχεια της προετοιμασίας του περιλαμβάνει συμμετοχή στον πολυήμερο αγώνα Tirreno-Adriatico για να ολοκληρωθεί στο Μεξικό με τρεις εβδομάδες προπόνησης.

Σε αντίθεση με τον Wiggins, ο οποίος κατέγραψε το Ρεκόρ Ώρας το 2015 (54.526χλμ.) σε χαμηλό υψόμετρο στο ποδηλατοδρόμιο Lee Valley Velodrome του Λονδίνου, ο Campenaerts θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από το υψόμετρο και τη μειωμένη πυκνότητα του αέρα καθώς το ποδηλατοδρόμιο στο Μεξικό βρίσκεται σε ύψος 1800μ.

Σε δηλώσεις του, ο Victor Campenaerts θεωρεί πως το Ρεκόρ Ώρας αποτελεί μία ευκαιρία να γράψει το όνομά του στην ιστορία: «Σέβομαι πολύ τον Bradley και δεν θεωρώ τον εαυτό μου σε καμία περίπτωση καλύτερο αθλητή. Ωστόσο, σημειώνοντας πρόοδο και λαμβάνοντας υπόψη κάθε πιθανή λεπτομέρεια θεωρώ πως έχω την ευκαιρία να καταρρίψω το ρεκόρ. Προσωπικά, το παγκόσμιο Ρεκόρ Ώρας, ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο χρονόμετρο και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης είναι τα τρία όνειρα που θέλω να πραγματοποιήσω τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από το Μεξικό».

 

Πηγή: mbike.gr

 

Ο Campenaerts θέλει να «σπάσει» το Ρεκόρ Ώρας του Wiggo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.