B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Sports Personality 2018: Νικητής ο Geraint Thomas

O φετινός νικητής του Γύρου Γαλλίας, ο Geraint Thomas κερδίζει επάξια τον τίτλο Sports Personality 2018 των βραβείων του BBC

Sports Personality 2018: Νικητής ο Geraint Thomas

Ο 32χρονος αναβάτης της Team Sky, ήταν ο τρίτος Βρεταννός που κατάφερε να κερδίσει τον Γύρο Γαλλίας μετά τον Sir Bradley Wiggins και τον Chris Froome.

Στη φετινή ψηφοφορία, που διοργανώνει κάθε χρόνο το BBC, δεύτερος βγήκε ο πρωταθλητής της Formula 1 Lewis Hamilton και τρίτος ο ποδοσφαιριστής Harry Kane.

Ο Geraint Thomas είναι ο πρώτος Ουαλός που κερδίζει ξανά το βραβείο Sports Personality της χρονιάς, ύστερα από τον Ryan Giggs, σχεδόν 10 χρόνια πριν, το 2009.

“Θα έπρεπε να είχα σκεφτεί καλύτερα τι να πω” ήταν τα πρώτα του λόγια του φανερά έκπληκτου αθλητή παραλαμβάνοντας το βραβείο Sports Personality 2018. “Νιώθω απλώς πολύ τυχερός που ασχολήθηκα με την ποδηλασία. Ξεκίνησα να πάω στο τοπικό μας κέντρο αναψυχής για μια βουτιά και αντί γι’ αυτό έκανα ποδήλατο”.

“Ως ποδηλάτης, πάντα εστιάζω στον εαυτό μου. Και οι υπόλοιποι περιμένουν από μένα να κερδίζω αλλά ακούγοντας τις ιστορίες των απλών ανθρώπων αντιλαμβάνομαι πόσο, αυτά που κάνουμε επηρρεάζουν τις ζωές των άλλων”.

“Το να βλέπεις απλώς άλλους ανθρώπους πάνω στο ποδήλατο, να το απολαμβάνουν, επειδή επηρρεάστηκαν από σένα, είναι το ίδιο σημαντικό όσο και να κερδίζεις αυτό το βραβείο”.

Η καριέρα του

O Geraint Thomas γεννήθηκε στις 25 Μαϊου του 1986, στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Οι πρώτες του αθλητικές επιτυχίες ήρθαν από την πίστα, όπου η ειδικότητά του ήταν στο team pursuit. Κέρδισε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα και ήταν δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, το 2008 και το 2012.

Στην ποδηλασία δρόμου, κέρδισε για πρώτη φορά το 2004 το Paris – Roubaix Juniors και στη συνέχεια, το 2010, το Εθνικό Πρωτάθλημα Δρόμου της Μεγάλης Βρεταννίας.

Εγκαταλείποντας εντελώς την πίστα για να αφοσιωθεί στην ποδηλασία δρόμου, γνώρισε αρκετές νίκες στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας 2014, το E3 Harelbeke το 2015, το Paris Nice 2016, Tour of Alps 2017, Criterium du Dauphine 2018.

Ήταν ο βασικός “domestique” στις νίκες των Bradley Wiggins και Chris Froome και ο ίδιος κέρδισε το πρώτο ετάπ του Γύρου Γαλλίας 2017, στο ατομικό χρονόμετρο.

Όμως η μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν φυσικά η νίκη του Γύρου Γαλλίας 2018.

Η νίκη του στον Γύρο Γαλλίας 2018

Όσον αφορά στο Γύρο Γαλλίας, ο Geraint Thomas δεν είναι… καινούργιος. Έχει εννέα συνολικά συμμετοχές σε Γύρους Γαλλίας ενώ φέτος κέρδισε δύο ετάπ ανάμεσά τους το 12ο, με τερματισμό στο ιστορικό Alpe d’ Huez και φόρεσε την κίτρινη φανέλα για τα τελευταία 11 ετάπ.

Ο Thomas ήταν ο πρώτος Ουαλός που κατάφερε να κερδίσει Γύρο Γαλλίας και η νίκη του ήταν η 6η σε 7 χρόνια από Βρετανό αναβάτη.

Τα βραβεία SPOTY

Το πιο σημαντικό αθλητικό βραβείο της μεγάλης Βρεταννίας, τα Sports Personality Awards ή SPOTY έχουν ως τώρα κερδίσει αρκετοί θρύλοι του αθλητισμού:

Sir Jackie Stewart 1973

Lord Sebastian Coe 1979

Nigel Mansell 1992

David Beckham 2001

Paula Radcliffe 2002

Sir Chris Hoy 2008

Make Cavendish 2011

Sir Bradley Wiggins 2012

Lewis Hamilton 2014

Mo Farah 2017

 

Πηγή: mbike.gr

 

Sports Personality 2018: Νικητής ο Geraint Thomas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.