B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Οι εταιρείες αυτοκινήτων κάνουν την είσοδό τους στο χώρο του ποδηλάτου

Η αυτοκινητοβιομηχανία στο χώρο του ηλεκτρικού ποδηλάτου

Οι εταιρείες αυτοκινήτων κάνουν την είσοδό τους στο χώρο του ποδηλάτου

Η ανακοίνωση της απόκτησης μετοχών του Accell Group – του μεγαλύτερου γκρουπ σε πωλήσεις στην Ευρώπη – από την Pon Holdings, αποτελεί την πρώτη σοβαρή κίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας προς το ποδήλατο.

Η Pon Holdings είναι μια εταιρεία που κινείται βασικά στο χώρο του αυτοκινήτου. Στις Kάτω Xώρες έχει τη διανομή εταιρειών όπως οι Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley, Bugatti και Porsche αλλά και επαγγελματικών οχημάτων όπως MAN και Caterpillar.

Όταν λοιπόν μια τέτοια εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει στο γκρουπ της Accell – μιας εταιρείας που αποτελεί τον ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων εταιρειών όπως οι Haibike, Winona, Koga, Lapierre, Ghost, Raleigh, Diamondback, Atala, Redline, XLC – δεν αποτελεί μια τυχαία επιχειρηματική κίνηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπαίνει και στον χώρο του ποδηλάτου και, ειδικά, του ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Ύστερα από τις GM, Ford και Volkswagen που έκαναν ήδη τις πρώτες τους προσπάθειες παρουσιάζοντας ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση – ιδιαίτερα το cargo bike της Volkswagen ήταν εντυπωσιακό – και με την Peugeot να ακολουθεί, είναι προφανές πως η αυτοκινητοβιομηχανία φλερτάρει σοβαρά με το ποδήλατο.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, όταν βλέπαμε ποδήλατα με το λογότυπο κάποιας εταιρείας αυτοκινήτων στο πλαίσιο, αυτό συνήθως γινόταν για λόγους marketing και στο πλαίσιο συνεργασιών με ποδηλατικές εταιρείες.

Εδώ όμως έχουμε πλέον τις εταιρείες αυτοκινήτων να επενδύουν απευθείας σε έρευνα και τεχνολογία με στόχο τη δημιουργία εντυπωσιακών αλλά και λειτουργικών ποδηλάτων και, στην περίπτωση της Pon Holdings, να… χτυπάνε κατευθείαν στο ψαχνό αποκτώντας ένα μεγάλο μετοχικό πακέτο ενός από τους κολοσσούς του χώρου του ποδηλάτου.

Η General Motors ανακοίνωσε ήδη πως μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει με την πώληση δύο μοντέλων ηλεκτρικών ποδηλάτων, το ένα από αυτά διπλωτό.

Η Hyundai αποτελεί πιθανότατα την επόμενη στη σειρά και όλα δείχνουν πως τα μεγάλα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας ακολουθούν τις επιταγές της τάσης για όλο και λιγότερα αυτοκίνητα στα κέντρα των σύγχρονων πόλεων, με την παράλληλη αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου – και ιδιαιτέρως του ηλεκτρικού ποδηλάτου – ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης.

Λέτε αυτό να σημαίνει πως είμαστε σε… καλό δρόμο; Λέτε να σημαίνει πως από τη στιγμή που οι κολοσσοί του αυτοκινήτου επενδύουν στο ποδήλατο κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί σύντομα στο ποδήλατο;

Το μέλλον της μετακίνησης είναι εδώ και θα το διαπιστώσουμε σύντομα!

(από mbike.gr)

Πηγή: BikeEurope

 

Οι εταιρείες αυτοκινήτων κάνουν την είσοδό τους στο χώρο του ποδηλάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.