B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Serry δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια του Flandrien Gala

Η CPA επικρίνει τους εξεταστές αντι-ντόπινγκ για «απαράδεκτο» χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων.

Ο Serry δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια του Flandrien Gala

Ο σύλλογος επαγγελματιών αναβατών, η CPA, επικρίνει τους εξεταστές αντιντόπινγκ για αυτό που μοιάζει ως έλλειψη σεβασμού της ιδιωτικής ζωής των αναβατών. Μια δήλωση που εκδόθηκε από την CPA το απόγευμα της Τετάρτης αποκάλεσε το χρονοδιάγραμμα ορισμένων πρόσφατων ελέγχων αντιντόπινγκ «απαράδεκτο».

Η δήλωση έρχεται μετά από δοκιμασία του οδηγού Pieter Serry της Quick-Step Floors κατά τη διάρκεια του Flandrien Gala του Het Nieuwsblad το βράδυ της Τρίτης. Το σύστημα εντοπισμού της WADA, ADAMS, απαιτεί από τους αθλητές να παρέχουν την τοποθεσία τους για όλες τις ώρες της ημέρας, καθημερινά, και να υποδεικνύουν μια ώρα την ημέρα, όταν είναι εγγυημένη ότι είναι στο σπίτι τους.

Παρά την οριστικοποίηση της ώρας μεταξύ 7-8 μ.μ από το  Serry, οι δοκιμαστές έφτασαν στο σπίτι του το βράδυ πριν οδηγήσει για την Οστάνδη αφού ήρθαν σε επαφή με το Serry τηλεφωνικά. Τελικά, ο Serry έπρεπε να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ στο μπάνιο του χώρου της εκδήλωσης και έχασε τη μισή τελετή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους εξεταστές ότι του χαλάνε το βράδυ.

Η CPA δήλωσε ότι, ενώ σέβεται τη διαδικασία αντιντόπινγκ, θα έπρεπε επίσης η ίδια η διαδικασία να δείχνει σεβασμό στους αναβάτες σε αντάλλαγμα.

“Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου οι αναβάτες ελέγχθηκαν την ημέρα του γάμου τους, κατά τη διάρκεια μιας κηδείας ή την πρώτη ημέρα του σχολείου του παιδιού τους”, δήλωσε ο πρόεδρος της CPA Gianni Bugno στη δήλωση που έστειλε στα ΜΜΕ. “Τώρα διαβάζουμε για την περίπτωση του Pieter Serry, που ελέγχεται εκτός εποχής, εκτός της προγραμματισμένης ώρας, ενώ βρισκόταν στο φλαμανδικό φεστιβάλ ποδηλασίας.”

“Τη στιγμή που εισήλθε στο πολυαναμενόμενο Γκάλα, έπρεπε να εγκαταλείψει το πάρτυ για να εξεταστεί”, ήταν η δήλωση του Bugno. «Δεν μπορούμε πλέον να εξακολουθούμε να παρακολουθήσουμε αυτό το modus operandi που δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα του ατόμου, όπως η ιδιωτική ζωή του.» Οι αναβάτες πληρώνουν το 2% των βραβείων τους για να κάνουν αυτούς τους ελέγχους δυνατούς. Ο κόσμος που πληρώνει το αντιντόπινγκ από τις δικές του τσέπες Οι αναβάτες σέβονται τα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, αλλά τουλάχιστον ζητούν σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή σε αντάλλαγμα ».

Στη δήλωσή της, η CPA δήλωσε ότι είχε ήδη μιλήσει με το UCI και το Ίδρυμα Αντιντόπινγκ Ποδηλασίας (CADF) για να εκφράσει τις ανησυχίες της. Προσέθεσε ότι θα διερευνήσει ποια οργάνωση διέταξε τη δοκιμή του Serry, είτε ήταν η βελγική ομοσπονδία, είτε η UCI είτε η CADF. Είπε επίσης ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα θέσπισης κώδικα δεοντολογίας για τους δοκιμαστές αντιντόπινγκ προκειμένου να προστατευθεί το δικαίωμα του αναβάτη στην ιδιωτική ζωή.

“Η CPA ανέκαθεν υποστήριζε την καταπολέμηση του ντόπινγκ και ανέκαθεν υπήρξε υπέρ της υπεράσπισης της καθαρής ποδηλασίας”, δήλωσε ο Bugno. “Σε πολλές χώρες διοργανώνουμε συναντήσεις μεταξύ των αναβατών και των μελών του CADF για να καταστήσουμε το σύστημα κατανομής ADAMS πιο κατανοητό και να ενημερώσουμε τους αναβάτες για τα καθήκοντά τους προς την κατεύθυνση του αλλά τώρα νομίζω ότι είναι καιρός να ξεκινήξσουμε να συγκεντρώνουμε ορισμένα από τα βασικά δικαιώματα των αναβατών. “

Πηγή: cyclingnews.com

 

Ο Serry δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια του Flandrien Gala

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.