B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Η πόλη που επιβραβεύει τους ποδηλάτες με δωρεάν μπίρα και εισιτήρια για το σινεμά

Πίσω από τον τίτλο Bella Mossa (το mossa βγαίνει από το ρήμα muovere που σημαίνει μετακινούμαι) κρύβεται ένα από τα πιο «φρέσκα» και έξυπνα πρότζεκτ με στόχο την πράσινη μετακίνηση.

Η πόλη που επιβραβεύει τους ποδηλάτες με δωρεάν μπίρα και εισιτήρια για το σινεμά

Η πρωτοβουλία ανήκει στην ιταλική πόλη Μπολόνια, η οποία βρήκε τον ιδανικό τρόπο να κινητοποιήσει τους κατοίκους της ώστε να χρησιμοποιούν λιγότερο (έως καθόλου) το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις. Πώς; Επιβραβεύοντάς τους με δωρεάν παροχές όπως παγωτό, μπίρα και εισητήρια για το σινεμά.

Το πρόγραμμα διήρκεσε έξι μήνες και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβρη- είχε ήδη εφαρμοστεί πέρυσι και σίγουρα θα επαναληφθεί μέσα στο 2019.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Οι κάτοικοι έπρεπε απλώς να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους και να την ενεργοποιούν κάθε φορά που χρησιμοποιούσαν ένα μέσο, το ποδήλατο ή ήταν πεζοί. Το GPS βοηθούσε την εφαρμογή να ελέγχει ότι ο χρήστης βρισκόταν πράγματι στη δηλωμένη τοποθεσία του και στη συνέχεια κατέγραφε τα μέτρα που διένυε, μετατρέποντάς τα σε πόντους. Με αυτούς τους πόντους, οι χρήστες της εφαρμογής αποκτούσαν πρόσβαση σε διάφορες προσφορές και κουπόνια, ανάμεσα στα οποία ήταν συγκεκριμένες μπίρες, μενού σε εστιατόρια, παγωτά, μαγαζιά με ρούχα, εισιτήρια για το σινεμά.

Έτσι, το πρόγραμμα ενίσχυσε και περίπου 100 τοπικές επιχειρήσεις, στις οποίες οι κάτοικοι της Μπολόνια εξαργύρωναν τους πόντους.

Πηγή: patrisnews.com

 

Η πόλη που επιβραβεύει τους ποδηλάτες με δωρεάν μπίρα και εισιτήρια για το σινεμά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.