B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Πίνδος: ένα όνομα με πλούσια ιστορία

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Bike Odyssey μία τόσο ξεχωριστή και συναρπαστική διοργάνωση είναι η τοποθεσία διεξαγωγής του. Η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί ένα μαγευτικό και την ίδια στιγμή δυσκατάβλητο τερέν, που σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα προσφέρει το τέλειο σκηνικό για μία σύγχρονη ποδηλατική Οδύσσεια.

Πίνδος: ένα όνομα με πλούσια ιστορία

Η Πίνδος, όπως και όλα τα μέρη της Ελλάδας, είναι ένα μέρος με πλούσια παράδοση και ιστορία, με πλήθος μυθολογικών αναφορών να συνδέονται με το όνομά της. Μεταξύ άλλων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο μυθολογικές παραδόσεις αναφορικά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος.

Η ιστορία των δύο αδερφών

Σύμφωνα με την πρώτη από αυτές, ένας αρχαίος βασιλιάς είχε δύο γιούς. Όταν ο βασιλιάς αυτός έφυγε από τη ζωή, ο μεγαλύτερος από τους γιούς του και νόμιμος διάδοχός του, παραιτήθηκε από το δικαίωμά του στο θρόνο και αποφάσισε να μετακομίσει στα βουνά για να ζήσει εκεί το υπόλοιπο της ζωής του.

Στα βουνά συνάντησε ένα δράκο, με τον οποίο όσο  περνούσε ο καιρός έγιναν δύο πολύ καλοί φίλοι.

Με αυτό τον τρόπο ο θρόνος κατέληξε στο μικρότερο αδερφό. Ο νέος όμως βασιλιάς, επειδή φοβόταν ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει ο μεγαλύτερος αδερφός και θα ζητήσει πίσω το θρόνο, αποφάσισε να συγκεντρώσει στρατό ώστε να βρει και να εξολοθρεύσει τον αδερφό του.

Ο βασιλιάς κυνήγησε με μένος και τελικά κατάφερε και εξολόθρευσε το μεγαλύτερο αδερφό του. Για κακό του όμως είχε λογαριάσει χωρίς το δράκο, ο οποίος λίγο αργότερα ανακάλυψε το σώμα του χαμένου φίλου του.

Ο δράκος εξοργίστηκε και σύντομα ξεκίνησε να επιτίθεται με μανία κατά του βασιλιά και των δυνάμεών του και δε σταμάτησε παρά μόνο όταν δεν είχε μείνει κανένας ζωντανός, ούτε ο βασιλιάς ούτε κάποιος από τους στρατιώτες του.

Ο μύθος λέει πως το όνομα του μεγαλύτερου αδερφού ήταν Πίνδος και κατ΄επέκταση τα βουνά τα οποία επέλεξε για να ζήσει τη ζωή του πήραν το όνομά του.

Οι δράκοι της Τύμφης και του Σμόλικα

Σύμφωνα με ένα άλλο μύθο κατοικούσε στην οροσειρά της Τύμφης, ένας φοβερός και τρομερός δράκος, ο οποίος είχε για σπίτι του μια αλπική λίμνη. Είχε, όμως, και έναν αντίπαλο, έναν δράκο στον απέναντι Σμόλικα που ζούσε και αυτός στη δική του λίμνη. Οι δυο δράκοι μισούσαν βαθιά ο ένας τον άλλον και  προσπαθούσαν να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον με κάθε ευκαιρία. Η παράδοση θέλει τους δύο δράκους να πετούν πέτρες και κορμούς ο ένας στον άλλο, από τη μία κορυφή στην άλλη, έως ότου κάποιος από τους δύο καταφέρει και εξολοθρεύσει το μισητό εχθρό του.

 

Πηγή: bikeodyssey.gr

 

 

 

 

 

Πίνδος: ένα όνομα με πλούσια ιστορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.