B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

«Σβήνουν» οριστικά την καριέρα του Lance Armstrong

Ο Αμερικανός σταρ της ποδηλασίας Lance Armstrong ανακοίνωσε, ότι παραιτείται από τη δικαστική διαμάχη κατά της υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ USADA, γεγονός που οδηγεί ουσιαστικά στην διαγραφή της λαμπρής καριέρας του, καθώς έχει αποφασιστεί να του αφαιρεθούν όλα του τα μετάλλια!

«Σβήνουν» οριστικά την καριέρα του Lance Armstrong

Στην ανακοίνωσή του, ο 40χρονος ποδηλάτης υποστηρίζει την αθωώτητά του, αλλά λέει ότι έχει “κουραστεί” από τις “ανόητες” κατηγορίες εναντίον του για χρήση αναβολικών.

Η USADA λέει τώρα ότι θα αποκλείσει τον Άρμστρονγκ από την ποδηλασία εφ’ όρου ζωής και θα του αφαιρέσει τους επτά τίτλους που έχει κατακτήσει στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας.

Ο Άρμστρονγκ διαγνώστηκε με καρκίνο και αποσύρθηκε από τον αθλητισμό το 2005. Το 2009 επανήλθε, μέχρι το 2011 που αποσύρθηκε οριστικά και ασχολείται με το ίδρυμά του κατά του καρκίνου.

Η USADA τον κατηγορεί, ότι χρησιμοποιούσε απαγορευμένες ουσίες από το 1996, μεταξύ τους και το γνωστό αναβολικό EPO (ερυθροποιητίνη), στεροειδή και μεταγγίσεις αίματος.

Ο αθλητής μήνυσε την USADA στα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς.

“Έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου που πρέπει να πει ‘Αρκετά’. Για μένα, αυτή η στιγμή είναι τώρα”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

“Αντιμετωπίζω κατηγορίες ότι έκλεψα και ότι είχα άδικο πλεονέκτημα στην κατάκτηση των επτά Γύρων από το 1999. Τα τελευταία τρία χρόνια έχω εμπλακεί σε μια διετή ποινική έρευνα, ακολουθούμενη από το αντισυνταγματικό κυνήγι μαγισσών του Τράβις Τάιγκαρτ (επικεφαλής της USADA). Ο αντίκτυπος που έχει αυτό στην οικογένειά μου και στη δουλειά μου στο ίδρυμά μας και εμένα, με οδηγεί εδώ που είμαι σήμερα – να τελειώνω με αυτές τις ανοησίες”, προσθέτει.

Πηγή: cycle365.gr

 

«Σβήνουν» οριστικά την καριέρα του Lance Armstrong

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.