B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος της Λομβαρδίας 2018: Τα φαβορί

Όλα έτοιμα για την 112η έκδοση του Γύρου της Λομβαρδίας! Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου διεξάγεται ο Γύρος της Λομβαρδίας, το πέμπτο και τελευταίο Monument της αγωνιστικής σεζόν του 2018.

Γύρος της Λομβαρδίας 2018: Τα φαβορί

O Γύρος της Λομβαρδίας αποτελεί τον τελευταίο σημαντικό αγώνα της χρονιάς και όπως κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον μερικών εκ των κορυφαίων αναβατών του World Tour όπως και των περισσότερων φίλων της αγωνιστικής ποδηλασίας ανά τον κόσμο.

Γνωστός και σαν «αγώνας των φθινοπωρινών φύλλων», ο ιστορικός μονοήμερος αγώνας της βόρειας Ιταλίας διακρίνεται για τη δυσκολία της διαδρομής, το προφίλ της οποίας ενδείκνυται για ανηφορίστες και εκρηκτικούς αναβάτες που μπορούν να τα πάνε καλά στις ανηφόρες.

Γύρος της Λομβαρδίας 2018: Τα φαβορί

Η διαδρομή της φετινής 112ης έκδοσης του Γύρου της Λομβαρδίας είναι σχεδόν η ίδια με αυτή του 2015 και του 2017 και ξεκινάει από το Μπέργκαμο για να τερματίσει μετά από 241 χιλιόμετρα στο κοσμοπολίτικο Κόμο. Μοναδική διαφοροποίηση η προσθήκη μίας μικρής αλλά απότομης ανάβασης στο Monte Olimpino (1.700 μέτρα με μέση κλίση στο 5% και μέγιστη στο 9%) πριν τα τρία τελευταία κατηφορικά χιλιόμετρα ως τη γραμμή του τερματισμού στο Κομό.

Τα φαβορί

Έχοντας κερδίσει τον αγώνα δύο φορές στο παρελθόν, το 2015 και το 2017, ο Vincenzo Nibali αποτελεί και φέτος ένα από τα μεγάλα φαβορί για μία τρίτη νίκη αν και οι τελευταίες του εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δείχνουν πως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του 38χρονου Ισπανού Alejandro Valverde ο οποίος θα αγωνιστεί με τα χρώματα και τον αέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο Valverde δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Γύρο της Λομβαρδίας. Έχει τερματίσει δύο φορές δεύτερος στο παρελθόν, το 2013 και το 2014, τέταρτος το 2015 και έκτος το 2016.

Αμέσως μετά τους Nibali και Valverde μεγάλες πιθανότητες για διάκριση έχουν ο Ιταλός Gianni Moscon που πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση και φέτος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση όπως και ο Γάλλος Thibaut Pinot που έρχεται με τον αέρα της νίκης στον αγώνα Milano-Torino και έχει ανέβει ήδη μία φορά στο βάθρο του Γύρου της Λομβαρδίας το 2015 ενώ τερμάτισε πέμπτος το 2017.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας αναμένεται να είναι συγκλονιστικός, με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι και τη γραμμή του τερματισμού. Ανυπομονούμε!

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

Γύρος της Λομβαρδίας 2018: Τα φαβορί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.