B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Simon Yates κέρδισε την Vuelta 2018

Δικαίωση για τον Simon Yates!

Ο Simon Yates κέρδισε την Vuelta 2018

Ο Βρετανός Simon Yates της Mitchelton-SCOTT είναι ο μεγάλος νικητής της Vuelta για το 2018. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Enric Mas (Quick-Step Floors) και στην τρίτη ο Miguel Angel Lopez (Astana).

Η νίκη στην Vuelta είναι η πρώτη του Simon Yates σε Grand Tour – όπως και της ομάδας του Mitchelton-SCOTT – και ήρθε σαν επιβράβευση μερικούς μήνες μετά τη μεγάλη απογοήτευση που πήρε ο Βρετανός στον Γύρο της Ιταλίας, τον Μάη.

Ο πολλά υποσχόμενος ανηφορίστας της Mitchelton-SCOTT είχε δείξει τις προθέσεις του στον κορυφαίο πολυήμερο αγώνα της Ιταλίας όπου μπόρεσε να κρατήσει στους ώμους του για δύο ολόκληρες εβδομάδες τη ροζ φανέλα, κερδίζοντας παράλληλα τρία ετάπ.

Ο Simon Yates κέρδισε την Vuelta 2018

Η επιτυχία και η δικαίωση για την προσπάθεια τόσο τη δική του όσο και της ομάδας του ήρθε τελικά στην Vuelta. Ο 26χρονος Simon Yates, επέδειξε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όπου και όποτε χρειάστηκε, για να κατορθώσει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η νίκη του Simon Yates ήρθε να επισφραγίσει την υπεροχή των βρετανών αθλητών στους πολυήμερους αγώνες οι οποίοι κατόρθωσαν να κερδίσουν και τα τρία Grand Tours του 2018 (Chris Froome το Giro και Geraint Thomas το Tour).

Ο Simon Yates κέρδισε την Vuelta 2018

Σταθερός και αποφασισμένος

Ο Simon Yates διατήρησε από την αρχή της Vuelta επαφή με την κορυφή της GC και μπόρεσε να πάρει την κόκκινη φανέλα μόλις στο 9ο ετάπ, έχοντας πίσω του σε απόσταση αναπνοής τον Alejandro Valverde της Movistar (-1’’).

Στο 12ο ετάπ, η φανέλα πέρασε στους ώμους του Jesus Herada της Cofidis, ο οποίος δεν αποτελούσε απειλή για την GC, για να ξαναέρθει στον Simon Yates στο 14ο ετάπ το οποίο κέρδισε ο Βρετανός δείχνοντας τις προθέσεις του στους αντιπάλους.

Στα επόμενα ετάπ μέχρι την Μαδρίτη, ο Simon Yates επέδειξε σταθερότητα έχοντας πλήρη έλεγχο της εξέλιξης του αγώνα. Η απόδοσή του ήταν εξαιρετική τόσο στο πολύ κρίσιμο 16ο ετάπ ατομικής χρονομέτρησης όσο και στο εξαιρετικά δύσκολο 19ο ετάπ στα βουνά της Ανδόρας όπου σφράγισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην GC.

Ο Simon Yates κέρδισε την Vuelta 2018

Πανευτυχής μετά την απονομή του τίτλου στην Μαδρίτη, ο Simon Yates ευχαρίστησε με δηλώσεις την ομάδα του και την οικογένειά του: «Θα προσπαθήσω να μην πω πολλά, δεν είμαι άλλωστε πολύ καλός με τις ομιλίες και δεν γνωρίζω καθόλου την ισπανική γλώσσα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου γιατί πίστεψε σε μένα από την αρχή. Έχω ανάγκη να την ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη της. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου η οποία, παρά τα οποία προβλήματα στο παρελθόν, ήταν και είναι πάντα δίπλα. Όπως και η κοπέλα μου και οι φίλοι μου».

Ο Simon Yates ευχαρίστησε ξεχωριστά τον αυστραλό επιχειρηματία Gerry Ryan, επενδυτή της Mitchelton-SCOTT από το 2012: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Gerry Ryan. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που η ομάδα μας υφίσταται. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα».

Η χρονιά δεν έχει τελειώσει αγωνιστικά για τον Simon Yates o οποίος θα αποτελέσει μαζί με τον αδερφό του Adam την ηγετική δυάδα της βρετανικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Road 2018 της UCI, το οποίο διεξάγεται 22 – 30 Σεπτεμβρίου στο Ίνσμπουργκ της Αυστρίας.

 

Γενική κατάταξη Vuelta 2018 – Η πρώτη 20άδα

GBR  1  YATES, Simon (MITCHELTON – SCOTT)                   82:05:58

ESP  2  MAS NICOLAU, Enric (QUICK – STEP FLOORS)             +  1:46

COL  3  LOPEZ MORENO, Miguel Angel (ASTANA)                  +  2:04

NED  4  KRUIJSWIJK, Steven (LOTTO NL – JUMBO)                +  2:54

ESP  5  VALVERDE, Alejandro (MOVISTAR)                       +  4:28

FRA  6  PINOT, Thibaut (GROUPAMA – FDJ)                      +  5:57

COL  7  URAN, Rigoberto (EF EDUCATION FIRST – DRAPAC)        +  6:07

COL  8  QUINTANA, Nairo (MOVISTAR)                           +  6:51

ESP  9  IZAGIRRE INSAUSTI, Ion (BAHRAIN – MERIDA)            + 11:09

NED  10 KELDERMAN, Wilco (SUNWEB)                            + 11:11

FRA  11 GALLOPIN, Tony (AG2R LA MONDIALE)                    + 12:10

GER  12 BUCHMANN, Emanuel (BORA – HANSGROHE)                 + 14:06

POL  13 MAJKA, Rafal (BORA – HANSGROHE)                      + 17:57

FRA  14 MOLARD, Rudy (GROUPAMA – FDJ)                        + 25:40

ESP  15 DE LA CRUZ MELGAREJO, David (SKY)                    + 28:02

ITA  16 BRAMBILLA, Gianluca (TREK – SEGAFREDO)               + 30:00

ESP  17 BIZKARRA, Mikel (EUSKADI BASQUE COUNTRY – MURIAS)    + 35:46

ECU  18 CARAPAZ, Richard (MOVISTAR)                          + 39:53

AUS  19 HAIG, Jack (MITCHELTON – SCOTT)                      + 45:32

RUS  20 ZAKARIN, Ilnur (KATUSHA ALPECIN)                     + 51:36

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

Ο Simon Yates κέρδισε την Vuelta 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.