B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: Ο Oscar Rodriguez κερδίζει στη La Camperona

Ο ποδηλάτης Euskadi διεκδικέι τη νίκη του σταδίου του Grand Tour καθώς ο  Herrada διατηρεί το προβάδισμα.

Vuelta a Espana: Ο Oscar Rodriguez κερδίζει στη La Camperona

Ο Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) διεκδίκησε την πρώτη νίκη της επαγγελματικής του καριέρας, καθώς  νίκη μόνος του στη La Camperona στο στάδιο 13 της Vuelta a España, ενώ οι Nairo Quintana (Movistar) και Simon Yates (Mitchelton-Scott) αποδείχθηκαν οι δυνατότεροι διαγωνιζόμενοι της γενικής κατάταξης στην απότομη ανάβαση μέχρι τον τερματισμό. Ο Jesus Herrada (Cofidis) διατήρησε την κόκκινη φανέλα του αρχηγού του αγώνα, αν και με μειωμένο πλεονέκτημα έναντι του Yates και του Quintana.

Ο Rodriguez ήταν μέλος του γκρουπ 32 ατόμων που ανοίχτηκαν στα πρώτα χιλιόμετρα και παρέμειναν μπροστά για να διεκδικήσουν τη νίκη του σταδίου στις τρομακτικές πλαγιές της La Camperona. Ο 23χρονος Ισπανός κάνει το ντεμπούτο του στο Grand Tour, αλλά έδειξε σιγουριά παρά τα χρόνια της ηλικίας του, καθώς έκανε προσεκτικά τις προσπάθειές του στην τελική ανάβαση για να νικήσει τον Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) και τον Dylan Teuns (BMC Racing Team) προς τον τερματισμό.

Παρόλο που επίσημα έχει μήκος 8 χιλιόμετρα, η δυσκολία της La Camperona είναι στις απότομες- ιλιγγιώδεις εξόδους των τελευταίων 3 χιλιομέτρων, όπου η κλίση υπερβαίνει ακόμη και το 20%. Η ηγετική ομάδα χωρίστηκε καθώς έφτανε σε αυτό το σεημείο, με τον Majka να αναγκάζει ο ρυθμό να περάσει τα 2,5 χιλιόμετρα από την κορυφή. Αρχικά, μόνο ο Merhawi Kudus (Dimension Dimensions) θα μπορούσε να παρουσιάσει οποιαδήποτε αντίσταση, αλλά όταν έπεσε πίσω, ο Teuns ανέβηκε μπροστά, πιέζοντας το Majka για υπόλοιπα 1800 μέτρα.

Εκείνη τη στιγμή, φαινόταν λες και ο αγώνας ήταν για 2 άτομα, με τον Majka να υφαίνει το δρόμο σχεδόν σε αργή κίνηση καθώς πολεμούσε τη διπλή απειλή Teuns και βαρύτητας. Καθώς η κλίση έφτανε σε καινούργια άκρα, μπορούσε κανείς να δει μια φιγούρα στα φωτεινά χρώματα της Euskadi-Murias, να εμφανίζεται.

Ο Rodriguez έφτασε τους δύο ηγέτες της κόκκινης φανέλας και λίγο αργότερα άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στο δρόμο των δύο ποδηλατών του WorldTour. Αρχικά, ο Rodriguez δεν τολμούσε να κοιτάξει πίσω, αλλά όταν έριξε μια ματιά πάνω από τον ώμο του με 800 μέτρα να απομένουν, είδε ότι η Majka και ο Teuns δυσκολευόντουσαν να τον πλησιάσουν. Η απάντησή του ήταν να ρυθμό και να μεγαλώσει το πλεονέκτημά του.

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχω κερδίσει μία επαγγελματική νίκη, πόσο μάλλον ένα στάδιο στη Vuelta”, δήλωσε ο Rodriguez. “Μέχρι το τέλος δεν πίστευα ότι επρόκειτο να κερδίσω και ακόμα δεν μπορώ”.

Ο Rodriguez  διέσχισε τη γραμμή τερματισμού με 19 δευτερόλεπτα ακόμα από εξίσου καλό Majka, ενώ ο Teuns τερμάτισε τρίτος, 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ισπανό. Η υπόλοιπη ηγετική ομάδα διασκορπίστηκε σε όλη την πλαγιά του βουνού. “Στην πραγματικότητα, εκπλήσσομαι από αυτόν τον τύπο γιατί στο τέλος, όταν με έπιασε με τον Teuns, είχα ακόμα καλά πόδια, αλλά όταν ερχόταν, ερχόταν πολύ γρήγορα”, είπε o Majka. “Αυτό είναι ποδηλασία.”

Αυτός ήταν ο αγώνας για τις διακρίσεις του σταδίου, αλλά πίσω, η μάχη μεταξύ των διαγωνιζόμενων για τη γενική κατάταξη πήρε φωτιά καθώς έφθασαν στο δυσκολότερο μέρος της ανάβασης. Η ομάδα Astana του Miguel Angel Lopez έδινε το ρυθμό στις χαμηλότερες πλαγιές της La Camperona, αλλά ο Κολομβιανός υπέστη μία μηχανική βλάβη καθώς έφτανε στο πιο απότομο μέρος και αναγκάστηκε να σταματήσει να ξαναβάλει την αλυσίδα του.

Από εκείνο το σημείο, ο Jack Haig (Mitchelton-Scott) είχε αναλάβει το μπροστινό μέρος και μόλις άρχισε να δυσκολεύει κι άλλο η κλίση, ο Simon Yates πήρε θέση συνοδεύοντας τον Quintana, ενώ το γκρουπ έσπασε πίσω του, μεταξύ εκείνων και η κόκκινη φανέλα του Herrada.

Ο Yates και ο Quintana συχρόνισαν άλλη μία φορά το πετάλι τους στα τελευταίο χιλιόμετρο, αν και ο Κολομβιανός προκάλεσε ένα ψυχολογικό πλήγμα καθώς απομάκρυνε τον αντίπαλό του από τη γραμμή τερματισμού. Ο Quintana έφτασε στον τερματισμό με 2:32 από τον Rodriguez, ενώ ο Yates ήρθε με 6 δευτερόλεπτα παραπάνω.

Ο Alejandro Valverde (Movistar) οδήγησε τον Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) στον τερματισμό με 2:49, ενώ ο Lopez ανέκαμψε από την αναποδιά που του έτυχε και τερμάτισε 3 δευτερόλεπτα πίσω τους, λίγο μπροστά από μία ομάδα που περιλάμβανε τον Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), τον Wilco Kelderman Sunweb) και τον Rigoberto Uran (EF-Drapac).

Ο Herrada τερμάτισε με 4:18 στο στάδιο, που ήταν αρκετά για να τον κρατήσει στην κόκκινη φανέλα με 1:42 να χαρίσει στον Yates, ενώ ο Quintana ανέβηκε τρίτος συνολικά με 1:50. Ο Valverde είναι τώρα 4ος με 1:54, με τον Lopez 5ο με 2:23.

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

 

Vuelta a Espana: Ο Oscar Rodriguez κερδίζει στη La Camperona

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.