B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana 2018: 1η Ημέρα Ξεκούρασης – Ανασκόπηση

Ο Simon Yates έχει το προβάδισμα. Ο Quintana και ο Uran περιμένουν να ανταποδώσουν.

Vuelta a Espana 2018: 1η Ημέρα Ξεκούρασης - Ανασκόπηση

Πιθανότατα, να μην περίμενε ότι θα την έπαιρνε τόσο νωρίς στον αγώνα, δεδομένου ότι συνέβη στο Giro d’Italia, αλλά ο Simon Yates (Mitchelton-Scott) κατέχει την κόκκινη φανέλα του ηγέτη στη Vuelta a España 2018 καθώς οι ποδηλάτες απολαμβάνουν την πρώτη ημέρα ξεκούρασης του αγώνα των τριών εβδομάδων στη Salamanca.

Οι εννέα ημέρες αγώνων αποδείχτηκαν με έντονες μάχες μέχρι στιγμής, με τον Alejandro Valverde (Movistar) και τον Ben King (Dimension Data) να έχουν κερδίσει ο καθένας από δύο στάδια.

Ο αρχικός ηγέτης του αγώνα Michal Kwiatkowski (Team Sky) έχει ήδη ξεθωριάσει στη 15η θέση στη γενική, με 2:10 περισσότερο από το νέο επικεφαλής του αγώνα Yates. Ο Πολωνός ποδηλάτης ποτέ δεν περίμενε να πολεμήσει για το συνολικό τίτλο ερχόμενος στη Μαδρίτη, αν και ήταν περίεργος να δει πώς θα εξελιχθεί μετά από τη συμμετοχή του στο Tour de France υπό τις διαταγές του Geraint Thomas και του Chris Froome. Όπως πολλοί στη Vuelta, ο Kwiatkowski έχει επίσης στρέψει την προσοχή του στον απαιτητικό αγώνα δρόμου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Innsbruck της Αυστρίας, στο τέλος αυτού του μήνα.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι ο Rohan Dennis της BMC Racing βρίσκεται σε μία καλή πορεία για τον τίτλο της χρονομέτρησης στο Worlds στις 23 Σεπτεμβρίου. Ο Αυστραλός κέρδισε την εναρκτήρια χρονομέτρηση των 8χλμ πίσω στη Málaga μπροστά από τον Kwiatkowski και του Lotto Soudal το Victor Campanaerts και ήταν ο Kwiatkowski που ανέλαβε την κούρσα την επόμενη μέρα στο 2ο στάδιο από τη Marbella στο Caminito del Rey.

Αυτό που έχει κατανεμηθεί ως ένα επίπεδο στάδιο από τους διοργανωτές αποδείχθηκε να είναι το αντίθετο, αλλά καθώς η ανοδική πορεία βρήκε τον Valverde έβγαλε το καλύτερο από τον Kwiatkowski, ο οποίος έκανε τα πάντα για να πάρει την κόκκινη φανέλα από τον Dennis.

Ο Dennis, εν τω μεταξύ, τερμάτισε πολύ αργότερα από τους υπολοίπους – 13:31, για να είμαστε ακριβείς, στην ίδια ομάδα με τον αρχηγό του BMC Richie Porte, ο οποίος ισχυρίστηκε στον τερματισμό ότι ποτέ δεν θα έχει τη φόρμα να είναι στο τελικό γκρουπ σφού είχε μία σύγκρουση στο Tour de France τον προηγούμενο μήνα. Ακόμα ένα άλλο θύμα συντριβής του Tour de France, Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), επίσης έχασε χρόνο, των τεσσάρων λεπτών, και ως εκ τούτου αποκλείστηκε από την κορυφή ως αποτέλεσμα.

Μια πραγματική ημέρα για τους σπρίντερ ήταν στο στάδιο 3, με τον Elia Viviani (Quick-Step Floors) να κερδίζει τις τιμητικές και τον Ben King να κερδίζει τότε την πρώτη του από τις δύο νίκες που έχει μέχρι στιγμής όταν στο 4ο στάδιο βρέθηκε μπροστά από τον Nikita Stalnov (Astana) στην πρώτη αληθινή μέρα του αγώνα στα βουνά.

Εάν ο Kwiatkowski είχε αρχίσει να αισθάνεται άνετα στο κόκκινο χρώμα και είχε αρχίσει να εφαρμόζει τις σκέψεις του για να κρατήσει τη φανέλα για λίγο περισσότερο, παρόλα αυτά, αυτό διάρκεσε μόνο μέχρι το στάδιο 5, όταν ο Simon Clarke της EF Education First-Drapac ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα απόσχισμα στο Roquetas de Mar, βελτιώνοντας τον Bauke Mollema (Trek-Segafredo) και τον Alessandro De Marchi (BMC).

Τελειώνοντας πίσω με σχεδόν πέντε λεπτά μπροστά από τον Kwiatkowski, ήρθε ο Rudy Molard (Groupama-FDJ), ο οποίος έγινε ο πρώτος Γάλλος που φόρεσε τη φανέλα του ηγέτη στο Grand Tour από τον Tony Gallopin στο Tour de France του 2014.

Ο Nacer Bouhanni (Cofidis) κάπως λύτρωσε τη σεζόν του με μία σπριντ  νίκη στο San Javier στο στάδιο 6 και στη συνέχεια ο Gallopin – από όλους τους ανθρώπους – έδωσε στην ομάδα του AG2R La Mondiale κερδίζοντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή Peter Sagan (Bora-Hansgrohe ), ενώ ο Molard αύξησε το προβάδισμά του μετά την συντριβή του Kwiatkowski στα τελευταία 10χλμ του σταδίου.

Το Σάββατο, ο Valverde – που τώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση συνολικά – πήρε τη δεύτερη νίκη του σε στάδιο του αγώνα, μπροστά από τον Sagan, ο οποίος ήταν δεύτερος ξανά και αφαίρεσε 10 δευτερόλεπτα από τη διαφορά του με τον αρχηγό του αγώνα Molard, με τη διαφορά να είναι μόλις 37 δευτερόλεπτα για το 9ο στάδιο της Κυριακής.

Ήταν παντού στο δρόμο για τον Γάλλο από την Talavera de la Reina μέχρι το τέλος της κορυφής στο La Covatilla, όπου ο King κέρδισε ακόμα μία εντυπωσιακή νίκη μπροστά από τον Mollema, ενώ ο Yates ήταν ο απροσδόκητος αποδέκτης της κόκκινης φανέλας του ηγέτη.

Ο συναθήτής του Valistde της Movistar, Nairo Quintana, ο Miguel Angel Lopez της Astana, ο Wilco Kelderman (Sunweb), ο Rigoberto Uran (EF-Drapac) και ο Ion Izagirre (Bahrain-Merida)  όλοι ενεπλάκην στη δράση όπως ο Yates, ο George Bennett (LottoNL-Jumbo), ο Valverde και ο Thibaut Pinot (Groupama-FDJ).

Την πρώτη ημέρα ξεκούρασης, με ακόμα μεγάλο μέρος της Vuelta να απομένει, ο Yates προηγείται μόλις ένα δευτερόλεπτο από τον Valverde, με τον Quintana τρίτο άλλα 13 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ οι Lopez, Uran, Bennett και ο συμπαίκτης του LottoNL-Jumbo Steven Kruijswijk είναι όλοι μέσα στη Γενική Κατάταξη με ένα λεπτό.

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

Vuelta a Espana 2018: 1η Ημέρα Ξεκούρασης - Ανασκόπηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.