B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: Ο Bouhanni κερδίζει στο San Javier

O Molard κρατάει ακόμα καθώς το peloton χωρίζει σε έναν τερματισμό που τρελαίνει. Μια μέρα φαινομενικής ηρεμίας στη Vuelta a España έληξε θυελλωδώς καθώς ο Nacer Bouhanni (Cofidis) κέρδισε το 6ο στάδιο στο San Javier σε ένα μικρό σπριντ, ενώ ο Wilco Kelderman (Sunweb) και ο Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) παραχώρησαν σημαντικό κομμάτι εδάφους κατά τη διάρκεια του αγώνα για την τελική συνολική νίκη.

Vuelta a Espana: Ο Bouhanni κερδίζει στο San Javier

Ο Rudy Molard (Groupama-FDJ) τερμάτισε με ασφάλεια στο μπροστινό γκρουπ για να διατηρήσει την κόκκινη φανέλα, 41 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Michal Kwiatkowski (Team Sky), αλλά η ιστορία της ημέρας στη μάχη της Γενικής Κατάταξης είναι με 1:45 παραχωρημένος χρόνος από τους Kelderman και Pinot όταν το γκρουπ κατακερματιστεί μέσα από ένα συνδυασμό συντριβής και ανέμων στα τελευταία περίπου 25 χιλιόμετρα.

Το σημείο καμπής του σταδίου ήρθε όταν ένα peloton υψηλής ταχύτητας έστρεψε μια απότομη δεξιά γωνία στη La Union και συνέβη σε ένα σύνολο συγκρούσεων κακώς υποδεικνυόμενων και κακώς προστατευμένων στο κέντρο του δρόμου. Ένας αριθμός ποδηλατών έπεσε στο κέντρο του peloton, συμπεριλαμβανομένων των Mike Teunissen (Sunweb) και Fabio Felline (Trek-Segafredo).

Η διάσπαση επιδεινώθηκε από τις συνθήκες του ανέμου, ενώ η Bora-Hansgrohe μεταξύ των ομάδων συσσώρευσε την πίεση στο μπροστινό μέρος του αγώνα πολύ πριν από τη συντριβή και σύντομα το peloton χωρίστηκε σε μια σειρά με κλιμάκια.

Ο Kelderman βρήκε τον εαυτό του να βρίσκεται εκτός με 19 χιλιόμετρα να απομένουν, αν και η ομάδα του αργότερα συγχωνευόταν με αυτή της Pinot, και οι δύο άνδρες τερμάτισαν την ημέρα σχεδόν δύο λεπτά κάτω από όλους τους κύριους αντιπάλους τους για το τελικό βάθρο στη Μαδρίτη.

Ενώ προσπαθούσαν απεγνωσμένα να περιορίσουν τη ζημιά από πίσω, η δράση δεν ήταν λιγότερο έντονη μπροστά στην προπορευόμενη ομάδα η οποία μειώθηκε σε μόλις 50 ποδηλάτες. Η Quick-Step, η Bora και η EF-Drapac ήταν από τις πιο δραστήριες ομάδες, ενώ ο Vincenzo Nibali εμφανίστηκε για λίγο στο μπροστινό μέρος για να υποστηρίξει τον συμπαίκτη του Ion Izagirre (Bahrain-Merida).

Η παρουσία του Elia Viviani στο μπροστινό γκρουπ βρήκε την Quick-Step Floors να παίρνει τα ηνία στην τελική προσέγγιση μέχρι τον τερματισμό, αλλά τα άτομα που την ακολουθούσαν – συνήθως η καλύτερη στη διάσπαση του peloton – έπεσαν από ένα χτύπημα στον κυκλικό κόμβο στο τελευταίο χιλιόμετρο. Ήταν μία τέτοια ημέρα.

Σε ένα χαοτικό τερματισμό, ο Bouhanni έκανε κατά μέτωπο επίθεση στο μπροστινό μέρος από απόσταση. Ο Γάλλος είχε την πρωτοφανή ταχύτητα για να ανοίξει ένα νικηφόρο χάσμα και την καθαρή θέληση να παραμείνει μπροστά στη γραμμή, κρατώντας τον Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo) και τον Viviani, ο οποίος έφτασε από πολύ πίσω στα τελικά 50 μέτρα, αλλά εν τέλει έφυγε απλά από το δρόμο και κατέληξε στην Τρίτη θέση.

Ο Simone Consonni (UAE-Team Emirates) πήρε την 4η μπροστά από τον Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) έπρεπε να αρκεστεί με την 9η θέση.

Ο Bouhanni θεωρείται μια απομονωμένη φιγούρα στον Cofidis από τότε που ανέλαβε ο Cedric Vasseur ως διευθυντής αυτή τη σεζόν και την Πέμπτη το πρωί είχε να αντικρούσει ακόμα άλλη μία φήμη αναταραχής στην ομάδα. Η νίκη στο Σαν Χαβιέ είναι η πρώτη του Bouhanni σε ένα Grand Tour από τότε που κέρδισε αυτή την ημέρα πριν από τέσσερα χρόνια στη Vuelta στη Albacete, και ήταν μια έγκαιρη υπενθύμιση της αναβαθμισμένης κατηγορίας του.

“Ήταν πολύ δύσκολο και πολύ γρήγορο στον τερματισμό. Πραγματικά ήμουν αποφασισμένος να κερδίσω σήμερα μετά από ό, τι συνέβη χθες. Ενοχλήθηκα πραγματικά με τις ψευδείς πληροφορίες”, δήλωσε αργότερα ο Bouhanni. “Στον τερματισμό, ήξερα πώς να νικήσω όταν έχω τα πόδια, πήγα από το τρένο σε τρένο και από τιμόνι σε τιμόνι”.

Το δράμα της ημέρας, δυστυχώς, δεν τελείωσε με τη νίκη του Bohanni, καθώς αρκετοί ποδηλάτες στο μπροστινό γκρουπ συγκρούστηκαν σε εμπόδιο μετά τη γραμμή τερματισμού. Σηκωνώντουσαν από το δρόμο όταν το γκρουπ, το οποίο περιελάμβανα τους Kelderman και Pinot, ήρθε κατά πάνω τους. Στο συνολικό σκορ, ο Kelderman πέφτει στην 17η θέση συνολικά, με 2:50 πίσω από τον Molard, ενώ ο Pinot είναι τώρα με 3:08 πίσω από τον συμπαίκτη του.

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

 

Vuelta a Espana: Ο Bouhanni κερδίζει στο San Javier

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.