B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: Ο Simon Clarke κερδίζει το 5ο στάδιο

Ο Molard παίρνει το προβάδισμα του αγώνα ως αποσπασμένος, για άλλη μία φορά.

Vuelta a Espana: Ο Simon Clarke κερδίζει το 5ο στάδιο

Ο Simon Clarke (EF Education First-Drapac) κατέκτησε τη νίκη στο Roquetas de Mar στο στάδιο 5 της Vuelta a España καθώς ο αποσπασμένος κέρδισε για δεύτερη μέρα συνεχόμενα. Ο Clarke προσπέρασε με ένα σπριντ τους Bauke Mollema (Trek-Segafredo) και Alessandro De Marchi (BMC Racing), ο οποίος είχε επιτεθεί από μία μεγάλης απόστασης απόσχιση και να απομένουν 60 χιλιόμετρα ακόμα.

Ο Rudy Molard (Groupama-FDJ), ο οποίος τερμάτισε στην ομάδα πίσω από τον Clarke, ήταν ο αποδέκτης της κόκκινης φανέλας, που έριξε τον Michal Kwiatkowski (Team Sky) από την πρώτη θέση. Ο Molard έχει πλεονέκτημα 1:01 έναντι του Kwiatkowski με τον Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) στην τρίτη θέση με 1:08.

Μετά τη νίκη της Data Dimension την Τρίτη στο WorldTour, η EF Education First-Drapac ήταν η μόνη ομάδα του WorldTour που της έλειπε μία νίκη στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Pierre Rolland είχε φτάσει κοντά στη νίκη για αυτούς την προηγούμενη μέρα, αλλά ήταν ο Clarke που το κατάφερε τελικά, προσθέτοντάς την ως την πρώτη νίκη της Vuelta μετά από τον αγώνα του 2012. Ερχόμενος προς τον τερματισμό ανάμεσα στον De Marchi και τον Mollema, ο Clarke χρησιμοποίησε το μήκος του ποδηλάτου του για να πάρει τη νίκη.

“Είναι απλά καταπληκτικό. Δούλεψα τόσο σκληρά από την τελευταία φορά που κέρδισα ένα στάδιο εδώ, και απλώς δεν μπορούσα να το επαναλάβω. Μου πήρε πολύ για να επιστρέψω εκεί και να μπω σε μια σειρά”, είπε ο Clarke. “Ήξερα ότι είχα καλά πόδια, αλλά όταν έχεις μία απόσχιση με τόσους πολλούς ποδηλάτες, η συνεργασία δεν είναι ποτέ τόσο καλή. Όπως είδαμε, η νικητήρια κίνηση πήγε στην κάθοδο. Ήταν μια δύσκολη επιλογή. Ήξερα ότι είχα καλά πόδια και έπρεπε απλώς να προσευχηθώ ότι οι κινήσεις που έκανα ήταν οι σωστές.”

“Έχω μεγαλώσει στην πίστα από τότε που ήμουν 15 ετών, ήταν ακριβώς όπως πίστα αγώνων. Ξέρω ότι ο De Marchi είναι γρήγορος, αλλά είναι ένα τόσο μακρύ στάδιο. Είναι τόσο δύσκολο να κάνεις σπριντ μετά από αυτό. Ακόμα κι εγώ είχα κράμπες όταν ο Mollema επιτέθηκε και απλώς συνέχισα να ποδηλατώ. Υυποστήριξα τον εαυτό μου. Ήμουν τόσο ανήσυχος ότι θα μας έφταναν από πίσω, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρέπει απλά να είσαι τόσο ψυχρός όσο ο πάγος. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να χάσεις για να κερδίσεις και ήμουν και βγήκα στην κορυφή.”

Το στάδιο ήταν γεμάτο με συνεχόμενες αλλαγές, καθώς οι ομάδες χωρίστηκαν και άλλαξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μία σταθερά ήταν ο De Marchi, ο οποίος ήταν παρών σχεδόν σε κάθε επίθεση και τελικά καθόρησε την κίνηση που έφερε τη νίκη σε μια μη ταξινομημένη ανάβαση. Οι Clarke και Mollema σύντομα ενώθηκαν μαζί του και το τρίο παρέμεινε μαζί κατά την τελική μεταφορά μέχρι το Alto El Marchal και μέσω της μακράς κατάβασης προς τη γραμμή τερματισμού.

Στα τελευταία χιλιόμετρα, κανείς δεν ήταν πρόθυμος να οδηγήσει προς τη γραμμή τερματισμού και ο Molard με τους δύο συναθλητές του σχεδόν τους προλάβανε. Τελικά όμως δεν τα κατάφεραν, αλλά ο Molard θα παρηγορηθεί με το τεράστιο βραβείο αυτό της κόκκινης φανέλας.

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

 

Vuelta a Espana: Ο Simon Clarke κερδίζει το 5ο στάδιο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.