B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: Ο Ben King κερδίζει το 4ο στάδιο

Kwiatkowski διατηρεί το προβάδισμα ως αποσπασμένος, είναι ο πρώτος που τερματίζει στην κορυφή του βουνού.

Vuelta a Espana: Ο Ben King κερδίζει το 4ο στάδιο

Ο Ben King (Data Dimension) συνδύασε ηρεμία και δύναμη στην τελική προσέγγιση της κορυφής του Puerto de Alfacar για να διεκδικήσει τη νίκη του 4ου σταδίου της Vuelta a España μπροστά από τον Nikita Stalnov (Astana Pro Team), ενώ ο Michal Kwiatkowski (Team Sky) έκανε αρκετά για να διατηρήσει την κόκκινη φανέλα του ενάντια στις επιθέσεις του Simon Yates (Mitchelton-Scott) και του Emmanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe).

Ο πρώτος γύρος κορυφής της κατηγορίας 1 της Vuelta παρείχε δύο αγώνες για την τιμή του ενός καθώς ο King και οι πρώιμοι αποσπασμένοι της ημέρας πολεμούσε για τις διακρίσεις του σταδίου, ενώ οι υπόλοιποι σχεδίασαν τον τερματισμό της συνολικής νίκης εφάρμοσαν το σχέδιο στα 12 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Έχοντας αναφέρει το παραπάνω, για τις μεγάλες διαδρομές του απογεύματος, ο King κοίταξε τη διαδρομή για να μπορέσει να βοηθήσει τον εαυτό του για να ένα φευγαλέο πέρασμα στην κόκκινη φανέλα, καθώς το πλεονέκτημα των αποσπασμένων άνοιξε πέρασμα δέκα λεπτών και παρέμεινε εικονικά ο αρχηγός του αγώνα μέχρι ο μπροστινός να φθάσει το Puerto de Alfacar.

Σε αυτό το σημείο, ο King ήταν στο μπροστινό μέρος του αγώνα με τον Stalnov, αφού το δίδυμο απομακρύνθηκε από το απόσπασμα των εννέα ατόμων λίγο πριν την τελική ανάβαση προς τον τερματισμό. Αρχικά, τους προστέθηκε ο Jelle Wallays (Lotto Soudal), αλλά ο Βέλγος γρήγορα τα παράτησε όταν η κλίση έγινε σκληρή.

Ο King ήταν μερικές φορές εμφανώς απογοητευμένος από την απροθυμία του Stalnov να θέσουν ένα ρυθμό, καθώς το κορυφαίο δίδυμος ακολουθούταν σε όλη τη διαδρομή του βουνού από τον Pierre Rolland (EF-Drapac). Για ένα μεγάλο μέρος της ανάβασης, το έλλειμμα του Γάλλου κυμαινόταν ανάμεσα στα 15 και 30 δευτερόλεπτα, αλλά έκανε μια τεράστια προσπάθεια, με απόσταση λίγων μέτρων, για να αρπάξει τραβήξει από το «θήραμά» του την κόκκινη φανέλα.

Παρά την αντεπίθεση του Rolland, ο King αναμετριόταν το χρόνο του μέχρι τα τελευταία 400 μέτρα και έπειτα εξαπέλυσε μια τρομακτική επιτάχυνση απομακρύνοντας τον Stalnov και διεκδικώντας τις τιμητικές διακρίσεις του σταδίου. Ο ποδηλάτης από το Καζακστάν ήρθε δεύτερος, ενώ ένας εξαντλημένος Rolland πέρασε τη γραμμή τερματισμού 13 δευτερόλεπτα πίσω στην Τρίτη θέση.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν μπορώ πραγματικά να το πιστέψω. Δεν το πίστευα μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο και είμαι πραγματικά ευτυχής για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε. Είμαι χαρούμενος για την εμπιστοσύνη της ομάδας προς εμένα, δίνοντάς μου την ευκαιρία, παρόλο που τρέχαμε για να υποστηρίξουμε τον Louis [Meintjes] “, δήλωσε ο King. “Έχω θέσει για τον εαυτό μου ως στόχος να κερδίσω ένα στάδιο του Grand Tour στις αρχές αυτού του έτους. Είναι κάτι που έπρεπε να συνεχίσω να πιστεύω και να έχω πίστη ότι έχω αυτή τη δυνατότητα. Αυτό είναι πραγματικά η επιβεβαίωση που περίμενα.»

Ο King ξεκίνησε τη μέρα με ένα έλλειμμα των 4:33 από τον Kwiatkowski και το 8λεπτο έναυσμα του αποσπάσματος στην αρχή της ανάβασης, του έδωσε μια πιθανότητα να εκτοπίσει τον Pole  από την κόκκινη φανέλα, ιδιαίτερα καθώς η Sky φαινόταν απρόθυμη να αναλάβει τις  χαμηλότερες πλαγιές.

Ένα αποφασιστικό ξεκίνημα έδωσε ο LottoNL-Jumbo με το ρυθμό του αλλάζοντας τη δυναμική του σταδίου, ωστόσο, με τον νικητή του Tour of Utah, Sepp Kuss, ο οποίος εντυπωσίασε την ομάδα της κόκκινης φανέλας με το ρυθμό του.

“Το μυαλό μου ήταν απλώς κενό, βρισκόμουν ακριβώς εκεί που έπρεπε”, είπε ο Kuss, του οποίου η ταχύτητα αποδείχτηκε πάρα πολύ για τους Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) και Vincenzo Nibali (Μπαχρέιν-Μερίδα) και τελικά εγκατέλειψαν τον Kwiatkowski σχετικά απομονωμένο από την ομάδα του τη Sky.

Λίγο κάτω από 4 χιλιόμετρα από την κορυφή, ο Simon Yates παρουσίασε τις προθέσεις του γι’ αυτό το Vuelta με μία έντονη επιτάχυνση. Ο Alejandro Valverde (Movistar) τον ακολούθησε για λίγο, αλλά σύντομα έκανε στην άκρη, και τότε ο Βρετανός επέκτεινε γρήγορα το πλεονέκτημά του. Ο μόνος ποδηλάτης που επέστρεψε με όρους ήταν ο Buchmann, ο οποίος αισθάνθηκε τη γενική κόπωση στην ομάδα της κόκκινης φανέλας και έσπευσε σε μια δική του επίθεση.

“Μπορούσα να δω ότι όλοι γύρω μου ήταν στο όριο”, είπε ο Buchmann. “Η ζέστη ήταν σήμερα ένας παράγοντας και ο Lotto πήγε πολύ γρήγορα.”
Ο Yates πέρασε τη γραμμή στην 8η θέση του σταδίου, με 2:48 από τον King, ενώ ο Buchmann τερμάτισε από πίσω του.

Ο Miguel Angel Lopez (Astana) επιτάχυνε στα τελευταία χιλιόμετρα για να τελειώσει στη 10η θέση με 3:07, ενώ ο Kwiatkowski και η μειωμένη ομάδα της κόκκινης φανέλας που περιλάμβανε τον Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), τον Nairo Quintana (Movistar), τον Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) , Ο Wilco Kelderman (Sunweb) και ο Fabio Aru (UAE-Team Emirates) τερμάτισαν με 3:15.

Τα περιθώρια έχουν σφίξει στην κορυφή της συνολικής κατάταξης ως συνέπεια. Ο Kwiatkowski προηγείται του Buchmann με 7 δευτερόλεπτα, ενώ ο Yates είναι τώρα 3ος με 10 δευτερόλεπτα. Ο Alejandro Valverde (Movistar) βρίσκεται 4ος με 12 δευτερόλεπτα, με τον Kelderman 5ο με 25 δευτερόλεπτα.

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

 

Vuelta a Espana: Ο Ben King κερδίζει το 4ο στάδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.