B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Το Volta a Portugal συνεχίζεται παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τη θερμοπληξίας ενός ποδηλάτη

Οι θερμοκρασίες μπορούν κάλλιστα να φτάσουν και στους 50 ° C.

Το Volta a Portugal συνεχίζεται παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τη θερμοπληξίας ενός ποδηλάτη

Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες στο Volta a Portugal προκάλεσαν ερωτήσεις σχετικά με το πόσο ο διοργανωτής ενδιαφέρεται για τους ποδηλάτες.

Ο αγώνας των 12ήμερων σταδίων ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 12 Αυγούστου, με τις θερμοκρασίες να έφτασαν την Πέμπτη τους 45 ° C.

Ο πορτογάλος ποδηλάτης Joaquim Silva (Caja Rural-Seguros RGA) αναγκάστηκε να αποσυρθεί κατά τη διάρκεια του σταδίου με τα 203 χιλιόμετρα και μέχρι στιγμής η διαδρομή δεν έχει αναθεωρηθεί ως απάντηση στις συνθήκες.

Το στάδιο από Beja προς Portalegre ακολουθεί μια κυματιστή διαδρομή, με έναν ανηφορικό τερματισμό.

Η ομάδα του Silva ανάρτησε στο tweet με την εγκατάλειψη του 26χρονου: “[Αυτός] αναγκάστηκε να φύγει ως αποτέλεσμα θερμικού εγκεφαλικού επεισοδίου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών”, αναφερόμενος αργότερα στη ζάλη ως αποτέλεσμα της αφυδάτωσης.

Το 2016, η UCI εισήγαγε το «πρωτόκολλο ακραίων καιρικών συνθηκών» το οποίο περιγράφει ένα σχέδιο δράσης που πρέπει να εφαρμοστεί σε περίπτωση «ακραίων καιρικών συνθηκών», όπου περιλαμβάνονται και οι «ακραίες θερμοκρασίες».

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, πρέπει να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, προκειμένου να συζητηθεί η τροποποίηση της ώρας έναρξης, του τόπου διεξαγωγής, της αλλαγής της διαδρομής, της ουδετεροποίησης, της ακύρωσης – ή, φυσικά, την επιλογή να μην δράσουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπεριλάβουν γιατρό, επικεφαλής της ασφάλειας, ποδηλάτες και ομάδες.

Το πρωτόκολλο ισχύει γεγονότα όπως τα WorldTour και HC – αλλά to Volta a Portugal ως αγώνα 2.1 στην κατάταξη της UCI δεν συμπεριλαμβάνονται τα παραπάνω.

Νωρίτερα αυτόν το χρόνο, οι διοργανωτές του Tour Down Under μείωσαν το μήκος της προγραμματισμένης διαδρομής 146,6 χιλιομέτρων του τρίτου σταδίου κατά 26 χιλιόμετρα, όταν οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 ° C.

Ο Tiago Machado της Katusha-Alpecin ανάρτησε στο tweet “ακολουθήστε το παράδειγμα του Tour Down Under και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, μειώστε τα χιλιόμετρα”

Η Πορτογαλία έχει το ρεκόρ στις υψηλές θερμοκρασίες ως μέρος του συνεχιζόμενου καύσωνα σε όλη την Ευρώπη – η μέγιστη καταγεγραμμένη θερμοκρασία της χώρας ήταν 47 ° C την 1η Αυγούστου και οι ειδικοί λένε ότι οι 50 ° C  δεν αργούν να έρθουν.

Οι ευάλωτες σε πυρκαγιά περιοχές της Πορτογαλίας έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για φλόγες – με 10.700 άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών πυροσβεστών, αστυνομίας και στρατιωτών να είναι έτοιμοι.

Πηγή: cyclingweekly.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Volta a Portugal συνεχίζεται παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τη θερμοπληξίας ενός ποδηλάτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.