B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Sir Dave Brailsford: Η Team Sky είναι το καλύτερο μέρος για τον Thomas

Ο αρχηγός της ομάδας Sky, Dave Brailsford, δήλωσε ότι σκοπεύει να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με τον πρωταθλητή του Tour de France Geraint Thomas αφού ο Ουαλός είπε ότι ήταν “ανοικτός να ακούσει άλλες επιλογές”.

Sir Dave Brailsford: Η Team Sky είναι το καλύτερο μέρος για τον Thomas

Ο Thomas είναι με την Team Sky από την ίδρυσή της το 2010, ο οποίος ζούσε κυρίως στις σκιές του πρώτου Bradley Wiggins και έπειτα του Chris Froome πριν από τη φετινή του αποσχισμένη νίκη.

Η νέα θέση του ως νικητής του Grand Tour θα τον έκανε προφανή στόχο για τις αντίπαλες ομάδες, αλλά ο Brailsford πιστεύει ότι ο 32χρονος Ουαλός έχει την καλύτερη αντιμετώπιση από τη διαμονή του στη Sky.

“Είμαι αρκετά θετικός ότι αυτή είναι η καλύτερη ομάδα για τον Geraint”, δήλωσε ο Ουαλός συμπατριώτης Brailsford στο BBC Radio Wales την Τετάρτη.

“Δεν είναι ασυνήθιστο όταν κερδίζουν κάτι μεγάλο να βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο από όταν ξεκίνησαν.

“Με τις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο θα καθίσουμε και θα τα συζητήσουμε όλα αυτά. Είμαστε μια ομάδα που τον θέλει, μια ομάδα όπου έκανε μεγάλη επιτυχία μαζί της, εκεί όπου γνωρίζει το προσωπικό.

“Όπως και ο καθένας έχει το δικαίωμα να ακούσει άλλες επιλογές, αλλά θα ήθελα να πιστέψω ότι θα τα λύσουμε όλα.”

Ο Thomas έτρεξε μια θαυμάσια κούρσα για να βοηθήσει το συμπαίκτη του, Froome, ο οποίος ήταν φαβορί για να κερδίσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά το Tour de France.

Ωστόσο, με τον Froome και τον κολομβιανό Egan Bernal με υψηλή βαθμολογία να ανταγωνίζονται με τον Thomas για το ποιος θα είναι ο αρχηγός της Sky στο δρόμο, δεν είναι σίγουρος ότι θα είναι επικεφαλής της ομάδας σε μελλοντικά Tours.

“Σίγουρα, θα θέλετε να ακούσετε τι έχουν να πουν οι άνθρωποι επειδή υπάρχουν πολλές άλλες δυνατές ομάδες τριγύρω, δεν είναι όμως ότι η Sky είναι εδώ πάνω και όλοι οι υπόλοιποι είναι εκεί κάτω”, δήλωσε ο Thomas όπως ανέφερε το BBC αυτή την εβδομάδα .

“Απλά πρέπει να καθίσετε σωστά, να κοιτάξετε τα θετικά και τα αρνητικά και να συνεχίσετε από εκεί.”

“Είναι αρκετά τυχερό το ότι δεν υπέγραψα (μια νέα συμφωνία) πριν από το Tour! Αλλά ο τρόπος με τον οποίο τρέχει η ομάδα πραγματικά λειτουργεί πολύ καλά για μένα, αλλά είμαι ανοικτός να ακούσω άλλες επιλογές.”

Μια μετακίνηση σε άλλη ομάδα θα επέτρεπε στον Thomas να είναι ο μοναδικός «ηγέτης ομάδας» κάτι το οποίο δεν είχε ποτέ απολαύσει, αλλά ο Brailsford λέει ότι δεν θα ενίσχυε τις πιθανότητές του να κερδίσει άλλο Grand Tour.

“Αυτή είναι πάντα η περίπτωση της Team Sky, ότι έχουμε άτομα που μπορούν να αποδώσουν στο υψηλότερο επίπεδο”, είπε. “Στο άθλημα μας δεν κάθεσαι κάτω και γράφεις το όνομά σου σε ένα κομμάτι χαρτί και λες θα είσαι ο ηγέτης ομάδας για την επόμενη χρονιά.”

“Πάρτε τον Geraint για παράδειγμα, για να κερδίσει το Tour de France (πάλι) θα πρέπει να νικήσει τον Chris Froome και τον Egan Bernal. Στο άθλημά μας έχει μια δομή όπου βρίσκεστε σε μια ομάδα με κάποιον αλλά για να κερδίσεις θα πρέπει να είσαι καλύτερος από αυτούς, είτε βρίσκεσαι σε άλλη ομάδα είτε σε αυτή την ομάδα.”

Πηγή: eurosport.com

 

 

 

 

 

 

Sir Dave Brailsford: Η Team Sky είναι το καλύτερο μέρος για τον Thomas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.