B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Peter Sagan προηγείται του Geraint Thomas στην κατάταξη της UCI WorldTour

Ο Sagan καταλαμβάνει την πρώτη θέση έχοντας συγκεντρώσει μια πληθώρα πόντων WorldTour στο Tour de France – συμπεριλαμβανομένων μερικών από την επιτυχία στην Γενική Κατάταξη (GC).

Ο Peter Sagan προηγείται του Geraint Thomas στην κατάταξη της UCI WorldTour

Ο Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) είναι ο καλύτερος βαθμολογημένος ποδηλάτης της UCI WorldTour, έχοντας κερδίσει τρία Tour de France, καθώς και τρεις φορές τη δεύτερη θέση.

Ο Sagan συγκέντρωσε επίσης άλλους 120 πόντους του WorldTour – ένας αριθμός ίσος με μια νίκη σταδίου – για την ολοκλήρωση του Grand Tour στην πράσινη φανέλα του διαγωνισμού, ενώ πολλοί άλλοι σπρίντερ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν που απέτυχαν να μειώσουν χρόνο σε κάποια σημεία κατά τη διάρκεια των ορεινών διαδρομών.

Πήρε ακόμη 25 μετρήσιμους πόντους του WorldTour που προπορεύτηκε στη Γενική Κατάταξη στο δεύτερο στάδιο – χάνοντας μια σύγκρουση η οποία παρέσυρε το νικητή του πρώτου σταδίου και την κίτρινη φανέλα, Fernando Gaviria (Quick-Step Floors).

Ο 28χρονος Σλοβάκος έχει συγκεντρώσει συνολικά 2.684 πόντους, για να οδηγήσει τον διαγωνισμό μπροστά από τον πρώτο Ουαλό νικητή του Tour de France, Γκεράιντ Τόμας (Team Sky) που έχει τώρα 2.534 πόντους.

Η συλλογή των πόντων της UCI WorldTour για τον Thomas ήταν ενισχυμένη από επιπλέον 1.000 για την πρόσφατη επιτυχία του – και ακόμη 25 για κάθε μέρα που πέρασε με την κίτρινη φανέλα.

Ο Chris Froome (Team Sky), ο οποίος συγκέντρωσε επίσης 675 πόντους για την Τρίτη του θέση στο Tour de France, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 1.976 πόντους, από τους οποίους 850 προέρχονταν από τη νίκη στην Γενική Κατάταξη του Giro d’Italia το Μάιο.

Με πιασμένες τη δεύτερη και την τρίτη θέση από την Team-Sky θα υποθέτατε ότι υπερισχύει στην ομαδική ταξινόμηση. Εντούτοις, έρχεται δεύτερη – με την Quick-Step Floors στην κορυφή και η ομάδα του Sagan Bora-Hansgrohe να ακολουθεί τρίτη.

Ο Peter Sagan προηγείται του Geraint Thomas στην κατάταξη της UCI WorldTour

Στη γυναικεία κατάταξη της UCI Women’s WorldTour, η Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) κρατάει τα ηνία – έχοντας κυριαρχήσει όλη αυτήν τη σεζόν, κερδίζοντας το γυναικείο Strand Bianche, το Tour of Flanders, το La Flèche Wallonne και το Liège-Bastogne-Liège.

Δεύτερη είναι η Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) – έχοντας λάβει τις γενικές τιμές στο Giro Rosa, καθώς και τη νίκη τριών σταδίων και το La Course. Η τρίτη θέση πηγαίνει στη συμπαίκτριά της, Amanda Spratt.

Η Boels-Dolmans οδηγεί την ομαδική ταξινόμηση με 4.805 πόντους – αλλά η Mitchelton-Scott ακολουθεί καταπόδας με 4.598 πόντους – με τρίτη τη Sunweb.

 

Πηγή: cyclingweekly.com

 

 

 

 

Ο Peter Sagan προηγείται του Geraint Thomas στην κατάταξη της UCI WorldTour

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.