B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος της Γαλλίας: Alaphilippe κλείδωσε την πουά φανέλα

Ο Γάλλος ορίζει ρεκόρ στο Tour με την  KOM νίκη σε τέσσερις HC αναβάσεις.

Γύρος της Γαλλίας: Alaphilippe κλείδωσε την πουά φανέλα

Ο Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) την Παρασκευή “έκλεισε τη συμφωνία” για την πουά φανέλα την οποία φοράει από νίκη του στο στάδιο 10 του Tour de France, διεισδύοντας ακόμα μια απόσχιση στο 19ο στάδιο, την τελευταία ορεινή ημέρα του Tour de France 2018 και διεκδίκησε επιπλέον δύο KOMs καθ’ όλη στην πορεία.

Ο Alaphilippe έχει τώρα το προβάδισμα απέναντι στον συμπατριώτη του Warren Barguil (Fortuneo-Samsic) με 79 βαθμούς στην κατάταξη των βουνών μετά την προσθήκη των μέγιστων πόντων της Παρασκευής στο Col du Tourmalet και στο Col d’Aspin. Ο 26χρονος Γάλλος είναι πλέον ο μόνος ποδηλάτης που κέρδισε ΚΟΜs σε τέσσερις HC αναβάσεις σε ένα Tour: Glières, Bisanne, Madeleine και Tourmalet.

Με μόνο μια χρονομέτρηση και το τελικό sprint, ο Alaphlippe το μόνο που χρειάζεται να κάνει για να κερδίσει την τελευταία πουά φανέλα είναι να τερματίσει στο Παρίσι την Κυριακή μόνο και μόνο για να ταιριάζει με τις προηγούμενες νίκες του στο στάδιο 10 στο Le Grand-Bornand και στο στάδιο 16 στο Bagnères-de- Luchon.

“Ερχόμενος στο Tour de France, ο μόνος μου στόχος ήταν να κερδίσω ένα στάδιο, κάτι που το ονειρευόμουν εδώ και μερικά χρόνια”, είπε ο Alaphlippe σε δήλωση της ομάδας του. “Η φανέλα KOM δεν ήταν εκείνη την στιγμή προτεραιότητα, αλλά μετά την προσγείωσή της στους ώμους μου ακολουθώντας την επιτυχία στο Le Grand-Bornand, άρχισα να σκέφτομαι να την πάρω σπίτι.

“Γι ‘αυτό και σήμερα, όταν οδηγούσα την αποσχισμένη ομάδα στην κορυφή του Tourmalet, η οποία είναι τόσο θρυλική και σεβαστή ανάβαση, ήμουν τόσο χαρούμενος.”

Ο Alaphilippe έκανε την μεγάλη πρόωρη κίνηση της ημέρας με τον συμπαίκτη του Bob Jungels, ο οποίος ήλπιζε για μια καλή τελευταία μέρα στα Πυρηναία (Pyrenees) θα τον ανέβαζε στη Γενική Κατάταξη. Ο Silvan Dillier (AG2R La Mondiale) πήρε μόνο τους ορεινούς πόντους  που προσφέρθηκαν στο πρώτο KOM της ημέρας, στην κατηγορία 4 Côte de Loucrup στα πρώτα 7χλμ. της μέρας. Ο Damien Gaudin (Direct Energie) άρπαξε μόνο τους πόντους στο KOM 2, κατηγορία 4 Côte de Capvern-les-Bains στα 40χλμ.

Έπειτα, ο Alaphilippe έπιασε δουλειά. Ο puncheur της Quick-Step έλαβε κορυφαίες τιμές και 10 πόντους στην κατηγορία 1 Col d’Aspin στα 78,5 χλμ και στη συνέχεια πάλι στην κορυφή της κατηγορίας Col du Tourmalet, όπου πήρε τους 20 μέγιστους πόντους οι οποίοι του επιβεβαίωσαν τγ φανέλα.

Ο Alaphilippe όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα, καθώς εφάρμοσε τις αξιόλογες φθίνουσες δεξιότητές του για τον Jungels στην κάθοδο προς την κοιλάδα που οδήγησε στο τελευταίο σημείο της προτελευταίας ανάβασης. Με τον Jungels να έχει ένα καλό ξεκίνημα στο Col des Bordères, ο Alaphlippe μείωσε ρυθμούς ξεθώριασε προς τα πίσω τερματίζοντας, τελικά, το στάδιο 36ος , 18:28 πίσω από τον νικητή του 19ου σταδίου Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo).

Στο βάθρο της τελικού ορεινού σταδίου, με την πούα φανέλα σταθερά στους ώμους του, ο Alaphilippe τελικά μπόρεσε να χαλαρώσει και να τα πάρει όλα.

“Ήταν ένας πολύ σκληρός και κουραστικός αγώνας”, δήλωσε, “αλλά είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με αυτό που καταφέραμε μαζί με την ομάδα μου και τώρα ανυπομονώ να φτάσω στο Παρίσι μετά την αυριανή ITT “.

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

 

 

Γύρος της Γαλλίας: Alaphilippe κλείδωσε την πουά φανέλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.