B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Tour de France: Ο Quintana κερδίζει το σύντομο 17ο στάδιο του Col du Portet

Ο Thomas διατηρεί το προβάδισμα καθώς ο Froome πέφτει πίσω από τον Dumoulin

Tour de France: Ο Quintana κερδίζει το σύντομο 17ο στάδιο του Col du Portet

Ο Nairo Quintana (Movistar) κέρδισε το 17ο  στάδιο του Tour de France την Τετάρτη, με επίθεση στην τελική ανάβαση και οδηγώντας μόνος στην κορυφή του Col du Portet για την πρώτη του νίκη στο Tour σε πέντε χρόνια.

Ο Dan Martin (UAE Team Emirates) τερμάτισε δεύτερος, 28 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης Geraint Thomas (Team Sky) ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους του στην τελική ανάβαση για να τερματίσει τρίτος σε 47 δευτερόλεπτα και να κρατήσει την κίτρινη φανέλα του. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Chris Froome είδε τις πιθανότητές του για πέμπτη νίκη να εξαφανίζονται στα τελευταία χιλιόμετρα, καθώς τερμάτισε 1:35 πίσω από τον Quintana.

“Ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά προετοιμαζόμασταν καλά γι’ αυτό”, δήλωσε ο Quintana στο τέλος. “Ήταν ακριβώς όπως είχαμε σχεδιάσει, είχαμε Valverde και Soler μπροστά και ο τρόπος που ποδηλατούσαν βοήθησε να ξεκαθαρίσει το peloton. Ξέρουμε ότι ήταν ένα στάδιο για τους καθαρούς ορειβάτες και δείξαμε τη δύναμή μας.

“Είχα κάποιες δύσκολες στιγμές στο πρώτο μέρος του Tour και έχασα λίγο χρόνο, αλλά ακόμα ένιωθα δυνατός και είχα την ενέργεια να τελειώσω τον αγώνα σε υψηλό επίπεδο”, δήλωσε ο Quintana. «Συνήθως βελτιώνομαι την τρίτη εβδομάδα του Tour, και έτσι συμβαίνει και τώρα.”

Ο Quintana επιτέθηκε με τον Martin αφού ο συμπαίκτης Marc Soler έθεσε το ρυθμό στο peloton στο κάτω μέρος της τελικής ανάβασης. Ο Κολομβιανός άφησε πίσω γρήγορα τον Martin και έπειτα έριξε σταθερά τους αναβάτες από τις προηγούμενες κινήσεις της ημέρας. Ο Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) έμεινε αρχικά με τον Quintana και προσπέρασαν τον σόλο πρωτοπόρο μέχρι εκείνη την ώρα Tanel Kangert (Astana), αλλά ο Πολωνός έχασε τελικά την επαφή με μόλις 6 χιλιόμετρα να απομένουν.

Ο Froome, εν τω μεταξύ, επωφελήθηκε από τις προσπάθειες του 21χρονου συμπαίκτη του Egan Bernal, ο οποίος έθεσε το ρυθμό στην ομάδα της κίτρινης φανέλας στα τελευταία χιλιόμετρα έως ότου ο τέσσερις φορές πρωταθλητής έσπασε και έχασε το ρυθμό. Ο νεαρός Κολομβιανός κάθισε και περίμενε, αλλά ο Froome δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις επιθέσεις από τον Dumoulin και μετά από τον Roglic, που δεν μπόρεσαν να ρίξουν τον Thomas.

Ο Τόμας οδηγεί τώρα μπροστά από τον Dumoulin στη γενική κατάταξη με 1:59, ενώ ο Froome έπεσε στην τρίτη θέση, άλλα 32 δευτερόλεπτα πίσω. Ο Roglic είναι τέταρτος στα 2:47, ενώ ο Quintana μετακινήθηκε από την όγδοη στην πέμπτη θέση στα 3:30.

Πηγή: cyclingnews.com

 

Tour de France: Ο Quintana κερδίζει το σύντομο 17ο στάδιο του Col du Portet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.