B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Tour de France 2018: 1η ημέρα ξεκούρασης – Ανακεφαλαίωση

Με τον Porte εκτός, τον Thomas να βρίσκεται στην καλύτερη θέση και τον Greg Van Avermaet να έχει κίτρινη φανέλα.

Tour de France 2018: 1η ημέρα ξεκούρασης - Ανακεφαλαίωση

Το  Tour de France 2018 ξεκίνησε στην Noirmoutier-En-L’Ïle μια εβδομάδα αργότερα τον Ιούλιο απ’ ότι συνήθως, χάρη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το οποίο συμπλήρωσε τις θέσεις των αθλητικών αναμεταδόσεων και εάν υπήρχε μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης για να γίνει ο αγώνας, ήταν ακόμη πιο έντονη, καθώς το peloton προσπάθησε να βάλει πίσω τους τα θέματα που περιβάλλουν την υπόθεση του Salbutamol του Chris Froome.

Αφού η ASO απείλησε να απαγορεύσει στον Froome να αγωνιστεί στο Tour, η UCI πήρε μια απροσδόκητη απόφαση να κλείσει την υπόθεση του 2017 Vuelta a España κατόπιν σύστασης της WADA λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την Μεγάλη Εκκίνηση (Grand Depart). Το γαλλικό κοινό βρήκε την ετυμηγορία δύσκολη για να την αποδεχτεί, με αποτέλεσμα η ομάδα Sky και ο Froome να υποδέχονται με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα κατά τη διάρκεια της  παρουσίαση των ομάδων και στα πρώτα στάδια.

Είναι πολύ πιο εύκολο να αγνοηθούν οι κυνικοί οπαδοί όταν ταξιδεύεις με ταχύτητα 60χλμ/ώρα και το group των ποδηλατών να χωρίζεται στα 201χλμ. στο στάδιο έναρξης και οι ποδηλάτες να πηγαίνουν με 45χλμ/ώρα, με τον Fernando Gaviria και την ομάδα του Quick-Step Floors να εκτοξεύονται προς τη νίκη. Ο Gaviria έγινε ο δεύτερος Κολομβιανός που φόρεσε την κίτρινη φανέλα μετά τον Victor Hugo Pena το 2003.

 Ήταν μια εβδομάδα για τους sprinters, με τους Gaviria, Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) και Dylan Groenewegen (LottoNl-Jumbo) διαλέγοντας ο καθένας ζευγάρια το κάθε στάδιο, με εξαίρεση τη φορά που η BMC είχε τα ηνία για την ομαδική χρονομέτρηση, με την εξωπραγματική νίκη του Dan Martin (UAE Team Emirates ) στο Mûr de Bretagne και τη γεμάτη συναισθήματα  νίκη του John Degenkolb στο Roubaix.

Μετά, πρώτα από τον  Gaviria και στη συνέχεια τον Sagan, σειρά είχε ο Greg Van Avermaet ο οποίος κατέκτησε την κίτρινη φανέλα στην ομαδική χρονομέτρηση και την κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης ημέρας ξεκούρασης.

Όσον αφορά την πορεία της πρώτη εβδομάδα του Tour, υπήρξαν πολυάριθμα ατυχήματα. Ο Lawson Craddock (EF Education First-Drapac) πέρασε το μισό αγώνα του πρώτου σταδίου κυνηγώντας το peloton με ματωμένο μάτι και σπασμένη ωμοπλάτη, ο οποίος μέσα στην περικοπή του χρόνου τερμάτισε με τρομερούς πόνους και πάλευε να παραμείνει στον αγώνα για  τις επόμενες μέρες.

Ο Chris Froome πάλεψε με τον αρχηγό της Katusha-Alpecin για το προβάδισμα και να απομένουν 5χλμ, για να πάει και να σκοντάψει σε ένα σημείο γεμάτο χόρτα και έτσι δόθηκαν 51 δευτερόλεπτα στους αντιπάλους του. Ο Richie Porte (BMC), ο Adam Yates (Mitchelton-Scott) και ο Nairo Quintana της Movistar υπήρξαν σε συγκρούσεις και χάσανε χρόνο, με τον Quintana να του σπάει ένας τροχός σε μια κυκλική διασταύρωση λίγο έξω από το σημείο του 3χλμ και να χάσει 1:15 λεπτά.

Ωστόσο, τα κέρδη και οι απώλειες του χρόνου θα αντισταθμιστούν σχεδόν όλα στα επόμενα στάδια, καθώς το ένα προς ένα, οι συνολικοί υποψήφιοι υπέστησαν συντριβές ή κακοτυχίες στην εναρκτήρια εβδομάδα.

Ο Porte ήταν ο πρώτος ποδηλάτης της Γενικής Κατάταξης που εγκατέλειψε σε μια συντριβή κατά τη διάρκεια του 9ου σταδίου, πριν ακόμα ο αγώνας φτάσει στα καλντερίμια.

Ο Thomas παρέμεινε ο καλύτερος ποδηλάτης στη Γενική Κατάταξη κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, έχοντας χάσει όλες τις συγκρούσεις. Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, ο Bob Jungels (Quick-Step Floors) ήταν ο επόμενος καλύτερος με επτά δευτερόλεπτα πίσω από τον Thomas. Ο Alejandro Valverde ήταν ο κορυφαίος ποδηλάτης της Movistar, με 48 δευτερόλεπτα από τον Thomas.

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

 

 

 

Tour de France 2018: 1η ημέρα ξεκούρασης - Ανακεφαλαίωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.