B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Tour de France: Ο Dan Martin κερδίζει στη Mur de Bretagne

Ο Van Avermaet κρατά την κίτρινη, οι Dumoulin και Bardet χάνουν χρόνο.

Tour de France: Ο Dan Martin κερδίζει στη Mur de Bretagne

Τρία χρόνια αφού ο  La Mondiale της AG2R αρνήθηκε στον Dan Martin (UAE Team Emirates) ένα στάδιο στη Mur de Bretagne, ο Ιρλανδός πήρε την εκδίκηση του, νικώντας σε μια πρόωρη πρόκληση από τον Pierre Latour (AG2R La Mondiale) για να εξασφαλίσει την πρωτιά στο 6ο στάδιο του Tour de France.

Ο Μάρτιν απέδειξε την αντοχή του στις αναβάσεις με επίθεση μακράς εμβέλειας με πάνω από ένα χιλιόμετρο για το τέλος και γρήγορα δημιούργησε μία σημαντική απόσταση, ενώ η ομάδα με την κίτρινη φανέλα δυσκολευόταν καθώς η κλίση συνέχιζε να αυξάνεται. Το 2015, ήταν ο Alexis Vuillermoz ο οποίος νικώντας τον Martin έπαιρνε τη νίκη στην ίδια αναρρίχηση, και όταν ο LaTour επεδίωξε να κυνηγήσει τον Ιρλανδό φαινόταν ότι η ιστορία θα επαναλαμβανόταν. Εντούτοις, όπως ο Latour έφτανε όλο και πιο κοντά, ο Martin βρήκε τρόπο να πάρει την πρώτη θέση μπροστά από τον Γάλλο και τον Alejandro Valverde (Movistar).

Πίσω από τον Μάρτιν, η μάχη για την κίτρινη φανέλα ζωντάνεψε μπροστά από τις τελευταίες δύο αναβάσεις για τη Mur de Bretagne με τους Tom Dumoulin (Team Sunweb) και Romain Bardet (AG2R La Mondiale) να αντιμετωπίζουν μηχανικά προβλήματα. Ο Γάλλος έχασε 31 δευτερόλεπτα από τους αντιπάλους του, ενώ αργότερα  έπεσε άλλα είκοσι δευτερόλεπτα.

Ο Martin όμως άξιζε τη νίκη και μάλιστα για το δεύτερο στάδιο Tour de France στην καριέρα του, μετά τον πρώτο του θρίαμβο στο Bagnéres de Bigorre το 2013. Ο 31χρονος τα έδωσε όλα στα τελικά 1.500 μέτρα της αναρρίχησης. Απάντησε όταν ο Richie Porte (BMC Racing) ανέβασε το ρυθμό και αμέσως εκτοξεύθηκε από τον Αυστραλό με 1.200 μέτρα να απομένουν. Οι  Porte, Adam Yates (Mitchelton Scott) και Geraint Thomas (Team Sky) προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά από τον Martin, αλλά παρά τον αντίθετο αέρα , ο αναβάτης της ΗΑΕ Emirates είχε αρκετά για να διατηρήσει  ένα μικρό προβάδισμα από τους κυνηγούς του, παίρνοντας στο τέλος μία δίκαιη νίκη.

Πηγή: cyclingnews.com

 

Tour de France: Ο Dan Martin κερδίζει στη Mur de Bretagne

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.