B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο εντυπωσιακός τερματισμός ενός… βαρετού ετάπ

Δεύτερο ετάπ από τα 4 για το νεαρό κολομβιανό αναβάτη Fernando Gaviria που “έκλεψε” τη νίκη από τον πολύ δυνατό Sagan

Ο εντυπωσιακός τερματισμός ενός… βαρετού ετάπ

Ήταν μόλις το 4ο ετάπ του φετινού Γύρου Γαλλίας, μια διαδρομή 195 χιλιομέτρων σχεδόν επίπεδη. Όλες οι προδιαγραφές δηλαδή για κάτι… βαρετό, όπως άλλωστε και ήταν το 4ο ετάπ όμως ο τερματισμός ήταν αρκετός για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

Στην εκκίνηση του 4ου ετάπ βρέθηκαν 174 αθλητές. Η ημέρα “ξεκίνησε” όταν τέσσερις αναβάτες, όλοι από την περιοχή – οι Jerome Cousin, Guillaume van Keirsbulck, Dimitri Claeys και Anthony Perez – έκαναν το ξεκόλλημα αλλά το πελοτόν δεν έδειξε να ανησυχεί. Κράτησε έναν σχετικά χαλαρό ρυθμό, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως οι “ξεκολλημένοι” αύξαναν συνεχώς τη διαφορά. Περίπου 35 χιλιόμετρα πριν το τέρμα, το πελοτόν άρχισε να… ανησυχεί σοβαρά και να αυξάνει το ρυθμό προκειμένου να πιάσει τους πρώτους. Όμως ο δυνατός άνεμος που φυσούσε αντίθετα δε βοηθούσε…

Ο ελαφρύς εκνευρισμός σε συνδυασμό με την κούραση των 195 χιλιομέτρων με κόντρα αέρα, είχε ως αποτέλεσμα μια πτώση λίγο πριν τον τερματισμό, με την εμπλοκή αρκετών αθλητών. Οι Ilnur Zakarin και Roberto Uran βρέθηκαν στο έδαφος, με τον κολομβιανό να ξαναπιάνει το πελοτόν 2 χιλιόμετρα αργότερα.

Το πελοτόν έφτασε τους προπορευόμενους λίγο πριν τον τερματισμό όπου ο Max Richeze ετοίμασε το ιδανικό “lead out” για τον Gaviria. Οι Sagan και Greipal έφυγαν μανιασμένα στο σπριντ με τον Sagan να κάνει μια αριστοτεχνική τοποθέτηση από το κέντρο έξω δεξιά. Τερμάτισαν και οι τρεις σε απόσταση αναπνοής με τον Gavira πρώτο, τον Sagan δεύτερο και τον Greipel τρίτο τόσο κοντά που μόνο στο photo finish μπορούσε κάποιος να δει τη διαφορά.

H επόμενη ημέρα:

Το 5ο ετάπ είναι μια διαδρομή 204.5 χιλιομέτρων από το Lorient στην Quimper.

Πρόκειται για μια γραφική διαδρομή, μέρος της οποίας είναι δίπλα στη θάλασσα και άλλο περνάει από δάση. Το δεύτερο μισό της διαδρομής αποτελεί μια κλασική διαδρομή των Αρδενών, με στενούς δρόμους και σύντομες αλλά απότομες και σκληρές αναβάσεις.

Η πρώτη μεγάλη δυσκολία θα είναι στο Menez Quelerc’h, μια ανηφόρα 2.9 χιλιομέτρων με κομμάτια όπου η κλίση ξεπερνά το 16%.

Πρακτικά είναι μια διαδρομή που ταιριάζει γάντι στον Sagan αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια ευκαιρία για το νικητή της γενικής κατάταξης να διατηρήσει τη διαφορά του.

Η κατάταξη στο 4ο ετάπ:

1. Fernando Gaviria Rendon

2. Peter Sagan

3. Andre Greipel

4. Dylan Groenewegen

5. Marcel Kittel

6. Andrea Pasqualon

Η γενική κατάταξη:

1. Greg Van Avermaet

2. Tejay Van Garderen

3. Geraint Thomas

4. Philippe Gilbert

5. Julian Alaphilippe

6. Bob Jungels

 

Πηγή:mbike.gr

 

Ο εντυπωσιακός τερματισμός ενός… βαρετού ετάπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.