B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος Γαλλίας 2018, 3ο ετάπ: Η BMC RT νικήτρια στο ομαδικό χρονόμετρο

Δικαιώνοντας τη φήμη της ως η πιο ισχυρή ομάδα στο χρονόμετρο, η BMC Racing Team αποδείχτηκε 4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από την Team SKY στο ομαδικό χρονόμετρο του 3ου ετάπ!

Γύρος Γαλλίας 2018, 3ο ετάπ: Η BMC RT νικήτρια στο ομαδικό χρονόμετρο

Δύσκολη μέρα η χθεσινή για πολλούς… Καταρχάς για τον Peter Sagan που, ύστερα από μια εντυπωσιακή νίκη στο 2ο ετάπ, δεν είχε τη δύναμη να διατηρήσει τις υψηλές ταχύτητες που απαιτούσε το χρονόμετρο με αποτέλεσμα να μείνει πίσω και να χάσει την κίτρινη φανέλα – του έμεινε βέβαια η πράσινη! Τον είδαμε πολλές φορές στη διάρκεια του χρονομέτρου σχεδόν να υποφέρει να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς και τη μέση ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 53 χιλιόμετρα την ώρα ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που τα κοντέρ των ποδηλάτων έδειξαν πάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Από την άλλη, η BMC Racing Team έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, με μια επίδειξη δύναμης, πειθαρχίας και συνοχής πετυχαίνοντας έναν συνολικό χρόνο 38’46”20 για τα 35 χιλιόμετρα του ομαδικού χρονομέτρου.

Μαζί με τη νίκη, η BMC Racing Team έχει πια έναν αθλητή της ντυμένο στα κίτρινα, καθώς ο Greg Van Avermaet έχει πια τον καλύτερο χρόνο ως σήμερα.

Ένας αθλητής που το 2016 φόρεσε τα κίτρινα για 3 συνεχόμενες ημέρες, χρονιά που έγινε και Ολυμπιονίκης.

“Νομίζω πως τα καταφέραμε καλά σήμερα”, δήλωσε ο ίδιος ο Van Avermaet. “Συνεργαστήκαμε όλοι εξαιρετικά. Ξέραμε πως η Team SKY ήταν ο μεγάλος αντίπαλος της ημέρας και καταφέραμε να δουλέψουμε συλλογικά για να πετύχουμε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Εξάλλου το ομαδικό χρονόμετρο έχει ακριβώς να κάνει με καλή συνεργασία κι εμείς είχαμε 8 αθλητές να συνεργάζονται επιτυχημένα για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, κάτι που μας έδωσε τελικά τη νίκη.

Ένας άλλος μας στόχος ήταν να πάρουμε την κίτρινη φανέλα στην πρώτη εβδομάδα του Γύρου. Είναι η δεύτερη φορά που τη φοράω και το συναίσθημα είναι εκπληκτικό. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου για τη συνεργασία γιατί, χωρίς εκείνους, προφανώς δεν θα τα είχα καταφέρει”.

Σήμερα, ο Γύρος Γαλλίας 2018 είναι στο 4ο ετάπ, μια σχετικά επίπεδη διαδρομή 195 χιλιομέτρων από το La Baule στο Sarzeau. O Γύρος Γαλλίας είναι ακόμα στην αρχή και ως τον τερματισμό στο Παρίσι – ύστερα από 17 ετάπ – όλα μπορούν να συμβούν…

 

Πηγή: mbike.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.