B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Έτοιμοι οι sprinters να πολεμήσουν για την πρώτη κίτρινη φανέλα του Tour de France – Προεπισκόπηση σταδίου

Ο Sagan, ο Cavendish, ο Kittel, ο Gaviria και ο Groenewegen έτοιμοι να συγκρουστούν στο sprint του Fontenay-le-Comte.

Έτοιμοι οι sprinters να πολεμήσουν για την πρώτη κίτρινη φανέλα του Tour de France – Προεπισκόπηση σταδίου

Η υπόθεση της σαλβουταμόλης του Chris Froome κυριάρχησε στην αντίστροφη μέτρηση της μεγάλης εκκίνησης (Grand Départ) του Tour de France, αλλά το Σάββατο οι αγώνες θα έχουν επιτέλους ξεκινήσει, με τους sprinters να χαράσουν το δρόμο τους στο κέντρο του σταδίου στο αναμενόμενο μαζικό sprint στο Fontaney-le-Comte μετά από μια οδική διαδρομή 210 χιλιομέτρων κατά μήκος της εκπληκτικής ακτογραμμής Vendée.

Το  Tour de France 2017 ξεκίνησε με μια βροχερή χρονομετρήση στο Düsseldorf, με τον Geraint Thomas (Team Sky) να παίρνει την πρώτη κίτρινη φανέλα. Ο Mark Cavendish ήταν ο τελευταίος σπρίντερ για να καταφέρει το γεμάτο κύρος double την πρώτη ημέρα, όταν κέρδισε στο Saint-Marie-du-Mont, με θέα την παραλία της Utah, το 2016. Ο Manxman είχε κερδίσει 27 στάδια στη δεκαετία προτού παραταχθεί στην έναρξη εκείνο τη χρονιά, αλλά δεν είχε φορέσει ποτέ την κίτρινη φανέλα. Φυσικά φίλησε την κίτρινη φανέλα με συγκίνηση στο βάθρο.

Ο Cavendish νίκησε τον Marcel Kittel, τον Peter Sagan και τον André Greipel εκείνη την ημέρα πριν από δύο χρόνια. Χωρίς αμφιβολία θα βρεθεί σώμα με σώμα και κάνει sprint εναντίον τους ξανά στο Fontenay-le-Comte, αλλά μια νέα γενιά sprinters θα αγωνιστεί επίσης, με τον 23χρονο Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) και τον 25χρονο Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) να οδηγεί μπροστά.

Αναμένεται επίσης, να είναι μπροστά στο sprint τερματισμού οι Arnaud Démare (Teamama-FDJ), ο Michael Matthews (Team Sunweb), ο Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), ο Magnus Cort Nielsen (Astana), ο John Degenkolb (Trek-Segafredo) , Christophe Laporte (Cofidis) και Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida).

Το φετινό Tour de France έχει προσελκύσει το crème de la crème των sprinters, με μόνο τον Elia Viviani, τους Nacer Bouhanni (Cofidis), τον Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) και τον Sacha Modolo (EF Education Frist-Drapac) απόντες.

Η πρώτη μέρα στο Vendée για τους sprinters.

Το στάδιο 1 φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους sprinters. Η εκκίνηση στο Noirmoutier-en-l’Ile θα είναι εκπληκτική πριν κορυφωθεί η ένταση καθώς ο δρόμος αρχίζει να γυρίζει και να έχει στροφές κατά μήκος της ακτογραμμής Vendée. Η μόνη κατηγοριοποιημένη ανάβαση – στο La Tranche-sur-Mer, έρχεται μετά από 173 χιλιόμετρα από τα 201 χιλιόμετρα του σταδίου. Αυξάνεται στα μόλις 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει μήκος μόλις 700 μέτρα. Έχει συμπεριληφθεί στο διαγωνισμό ανάβασης για τη polka-dot φανέλα.

Το ενδιάμεσο sprint, όπου ο Sagan θα προσπαθήσει χωρίς αμφιβολία να πάρει τους πρώτους του πόντους και να μελετήσει τους φετινούς του ανταγωνιστές, έρχεται μετά από 119 χλμ. Το νέο bonus sprint για πόντους έρχεται μετά από 187,5 χιλιόμετρα, με μπόνους τριών, δύο και ενός δευτερολέπτου που απονέμονται στη γραμμή. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε αν το peloton θα έχει σαρώσει τους αναμενόμενους πρόωρους αποσχιστές σε αυτό το σημείο όπου θα προσπαθήσουν να πάρουν τα δευτερόλεπτα ή αν θα προτιμήσουν να περιμένουν για το τελικό sprint το οποίο απονέμει bonus δέκα, έξι και τεσσάρων δευτερολέπτων, όπως και η κίτρινη φανέλα.

Η σκηνή κατευθύνεται νοτιοανατολικά, ακολουθώντας την ακτή μέχρι το Ile de Ré κοντά στη La Rochelle. Ένας ισχυρός άνεμος που φυσάει από τον Ατλαντικό θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχές, αλλά είναι Ιούλιος και όχι Απρίλιο και οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν για ελαφρούς 15χλμ. μέσων ανέμων. Κάτι για να κρατήσει τις χιλιάδες παραθεριστές του Σαββατοκύριακου δροσερούς καθώς θα περιμένουν να φτάσει το peloton.

Οι περισσότερες ομάδες και ποδηλάτες θα είναι ευχαριστημένοι με ένα sprint τερματισμού, με τους διαγωνιζόμενους για τη συνολική κατάταξη να γνωρίζουν ότι μια σύγκρουση στα τελευταία τρία χιλιόμετρα δεν θα τους κοστίσει χρόνο.

Έτοιμοι οι sprinters να πολεμήσουν για την πρώτη κίτρινη φανέλα του Tour de France – Προεπισκόπηση σταδίου

Οι Cavendish, Kittel, Sagan και Gaviria φαντάζονται τις πιθανότητές τους

Θα είναι συναρπαστικό να δούμε ποιος θα μπορέσει να επιβιώσει μέσα από τους αργούς κυκλικούς κόμβους και τις στροφές στο Fontaney-le-Comte για να κερδίσει το πρώτο sprint του Tour de France έτσι ώστε να φορέσει την πρώτη κίτρινη φανέλα.

Όλοι είναι γρήγοροι και όλοι έχουν καταξιωθεί νικητές. Διαχωρίζονται από το βάρος των palmarès τους και όχι από την καθαρή ταχύτητα. Οι sprint τερματισμοί είναι υψηλής ταχύτητας και αρκετά χαοτικοί ώστε οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα ονόματα αθλητών θα μπορούσαν να κερδίσουν, αλλά ο Cavendish κυνηγάει το ρεκόρ του Eddy Merckx με 34 νικηφόρα στάδια. Χρειάζεται ακόμα τέσσερα για να φτάσει τον «Cannibal», αλλά βρίσκεται σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο.

Ο Cavendish έγινε 33 χρονών το Μάιο και έχει κερδίσει μόνο ένα sprint μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν μετά από μια σειρά από ατυχήματα και τραυματισμούς. Έχει δουλέψει σκληρά για να βρει τη φόρμα του και για άλλη μια φορά θα έχει ως αρχηγό τον Mark Renshaw που εμπιστεύεται στη γωνία του, αλλά γνωρίζει ότι τα σπριντ έχουν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με μάχη για τη θέση μεταξύ των προπορευόμενων που πυροδοτούν δραματικά και μεγάλο ρίσκο sprints. Ο Cavendish ήταν θύμα όλων αυτών το 2017 όταν συγκρούστηκε με τον Sagan στο στάδιο 5 και έπεσε σκληρά, σπάζοντας τον ώμο του.

 

Πηγή: cyclingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.