B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Τι να περιμένουμε από το Tour de France 2018

Το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός παγκοσμίως ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο!

Τι να περιμένουμε από το Tour de France 2018

Κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο κομμάτι του Tour de France πραγματοποιείται στην «πατρίδα» του, την Γαλλία. Η φετινή όμως διοργάνωση πρόκειται να είναι πιο περιπετειώδης.

Όπως πάντα, ο αγώνας με τα 21 ποδηλατικά stages πρόκειται να προσφέρει ένα μείγμα προκλήσεων, από την επιστροφή του Alpe d’Huez στα λιθόστρωτα σοκάκια του Παρισιού, έως μία διαφορετική διαδρομή 65 χιλιομέτρων στα Πυρηναία.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που στις διαδρομές προστίθεται και μία grid style έναρξη (stage 17), που θα ευνοήσει αυτούς που είναι ψηλότερα στην γενική κατάταξη. Μία έκπληξη που μάλλον θα στρέψει τα βλέμματα στην μικρότερη διαδρομή του αγώνα.

Όπως είναι φυσικό, η εναρκτήρια λίστα συμμετοχών έχει πλέον ολοκληρωθεί, με τους Chris Froome (Team Sky) και Tom Dumoulin (Team Sunweb) έτοιμους για ένα re-match μετά το Giro d’ Italia του περασμένου Ιουνίου, όπου τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος αντιστοίχως.

Με τα σχεδόν 3.500 χλμ της συνολικής διαδρομής του Tour de France 2018 να λαμβάνουν χώρα εντός των συνόρων της Γαλλίας, το stage 16 κάνει ένα ευχάριστο «detour» στην Ισπανία, από το Carcassonne έως το Bagnères-de-Luchon.

Η «Μεγάλη Έναρξη» (The Grand Départ) του μεγαλύτερου ποδηλατικού γεγονότος παγκοσμίως θα σημάνει αυτό το Σάββατο, 7 Ιουλίου στο Vendée της δυτικής Γαλλίας.

Για πρώτη φορά από το 2014, τα Πυρηναία θα είναι το τελευταίο βουνό του αγώνα με έναν τερματισμό κορυφής στο Col-de-Portet – στο τέλος της προαναφερθείσας διαδρομής των 65 χιλιομέτρων (stage 17) – ενώ παραδοσιακά η διοργάνωση θα λάβει τέλος στο Παρίσι όπου ο νικητής θα στεφθεί πανηγυρικά στα Ηλύσια Πεδία.

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν είναι:

1. AG2R LA MONDIALE
2. ASTANA PRO TEAM
3. BAHRAIN MERIDA
4. MBC RACING TEAM
5. BORA – HANSGROHE
6. COFIDIS SOLUTIONS CREDITS
7. TEAM DIMENSION DATA
8. DIRECT ENERGIE
9. TEAM EF EDUCATION FIRST – DRAPAC P/B CANNONDALE
10. GROUPAMA FDJ
11. TEAM FORTUNEO SAMSIC
12.TEAM LOTTO NL JUMBO
13. LOTTO SOUDAL
14. MITCHELTON – SCOTT
15. MOVISTAR TEAM
16. QUICK STEP FLOORS
17. TEAM KATUSHA ALPECIN
18. TEAM SKY
19. TEAM SUNWEB
20. TREK – SEGAFREDO
21. UAE TEAM EMIRATES
22. WANTY – GROUPE GOBERT

Πηγή: sela.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.